Να του δίνω γλυκά;


Να του δίνω γλυκά;

Μια φίλη, δεν έχει δώσει ποτέ γλυκό στην 3χρονη κόρη της κι έτσι όταν εκείνη βλέπει σοκολάτα δεν ζητά ποτέ. Όμως οι περισσότερες μαμάδες έχουν \"λυγίσει\". Και τώρα τι γίνεται;

"Τώρα τι κάνω; Να του δίνω γλυκά;"
Η απάντηση των ειδικών είναι προφανώς αρνητική. Ωστόσο, ένα παιδί που είναι υπερκινητικό μπορεί να καταναλώνει γλυκό, ποτέ όμως στη θέση κυρίου γεύματος. Γενικότερα, όσο μπορείς να του λες «όχι» τόσο το καλύτερο. Δεν πρέπει όμως να το καταπιέζεις, ιδίως όταν βλέπει τους γύρω του να τρώνε.

Γλυκό από σπίτι
Σπιτικά μπισκοτάκια, κουλουράκια, παγωτά και ό, τι άλλο περνάει από το.. χέρι σου, αποτελούν την ιδανικότερη αντικατάσταση. Και λιγότερη ζάχαρη θα χρησιμοποιήσεις και θα αποφύγεις εντελώς τα συντηρητικά.

Όσο αργότερα τόσο το καλύτερο!
Μετά την ηλικία των δύο ή τριών, τα παιδιά βλέπουν τι τρώνε τα άλλα παιδιά και το ζητάνε από σένα γι’ αυτό και κάπου εκεί ίσως χρειαστεί να το επιτρέψεις.

Αντικατάσταση γίνεται;
Από τα παγωτά και τη σοκολάτα προσπάθησε να το κατευθύνεις στις σπιτικές γρανίτες, τους φυσικούς χυμούς και το γιαούρτι με μέλι.

Σε μικρή ποσότητα
Αγόραζε παγωτά και άλλα εδέσματα που περιέχουν ζάχαρη και είναι ατομικά. Έτσι ελέγχεις καλύτερα πόσο θα φάει.

Τι γίνεται αν είναι παχύσαρκο;
Τα γλυκά κανονικά πρέπει να βγουν εντελώς από τη διατροφή του αλλά όταν λες όχι σε ένα παιδί, περισσότερο σου το ζητά. Άρα, μην του τα απαγορεύσεις εντελώς, αλλά δίνε του σε μικρότερη συχνότητα (π.χ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα). Καλό όμως σε μία τέτοια περίπτωση είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό διατροφολόγο.

Tags παιδι, γλυκα, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6004 s (232 Queries.) // Parse time: 0.3982 s // Total time: 3.9986 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X