Είναι καλοκαίρι και νιώθουμε σέξυ! Μάθετε για ποιο λόγο!


Είναι καλοκαίρι και νιώθουμε σέξυ! Μάθετε για ποιο λόγο!

Τα στατιστικά θέλουν τις γυναίκες να αισθάνονται πιο όμορφες, πιο επιθυμητές, πιο σεξουαλικές τους μήνες του καλοκαιριού. Γιατί άραγε;

Τα δυο τρίτα των γυναικών παραδέχονται ότι θεωρούν τους εαυτούς τους πιο θελκτικούς το καλοκαίρι, με τα επίπεδα της διάθεσης να κορυφώνονται αυτό το διάστημα για τις περισσότερες εκπροσώπους του γυναικείου φύλου επιτρέποντας τις συναναστροφές και διευκολύνοντας τις γνωριμίες, ειδικά με το άλλο φύλο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία παλαιότερης έρευνας που δημοσίευσε η dailymail, η θηλυκή κοινωνικότητα αυξάνει τις περιόδους ζέστης και ηλιοφάνειας.

Η μελέτη (British Summer Time Report)  έδειξε ότι το καλοκαίρι επιδρά πολύ θετικά στις γυναίκες βελτιώνοντας την αυτοεικόνα και τη διάθεσή τους. Οι συμμετέχουσες στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι το να εκθέτουν το σώμα τους και τα (παραπανίσια) κιλά του χειμώνα τις κάνει να νιώθουν άβολα, αυτό δεν αναιρεί ωστόσο το γεγονός ότι αισθάνονται σέξι όταν πιάσει Ιούνιος. Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο;

Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για το αντίθετο αυτού που ονομάζεται Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή (Seasonal Affective Disorder) και που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες το φθινόπωρο προκαλώντας κακή διάθεση εκείνη την περίοδο της συννεφιάς και του μουντού καιρού. Αντίθετα, η καλοκαιρία και το φυσικό φως βοηθούν τη διάθεση σημαντικά. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο ήλιος, εκτός από τη σωματική υγεία (η ηλιακή ακτινοβολία βοηθά στη σύνθεση της βιταμίνης D), κάνει καλό και στην ψυχολογία. Κάθε φορά που βγαίνουμε στον ήλιο, ανεβαίνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση.

Κάτι άλλο που φαίνεται να επηρεάζει θετικά τις γυναίκες είναι η γκαρνταρόμπα. Τι σημαίνει αυτό; Το καλοκαίρι έχουμε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ποικιλία ρούχων στη διάθεσή μας, σε αντίθεση με τους κρύους μήνες που αναγκαστικά πρέπει να καταφεύγουμε σε συγκεκριμένες λύσεις που θα μας κρατήσουν ζεστούς. Αυτή η εναλλαγή κάνει καλό, καθώς φαίνεται, στη γυναικεία αυτοεικόνα. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει στη διάθεση και η ελευθερία των ενδυματολογικών επιλογών του καλοκαιριού, με το μαγιό να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η καλή διάθεση και ο τρόπος που αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο, το χαμόγελο αλλά και στη γλώσσα του σώματος, κάνουν το άλλο φύλο να έλκεται περισσότερο από τις γυναίκες και να το δείχνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα να ανατροφοδοτείται με καλή διάθεση με τελικό αποτέλεσμα να νιώθει ακόμη πιο γοητευτική και σέξι.

Tags σεξυ, καλοκαιρι, Σώμα, γυναίκες, διαθεση, ΛΙΜΠΙΝΤΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3916 s (281 Queries.) // Parse time: 0.8368 s // Total time: 3.2284 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X