Oscar de la Renta: Η νέα συλλογή του Οίκου μας άφησε με το στόμα ανοιχτό


Oscar de la Renta: Η νέα συλλογή του Οίκου μας άφησε με το στόμα ανοιχτό

Τι λατρέψαμε.

Ο Peter Copping είναι ο διάδοχος του Oscar de la Renta στη θέση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ομώνυμου Οίκου και μέχρι τώρα τα λίγα που έχουμε δει από αυτόν μας έχουν ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Το ίδιο συνέβη και με αυτή την ονειρεμένη συλλογή που σχεδίασε και παρουσίασε πριν από μερικές ώρες στη Νέα Υόρκη. Τα γαρύφαλλα, οι αποχρώσεις τους και το σχήμα τους, ήταν το κυρίως θέμα της εν λόγω συλλογής, η οποία ήταν εμπνευσμένη από το παρελθόν του ίδιου του de la Renta στην Ισπανία αλλά και την προσωπική σχέση του ιστορικού σχεδιαστή με την Ava Gardner της οποίας ο εραστής στα 1950s ήταν ταυρομάχος.

Η συλλογή από την αρχή μέχρι το τέλος είχε άρωμα Ισπανίας, από τα στοιχεία που θύμιζαν στολή ματαντόρ, όπως το ανοιχτό γαλάζιο στους πίνακες του Goya, μέχρι το κίτρινο και το βαθύ κόκκινο, που εκτός από τα γαρύφαλλα, θύμιζε και τις αιματοβαμμένες ταυρομαχίες.

Κεντήματα, ανάγλυφα λουλούδια, μοτίβα από μικρά και μεγάλα γαρύφαλλα, βολάν και διαφάνειες, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη συλλογή ακόμα πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Γραμμές θηλυκές, που ξεπηδούσαν από τα 1950s συνυπήρχαν με στενές, πιο σύγχρονες, pencil φούστες, fit and flare φορέματα και καλοραμμένα ταγέρ. Το μακιγιάζ των μοντέλων ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, αν εξαιρέσουμε το φλογερό, κόκκινο κραγιόν, ενώ και τα μαλλιά τους ήταν εμπνευσμένα από τις χορεύτριες του πιο αισθησιακού, ισπανικού χορού, του φλαμένγκο.

Αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν πως για ακόμα μία φορά ο Copping κατάφερε να κρατήσει σχεδόν άθικτο το στιλ του de la Renta, τη φινέτσα και την αίσθηση ότι κάθε γυναίκα είναι όμορφη και μοναδική, και ταυτόχρονα να εισάγει την προσωπική του ματιά που φυσικά αντικατοπτρίζει και την εμπειρία του στους σπουδαίους Louis Vuitton και Nina Ricci, απ΄όπου έχει περάσει επίσης. Δεν παρέλειψε τέλος και πάλι, να λάβει υπόψιν του την ιστορία τόσο του Οίκου που έχει αναλάβει, όσο και του ιδρυτή του που σημάδεψε τη μόδα αφήνοντας για πάντα το στίγμα του.

Tags Oscar de la renta


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0101 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0405 s // Total time: 0.0506 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X