Θρησκευτικός ή πολιτικός γάμος;


Θρησκευτικός ή πολιτικός γάμος;

Οι πολιτικοί γάμοι στην Κύπρο έχουν αυξηθεί θεαματικά. Ο λόγος, όταν δεν είναι ιδεολογικός, είναι είτε γιατί ο πελαργός χτύπησε την πόρτα, είτε η οικονομική κρίση. Η ισχύς εν τη ενώσει έλεγαν πάντως οι παλιοί και κάτι ήξεραν.

Θρησκευτικός γάμος
Τα υπέρ
Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν το θρησκευτικό γάμο, γιατί αποτελεί έθιμο. Και φυσικά επειδή οι «παραδοσιακοί» γονείς περιμένουν το κορίτσι (και το αγόρι) τους να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και να χορέψει το χορό του Ησαΐα.
Στην εκκλησία, ο γάμος σου ευλογείται και επομένως σου παρέχεται η θεία Χάρις. Άλλωστε, ποια βαθιά θρησκευόμενη γυναίκα δεν ονειρεύεται να περπατά στην ανθοστολισμένη εκκλησία φορώντας ένα sur mesure νυφικό και κρατώντας μια εντυπωσιακή ανθοδέσμη;
Τα κατά
Άλλο είναι να πληρώνεις για μερικά εντελώς τυπικά χαρτιά και άλλο να πληρώνεις για προσκλητήρια, νυφικό, μπομπονιέρες, δεξίωση και πάει λέγοντας. Ήδη έχει παρατηρηθεί ότι τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, οι πολιτικοί γάμοι αυξήθηκαν λόγω του χαμηλού τους κόστους.
Στην Κύπρο, οι πολύ προγραμματισμένες γυναίκες ξεκινούν το τρέξιμο ακόμη και ένα χρόνο πριν. Οι διαδικασίες όσο διασκεδαστικές κι αν είναι επιφέρουν και έναν εκνευρισμό, προκαλούν άγχος στη νύφη η οποία καταλήγει να μην απολαμβάνει την εμπειρία.

Πολιτικός γάμος
Υπέρ
Εκτός από το γεγονός ότι το κόστος ενός πολιτικού γάμου είναι σαφώς χαμηλότερο απ’ αυτό που θα κληθείς να πληρώσεις για να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας,  μειωμένο θα είναι και το τρέξιμο που έχεις να κάνεις μαζί με τον μέλλοντα σύζυγο, τη μαμά σου, τη μαμά του, τον μπαμπά σου και τον πεθερό σου. Υπολόγισε και τους υπόλοιπους συγγενείς και σκέψου το καλά.
Οι ευλογίες της εκκλησίας πολλές φορές ακούγονται σαν…κανόνες και μάλιστα κανόνες που δύσκολα τηρούνται στις μέρες μας, όπως για παράδειγμα «η δε γυνή να φοβήται τον άντρα».  Από την άλλη, οι ευχές που κάνει ο δήμαρχος είναι πιο σύγχρονες, πιο cool και κατά πολλούς, πιο ρομαντικές. Οι όρκοι αναφέρονται στην υπόσχεση για αιώνια αγάπη. 
Τα κατά
Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με τους συγγενείς; Αν αποφασίσεις να κάνεις πολιτικό γάμο και ζεις στην Κύπρο, ετοιμάσου να ακούσεις πολλά από συγγενείς-φίλους-γείτονες-κλπ, κλπ!
Ας μην κρυβόμαστε. Τα δημαρχεία δεν είναι και οι πιο design χώροι για να ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης με τον καλό σου. Άσε που όλο και κάποιος υπάλληλος θα κάνει φασαρία. Ένας από τους πιο όμορφους χώρους για την περίσταση πάντως είναι αυτός στο Δημαρχείο Στροβόλου, αλλά και στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Εκεί, γίνονται οι περισσότεροι γάμοι.

Tags Γαμος, πολιτικος, θρησκευτικος, οργανωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2768 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2506 s // Total time: 2.5274 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X