Γιατί η αστυνομία μας καλεί να κινούμαστε με γαϊδούρια κι άλογα


Γιατί η αστυνομία μας καλεί να κινούμαστε με γαϊδούρια κι άλογα

Κινητοποίηση και προβληματισμό στην Αστυνομία Κύπρου, προκαλούν τα πολλαπλά θανατηφόρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα.

Η Αστυνομία Κύπρου στον επίσημο λογαριασμό της, που διατηρεί στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης, Facebook, ανήρτησε  μια φωτογραφία πολλών χρόνων πριν, στην οποία απεικονίζεται ένας λοχίας της Αστυνομίας, ο οποίος φοράει τη στολή του σώματος και εκτελεί καθήκοντα καβάλα σε ένα άλογο.

Στη φωτογραφία η Αστυνομία επισύναψε λεζάντα η οποία αναφέρει "Αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και την ανάπτυξη προς όφελός μας, καλύτερα να επιστρέψουμε σε πιο παραδοσιακούς τρόπους μεταφοράς" υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο στο κοινό πως η οδική συνείδηση είναι μονόδρομος και οχι επιλογή.

Επιπρόσθετα, λίγες ώρες αργότερα, ανήρτησε ένα συγκλονιστικό βίντεο, που απεικονίζει μια μάνα να παραλαμβάνει το παιδάκι της από το σχολείο, ενώ ταυτόχρονα σε μια στροφή πιο κάτω ένας οδηγός φλερτάρει μια γυναίκα που περπατά στο πεζοδρόμιο.

Οι δύο διαφορετικές μεν, αλλά παράλληλες δε ιστορίες, καταλήγουν να συγκλίνουν με τον πιο φριχτό τρόπο. Ο οδηγός κτυπά τη μάνα και το παιδάκι της καθώς φλερτάρει, με αποτέλεσμα η μάνα να τραυματιστεί και να παραμορφωθεί το πρόσωπό της, και το παιδί να χαροπαλεύει στις πρώτες βοήθειες Νοσοκομείου. Την ίδια ώρα ο οδηγός οδηγείται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ανακοινώσεις και από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας

Αυτά τα δυνατά μηνύματα έρχονται μετά και από τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, με αφορμή τις τελευταίες θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι οι προσπάθειες της Αστυνομίας είναι συνεχείς και στοχευμένες, προσθέτοντας πως «έχοντας υπ’ όψιν ότι, κατά κύριο λόγο, την αιτία των θανατηφόρων ή και άλλων σοβαρών τροχαίων οδικών συγκρούσεων αποτελεί ο ανθρώπινος παράγοντας, οι ενέργειες και δράσεις μας θα εντατικοποιηθούν περαιτέρω». Σημείωσε, ακόμα, πως μελετώνται παράλληλα διάφοροι άλλοι τρόποι και εισηγήσεις, «έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, σε συνεργασία και με την Εθνική Φρουρά, οργανωμένα σύνολα και άλλους φορείς».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, οι προσπάθειες της Αστυνομίας επικεντρώνονται βασικά σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά τον τομέα της ενημέρωσης/διαφώτισης σε οργανωμένα σύνολα και φορείς, καθώς επίσης και σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. Όσον αφορά την ενημέρωση για την οδική ασφάλεια σε εθνοφρουρούς, ο κ. Αγγελίδης σημειώνει ότι έχει καταρτιστεί πρόγραμμα και γίνονται αρκετές επισκέψεις σε στρατόπεδα, οι οποίες και θα συνεχιστούν.

Ο δεύτερος άξονας, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, καλύπτει την έντονη παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο με στοχευμένες εκστρατείες σε παγκύπριο επίπεδο, καθώς και ελέγχους, με στόχο πάντοτε την πρόληψη, με ιδιαίτερη έμφαση τις σοβαρότερες αιτίες των θανατηφόρων και σοβαρών δυστυχημάτων. Τα αποτελέσματα αυτών των εκστρατειών αναφέρονται στα Δελτία Τύπου που ανακοινώνονται σε τακτική βάση, προσθέτει.

Επιπλέον, ο κ. Αγγελίδης αναφέρει ότι με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, την περασμένη εβδομάδα ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Χαραλάμπους, είχε συνάντηση με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Επαρχιών, τους Υπευθύνους των Κλάδων Τροχαίας και τους Υπεύθυνους Υπαίθρου, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και τέθηκε, μεταξύ άλλων, άμεσα σε εφαρμογή Στρατηγικό Σχέδιο για έλεγχο του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, με έντονη παρουσία της Αστυνομίας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τις εκστρατείες στο Facebook, ας μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε για το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι, και ας αποτελέσει το έργο της Αστυνομίας έμπνευση για τους οδηγούς, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών μας.

Tags αστυνομία, γαϊδούρια, ΑΛΟΓΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9011 s (235 Queries.) // Parse time: 1.8223 s // Total time: 4.7234 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X