23.500 καινούργια πρόσωπα λαμβάνουν Ε.Ε.Ε


23.500 καινούργια πρόσωπα λαμβάνουν Ε.Ε.Ε

Η δαπάνη για αυτές τις περιπτώσεις ανέρχεται στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και είναι εντός των ορίων του προϋπολογισμού.

Με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί από τις αιτήσεις συμπολιτών που έχουν υποβληθεί για παροχή Ε.Ε.Ε. από ανέργους, μακροχρόνια ανέργους, εργαζομένους με χαμηλά εισοδήματα και αυτοτελώς εργαζομένους, έχουν εγκριθεί και λαμβάνουν κάθε μήνα το ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα συνολικά 12.670 οικογένειες, αριθμός που αντιστοιχεί σε 23.500 πρόσωπα τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία στήριξη από το Κράτος και οι οποίοι ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η δαπάνη για αυτές τις περιπτώσεις ανέρχεται στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και είναι εντός των ορίων του προϋπολογισμού.

Σημαντικός στόχος της μεγάλης μεταρρύθμισης που υλοποιεί η Κυβέρνηση, είναι η πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τον ορθό έλεγχο των κριτηρίων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν περιοριστεί. Αυτό σημαίνει στήριξη σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και αυτό με τη σειρά του προϋποθέτει μια αξιόπιστη διαδικασία ελέγχου.

Μέσα από τον ορθό έλεγχο των κριτηρίων έχουν αποκλειστεί αιτητές που διέθεταν σημαντικές καταθέσεις. Σχεδόν οι μισοί είχαν καταθέσεις από 25.000 ευρώ μέχρι και πέραν του ενός εκατομμυρίου. Έχουν επίσης αποκλειστεί κάτοχοι σημαντικής ακίνητης περιουσίας. Σχεδόν το 60% όσων αποκλείστηκαν διέθεταν περιουσία πέραν των 200.000 ευρώ ενώ οι 94 περιπτώσεις πέραν του 1 εκατομμυρίου. Από όσους έχουν αποκλειστεί λόγω εισοδημάτων το 80% είχε άλλα εισοδήματα που υπερέβαιναν τα 1.000 ευρώ το μήνα και οι μισοί πέραν των 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαχειρίζεται επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας συνολικού ύψους 522 εκατομμυρίων τα οποία συνεχίζουν ανελλιπώς να καταβάλλονται σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε διακοπή στην καταβολή τους μέχρι σήμερα και χωρίς η παρούσα Κυβέρνηση να περιορίσει τα κριτήρια για τους δικαιούχους οποιουδήποτε επιδόματος.

Τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που διαχειρίζεται το Υπουργείο περιλαμβάνουν:

    
    - Επίδομα Τέκνου και Μονογονίας
    - Επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων
    - Επιδόματα Παθόντων
    - Επίδομα σε Βετεράνους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
    - Κοινωνική Σύνταξη
    - Επίδομα Βαριάς κινητικής αναπηρίας
    - Επίδομα Παραπληγίας
    - Επίδομα Τετραπληγίας
    - Χορηγία σε Τυφλούς
    - Σχέδια επιχορήγησης αγοράς τεχνικών μέσων, τροχοκαθίσματος και αναπηρικού αυτοκινήτου

Tags ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2351 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3160 s // Total time: 2.5512 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X