Iδιαίτερα σημαντική επίσκεψη Αναστασιάδη στην Κίνα


Iδιαίτερα σημαντική επίσκεψη Αναστασιάδη στην Κίνα

Επίσκεψη εργασίας στην Κίνα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και `Εργων, Μάριο Δημητριάδη, και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε στο Πεκίνο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό.

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα οικονομίας, και οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως των μεταφορών, του τουρισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων.

Σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει, με πρόσκληση του Προέδρου της Κίνας, σε ειδική Σύνοδο, που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας με τίτλο “Ο Δρόμος του Μεταξιού” και στο περιθώριο θα έχει συναντήσεις και με άλλους αρχηγούς κρατών της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος αρχηγός κράτους μέλους της ΕΕ, που προσκλήθηκε να συμμετάσχει.

Αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας και ακολούθως θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμή του ο Αντιπρόεδρος της χώρας.
 

Tags αναστασιαδης, προεδρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3381 s (231 Queries.) // Parse time: 1.6085 s // Total time: 4.9466 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X