Οι Κύπριοι μαθητές θέλουν να μάθουν γερμανικά


Οι Κύπριοι μαθητές θέλουν να μάθουν γερμανικά

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από τους μαθητές της Κύπρου, για εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Ως εκ τούτου, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της ανάγκης εκσυγχρονισμού του περιεχομένου της εκπαίδευσης, το Υπουργείο διαμόρφωσε νέα αναλυτικά προγράμματα, τα οποία προσφέρουν τις ξένες γλώσσες, μεταξύ άλλων και τη γερμανική, ως επιλογή σε όλες τις κατευθύνσεις επιλογής μαθημάτων του λυκείου, δήλωσε ο Υπουργός Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το μήνα γερμανικής γλώσσας, ο Υπουργός είπε ότι η γερμανική γλώσσα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρη στις μέρες μας.

Επιπλέον, πρόσθεσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι γερμανόφωνες χώρες κατατάσσονται στις προτιμήσεις των νέων για τις σπουδές τους, γιατί διαθέτουν υψηλού επιπέδου ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης ελκυστικά δεδομένα και προοπτικές στην αγορά εργασίας. Όπως είπε ο κ. Καδής, στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των φοιτητών που σπουδάζει σε γερμανόφωνες χώρες έχει αυξηθεί σημαντικά και οι σπουδαστές επιλέγουν κλάδους μουσικών, εφαρμοσμένων, θετικών και τεχνολογικών επιστημών σε πανεπιστήμια των χωρών αυτών, με μεγάλη παράδοση και μακρόχρονη ιστορία, όπου η γνώση της γερμανικής γλώσσας θεωρείται απαραίτητη.

Παράλληλα στον τόπο μας, η γνώση της γερμανικής γλώσσας στον τομέα του τουρισμού, θεωρείται σημαντικό προσόν, αφού αυξάνονται συνεχώς οι γερμανόφωνοι τουρίστες που επιλέγουν την Κύπρο για τις διακοπές τους.

Ο μήνας γερμανικής γλώσσας διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από το Σύνδεσμο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με  τις πρεσβείες της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και το ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου.

Ποικίλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα, προγραμματίζονται για όλο το μήνα Νοέμβριο, προωθώντας με τον τρόπο αυτό την περαιτέρω ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων ανάμεσα στην Κύπρο και τις γερμανόφωνες χώρες.

Μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, διάφορες μουσικές εκδηλώσεις αλλά και διαλέξεις, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφορίες και στοιχεία που σχετίζονται με την κουλτούρα γερμανόφωνων χωρών όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, οι πρωτοβουλίες αυτές ενδυναμώνουν τις καλές μας σχέσεις με τις συγκεκριμένες χώρες και ενισχύουν τους φιλικούς μας δεσμούς.

 KYΠΕ

Tags ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, κυπριοι, μαθητες, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3572 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4226 s // Total time: 2.7797 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X