Κίνα: Τέλος στην πολιτική του ενός τέκνου ανά οικογένεια


Κίνα: Τέλος στην πολιτική του ενός τέκνου ανά οικογένεια

Τέλος στην πολιτική δεκαετιών, σύμφωνα με την οποία οι οικογένειες στην Κίνα μπορούσαν να τεκνοποιήσουν μία φορά, βάζει η Κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αυτή την ώρα κινεζικά και διεθνή πρακτορεία. Πρόκειται για μια σημαντικότατη εξέλιξη η οποία ήδη καταλαμβάνει τα πρωτοσέλιδα των διεθνών πρακτορείων.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι της χώρας, το οποίο επικαλείται δήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, όλα τα ζευγάρια πλέον θα μπορούν να κάνουν δύο παιδιά.

Η πολυσυζητημένη πολιτική, είχε υιοθετηθεί το 1979 σε όλη την επικράτεια της χώρας, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η ραγδαία ανάπτυξη του πληθυσμού. Ωστόσο είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το θέμα της γήρανσης του πληθυσμού. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οικογένειες που μετανάστευαν στον δυτικό κόσμο προκειμένου να δημιουργήσουν μια φυσιολογική οικογένεια χωρίς περιορισμούς.

Εκτιμάται ότι η πολιτική αυτή απέτρεψε συνολικά 400 εκατομμύρια γεννήσεις από την εποχή που μπήκε σε εφαρμογή. Ζευγάρια τα οποία παραβίαζαν τη συμφωνία, έρχονταν αντιμέτωπα με αυστηρά πρόστιμα, απώλεια εργασίας ή ακόμα και υποχρεωτικές εκτρώσεις.

Στο μεσοδιάστημα υπήρξε χαλάρωση σε κάποιες επαρχίες της χώρας, καθώς οι δημογράφοι και οι κοινωνιολόγοι εξέφραζαν ανησυχία για το κοινωνικό κόστος και τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Το κομμουνιστικό κόμμα, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια τη χαλάρωση του μέτρου, επιτρέποντας σε μοναχοπαίδια να μπορούν να αποκτούν δεύτερο παιδί.

 

Tags κίνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6466 s (281 Queries.) // Parse time: 0.3731 s // Total time: 3.0196 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X