Tην Κυριακή πάμε για κυνήγι θησαυρού


Tην Κυριακή πάμε για κυνήγι θησαυρού

Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Center, ο οποίος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών διοργανώνει «Κυνήγι Θησαυρού», την Κυριακή 1η Νοεμβρίου!  

Στήριξε και εσύ την προσπάθεια αυτή και χαλάρωσε σε μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη μηνύματα. Στο  «Κυνήγι Θησαυρού», θα λάβουν μέρος 20 σχολεία της Λευκωσίας και περισσότεροι από 120 εθελοντές.
Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. στο θεατράκι του «Λεβέντειου» Δημοτικού Μουσείου και θα ολοκληρωθεί στη 13:00. Στο σημείο τερματισμού, στη Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου, θα υπάρχει παζαράκι με live link, παιχνίδια, φαγητό κτλ. ούτως ώστε τα παιδιά και οι γονείς να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 11-12 χρονών, της ΣΤ’ τάξης δημοτικής εκπαίδευσης και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Το «Κυνήγι Θησαυρού», στοχεύει στη δημοσιοποίηση και προβολή της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, η οποία πραγματοποιείται και στα 47 κράτη μέλη.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει πιο συχνά από ότι πιστεύουμε. Σκοπός της εκστρατείας, είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών, η ανάδειξη της σημασίας της συλλογικής προσπάθειας και να δώσουμε στα παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση το κουράγιο να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια γνωρίζοντας ότι πάντα υπάρχουν άτομα στα οποία μπορούν να αποταθούν για να τους παρέχουν στήριξη.

Ένας χαρακτήρας-καρτούν με το όνομα «Κίκο» έχει επιλεγεί ως η ‘μασκότ’ της Εκδήλωσης. Ο χαρακτήρας αυτός, έχει δημιουργηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης με σκοπό να αποδώσει τα κατάλληλα
μηνύματα και τις απαραίτητες πληροφορίες στα παιδιά, σχετικά με την προστασία τους από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Το παραμύθι αυτό, έχει διανεμηθεί και στα σχολεία από τον Οργανισμό μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Αποτυπώνει αυτή την εκστρατεία στο χαρτί και εξηγεί στα παιδιά με ήπιο τόνο, απλό τρόπο και χρησιμοποιώντας στοιχεία παιχνιδιού, τα όρια και τι δεν πρέπει να αποδέχονται ποτέ όταν κάποιος τα αγγίζει.

Πληροφορίες για το Κυνήγι Θησαυρού
Ώρα έναρξης: 9:00 π.μ.
Ώρα λήξης: 1:00 μ.μ. (ο τερματισμός των ομάδων θα γίνεται σταδιακά)
Χώρος Έναρξης: Θεατράκι «Λεβέντειου» Δημοτικού Μουσείου»
Χώρος Λήξης: Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου
Πεζή διαδρομή: Στην εντός των τειχών Λευκωσία, περιοχή οδών Λήδρας και Ονασαγόρου. (Τα παιδιά θα μεταφερθούν στην Τάφρο με λεωφορεία)
Συμμετέχοντες: Μία ομάδα από κάθε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας και από κάθε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο.
Μέλη ομάδας: Πέντε παιδιά της ΣΤ τάξης (τουλάχιστον 2 κορίτσια και 2 αγόρια) και ένας ενήλικας συνοδός επιλογής του σχολείου (εκπαιδευτικός ή γονιός).
Γλώσσα: Όλα τα παιγνίδια θα είναι στην Ελληνική γλώσσα
Φαγητό: Θα παρασχεθούν δωρεάν σάντουιτς, νερό και χυμοί στα παιδιά και τους συνοδούς.
Βραβεία: Οι πρώτες ομάδες θα λάβουν χρηματικά βραβεία για την αγορά εξοπλισμού της επιλογής του σχολείου τους. Θα υπάρχει επίσης χρηματικό βραβείο, για τον καλύτερο σχεδιασμό της φανέλας, και για το καλύτερο όνομα ομάδας.


Στις 3 πρώτες ομάδες θα δοθούν διάφορα δωράκια.
Όλα τα παιδιά θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Tags Hope for Children


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7365 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2455 s // Total time: 2.9820 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X