Bομβαρδιστικά Τornado απο το Ακρωτήρι επέδραμαν στη Συρία


Bομβαρδιστικά Τornado απο το Ακρωτήρι επέδραμαν στη Συρία

Βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado που απογειώθηκαν από τις Βάσεις Ακρωτηρίου στην Κύπρο, πραγματοποίησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία λίγες ώρες μετά την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για επέκταση των επιχειρήσεων εναντίον του ISIS και πέρα από το Ιράκ.

Συγκεκριμένα, ένα ζεύγος μαχητικών απογειώθηκε από την Κύπρο περίπου μία ώρα μετά την ψηφοφορία των Βρετανών βουλευτών και λίγο αργότερα ακολούθησαν ακόμα δύο αεροσκάφη.

Τα πρώτα αεροσκάφη επέστρεψαν μετά από περίπου τρεις ώρες στη βάση, χωρίς τους τρεις πυραύλους τύπου Paveway που έφεραν, κάτι που μαρτυρά ότι οι επιθέσεις έγιναν κατά σταθερών στόχων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επλήγησαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τον ISIS.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται εντός της ημέρας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για τις Βρετανικές ενέργειες.

 

Tags ακρωτήρι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1827 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4260 s // Total time: 2.6087 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X