Χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους τους λήπτες δημ. βοηθήματος


Χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους τους λήπτες δημ. βοηθήματος

Την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου σε όλους τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση που κατέθεσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χάρης Γεωργιάδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κ. Αιμιλιανίδου δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πως τα ποσά που θα δοθούν είναι για ένα άτομο που είναι μόνο του 384 ευρώ, για ένα ζεύγος 576 ευρώ και για ένα ζεύγος με δυο τέκνα 960 ευρώ. Ανέφερε πως στόχος είναι τα ποσά αυτά να φθάσουν στους δικαιούχους πριν τα Χριστούγεννα.

Ερωτηθείσα για το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί, η Υπουργός Εργασίας είπε πως αυτό ανέρχεται σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων είπε πως πρόκειται για περίπου 35 χιλιάδες οικογένειες.

Πέραν των 20 χιλιάδων είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ συν εκείνοι οι οποίοι είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, μιλούμε περίπου για 35 χιλιάδες οικογένειες, ανέφερε.

Η Υπουργός Εργασίας εξήγησε πως "αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο θα δοθεί και σε όσους διαμένουν σε στέγες, ενώ μέχρι τώρα δεν εδίνετο, δεν θα αφαιρεθεί ο 13ος μισθός, και άρα πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε".

"Με αυτό τον τρόπο, πριν τα Χριστούγεννα θα δοθεί χριστουγεννιάτικο δώρο στους συμπολίτες μας, οι οποίοι πραγματικά το έχουν ανάγκη, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα Χριστούγεννα και τις γιορτές", είπε η κ. Αιμιλιανίδου.

Πρόσθεσε πως το ποσό για ένα ζεύγος θα είναι 576 ευρώ, "που αυτό σημαίνει και όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν γίνει δικαιούχοι του ΕΕΕ θα μπορούν να πάρουν αυτό το ποσό". Για ένα ζεύγος με δυο τέκνα το ποσό είναι 960 ευρώ, για κάποιον που είναι μόνος του είναι 384 ευρώ, πρόσθεσε.

Είπε πως "γίνονται όλες οι προσπάθειες έτσι ώστε πριν τα Χριστούγεννα να καταβληθεί και το ΕΕΕ, αλλά ταυτόχρονα να δοθεί και το χριστουγεννιάτικο δώρο".

Ερωτηθείσα αν αυτοί που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση θα πρέπει να συμπληρώσουν κάποιο έντυπο, η Υπουργός Εργασίας απάντησε αρνητικά. "Είναι με βάση το οποίο έχουμε και ξέρουμε ποιοι είναι οι δικαιούχοι", σημείωσε.

Tags ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ, ΕΠΙΔΟΜΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8298 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2690 s // Total time: 3.0989 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X