7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Οινοχόων 2015


7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Οινοχόων 2015

Ποιος είναι ο καλύτερο sommelier της χρονιάς;

Οι 12 στον αριθμό επίδοξοι sommeliers, είχανε προ πολλών μηνών σημειώσει με bold χαρακτήρες το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου 2015.

Ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διαγωνίζονταν για την ανάδειξη του κορυφαίου οινοχόου του νησιού μας, με τον νικητή να εκπροσωπεί το νησί μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχοοίας ο οποίος θα διεξαχθεί το 2017 στην Αυστρία.

Όλα προαπαιτούμενα προσόντα από το Σύνδέσμο Κυπρίων Οινοχόων και συνάμα του ASI (Association De La Sommellerie Internationale) στον οποίο ο κυπριακός σύνδεσμος αναγνωρίστηκε ως πλήρες μέλος το 2003. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, η οποία διεξήχθη  στις καθόλα οργανωμένες για το εν λόγω σκοπό εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων Annabelle και Almyra, έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου με τους 12 περισπούδαστους οινοχόους να υποβάλλονται σε γραπτή εξέταση η οποία περιελάμβανε θέματα ιστορίας του οίνου, αμπελουργίας, οινολογίας, τεχνολογίας και γεωγραφίας του οίνου. Στην προκριματική φάση επίσης οι διαγωνιζόμενοι οινοχόοι είχαν κληθεί να αναλύσουν και περιγράψουν ένα κόκκινο και ένα λευκό κρασί και δύο αλκοολούχα ποτά με τη μέθοδο της τυφλής δοκιμασίας, αλλά και να μεταγγίσουν ένα κόκκινο κρασί από φιάλη σε καράφα.

Στην τελική φάση της επόμενης μέρας είχε την ευκαιρία να προχωρήσει μόνο η πρώτη τριάδα, αποτελούμενη από τους οινοχόους Ανδρέα Κυπριανού (3ο βραβείο), Γιώργο Λουκάκη (1ο βραβείο) και Μάριο Κωνσταντινίδη (2ο βραβείο). Μια τελική φάση που παρουσιάστηκε ενώπιον πέραν των 200 οινόφιλων και connoisseurs, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

(Από αριστερά: O Aνδρέας Κυπριανού, o Γιώργος Λουκάκης και ο Μάριος Κωνσταντινίδης). 

Μετά από ένα δίωρο οινοχοϊκών μαχών ανακηρύχτηκε ως καλύτερος οινοχόος, ο Γιώργος Λουκάκης head sommelier του Columbia Plaza.

Tags 7ΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΧΟΩΝ 2015, κρασι, SOMMELIER, wine, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3869 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3324 s // Total time: 2.7192 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X