Κουβέντες του καφέ


Κουβέντες του καφέ

Όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους.

Ποια σχέση μπορεί να έχει το coffee break με τις κολλητές σου και το ντιβάνι του ψυχολόγου; Έχουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Μόνο που ο συνδυασμός καφέ - γυναικοπαρέας οδηγεί πάντα σε εξομολογήσεις χωρίς ενοχές… Όταν λέμε πως πάμε για καφέ με τις κολλητές μας, εννοούμε, συνήθως, πως πάμε για να βγάλουμε τα σώψυχά μας. Ο καφές έχει τελικά τον τρόπο του με εμάς τις γυναίκες. Πέραν του ότι μας αυξάνει τη λίμπιντο και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, όπως διατείνονται πρόσφατες έρευνες, μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε. Αυτό βέβαια δεν το λένε οι έρευνες, αλλά το ίδιο το life style μας.

Γιατί αγαπάμε τον καφέ
Η σχέση των γυναικών με τον καφέ δεν είναι πρόσφατη. Ο καφές ανέκαθεν αποτελούσε μία πρώτης τάξεως αφορμή κοινωνικοποίησης. Για τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας, ήταν μία καθημερινή πρωινή συνήθεια, όπου ανάμεσα στον κυπριακό καφέ και στα σπιτικά κέικ, τα νέα της γειτονιάς μεταδίδονταν με τη δυναμική του twitter. Στην πορεία, ο καφές συνδέθηκε με τα μοντέρνα καφέ της Μακαρίου, επεκτάθηκε στα εναλλακτικά/κουλτουριάρικα της Παλιάς Πόλης και της Σπύρου Κυπριανού και πήρε τη μορφή του καπουτσίνο, του φραπέ και του φραπουτσίνο light. Εκτός από τις μορφές του καφέ, άλλαξε και το περιεχόμενο των γυναικείων συζητήσεων. Τα νέα της γειτονιάς διαδέχθηκαν το σεξ, οι σχέσεις και το… botox. Έτσι μαζί με όλα τα υπόλοιπα άλλαξε και η ατζέντα κάθε γυναικοπαρέας.

Η πιο γλυκιά συνήθεια
Τα coffee breaks με τις περισσότερες κολλητές, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Χόρεψαν τον χορό του Ησαΐα και τώρα τα πλείστα απογεύματα «χορεύουν» τα ζουζούνια στα παιδικά γενέθλια. Ωστόσο κάποια πράγματα στη ζωή μας, εξακολουθούν να παραμένουν ίδια. Όπως το μηνιαίο ραντεβού για καφέ, σοκολατίνα και ψυχανάλυση με την ατζέντα πάντα προκλητικά ανοιχτή. Βεβαίως υπάρχουν και οι άλλες κολλητές… σαν και εμένα, χωρίς παιδιά, σκυλιά, γατιά, πεθερικά και σύζυγο. Με αυτές τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού το ραντεβού για καφέ είναι εβδομαδιαίο και οι συζητήσεις εντελώς διαφορετικές. Στο τέλος της ημέρας βέβαια, όσα λεν οι γυναίκες μεταξύ τους (married with children ή single) πίνοντας καφέ, αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της ψυχανάλυσης…

Married with children
ΠΟΤΕ: Για να ορίσεις ραντεβού για καφέ θα σου πάρει τουλάχιστον ένα μήνα και αφού προηγουμένως ανταλλάξεις τριάντα emails και άλλα τόσα sms. Και όταν επιτέλους τα καταφέρετε, οι μισές θα σου έρθουν στην καφετερία με μισή ώρα καθυστέρηση.
O ΚΑΦΕΣ ΤΟΥΣ: Σε αυτές τις σπάνιες συναντήσεις η δίαιτα απαγορεύεται. Το καπουτσίνο και o γαλλικός με άρωμα βανίλιας συνοδεύονται πάντα από cookies, cup cakes και σοκολατάκια, ενώ η βουτιά στην ψυχανάλυση, ξεκινά συνήθως όταν ο σερβιτόρος πάρει την παραγγελία και αφού προηγουμένως αρχίσουν οι τοποθετήσεις του τύπου: «Δεν με άφηναν τα παιδιά να φύγω», «Ο άντρας μου άργησε στο γήπεδο», «Η πεθερά κόλλησε στη γειτόνισσα», «Έπρεπε να πάω τη μικρή σε παιδικά γενέθλια» και πάει λέγοντας.
ΤΙ ΛΕΝΕ: Συνήθως το έναυσμα για τις εκ βαθέων εξομολογήσεις, δίνει η πιο κουλ της παρέας, η οποία έχει τον τρόπο της να ξεκλειδώνει ακόμη και την πιο συντηρητική. Για να καταλάβετε τι εννοώ, στην τελευταία μας συνάντηση, χωρίς περιστροφές και εισαγωγές, εκεί που χαζολογούσαμε, έτσι απλά ανακοίνωσε πως πριν φύγει απ' το σπίτι, έκανε για ένα δεκάλεπτο έρωτα με τον άντρα της. «Δέκα λεπτά μόνο;». Τι πήγα να ρωτήσω η δόλια. «Στο γάμο το δεκάλεπτο σεξ είναι ο κανόνας», «Στο γάμο βαριέσαι τα προκαταρκτικά», «Ένα γρήγορο σεξ θα σου εξασφαλίσει την έξοδο χωρίς μουρμουρητά». Μα δέκα λεπτά; Ακόμη μονολογώ δηλαδή. Ευτυχώς που στην παρέα υπήρχε μία προσφάτως παντρεμένη που το δεκάλεπτο, ήταν και γι' αυτήν σοκαριστικό. Αυτής βέβαια τα «ζόρια» είναι διαφορετικά. Ο σύζυγος έχει μόνιμο φετίχ με τα νεγκλιζέ και τα σέξι εσώρουχα και άντε τώρα να κάνεις φασίνα στο σπίτι και να φτιάχνεις μπριζόλες με τα Yamamay. Και αφού το θέμα σεξ, εξαντληθεί (λέμε τώρα γιατί είναι ανεξάντλητο στις γυναικοπαρέες) στο στόχαστρο της δικιάς μου παρέας μπαίνει συνήθως ο γάμος και φυσικά οι άντρες. Ατάκες του τύπου: «Δεν με βοηθά στο σπίτι», «Τα περιμένει όλα από εμένα», «Οι άντρες δεν ωριμάζουν ποτέ» δίνουν και παίρνουν. Όσο για το κεφάλαιο πεθερά (καλή ή κακή) εδώ μιλάμε για τραγελαφικές ιστορίες… Όταν δε η συζήτηση στρέφεται στα παιδιά (αναπόφευκτα) εκεί διερωτάσαι, εάν τελικά θες να χτυπήσει εκείνο το μητρικό καμπανάκι που θα σε μεταμορφώσει (με παπά και με κουμπάρο) στη γυναίκα- χταπόδι, με δεκάλεπτο σεξ, πεθερά, υποχρεώσεις, καριέρα και οικιακή βοηθό που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.
Και αφού η ζάχαρη και η καφεΐνη μετά από ένα δίωρο έχουν ήδη δράσει καταλυτικά στη διάθεσή μας, τότε οι «αποσκευές» της κάθε μίας εξαφανίζονται ως διά μαγείας. Ο χρόνος και το παρόν παύουν να υφίστανται και ξαναγινόμαστε -όπως και τότε που πρωτογνωριστήκαμε- απλά οκτώ εικοσιδιάχρονα κορίτσια. Αναμνήσεις και γέλια μέχρι δακρύων, κουτσομπολιό μέχρι τελικής πτώσεως, φιλοσοφικές και επαγγελματικές συζητήσεις, οικονομική κρίση, botox και δίαιτα, σε παρασέρνουν σε μία φλυαρία χωρίς τέλος. Μέχρι που ξαφνικά κάποιο κινητό θα διακόψει τη συζήτηση και κάποιος σύζυγος ή κάποιο παιδί θα ψάξει τη μαμά του, που για λίγο παρασύρθηκε απ' τις αναμνήσεις της.

Singles
ΠΟΤΕ: Για Εγγλέζες δεν μας λες. Το ακαδημαϊκό τέταρτο είναι αδιαπραγμάτευτο. Όσο για το ραντεβού; Σίγουρα θα δοθεί σε μία απ' τις τρέντι καφετέριες της Σπύρου Κυπριανού (είναι και το φλερτ στο παιχνίδι) και αφού προηγουμένως έχουμε σαρώσει Mango, Zara και Flexi.
Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΥΣ: Ό,τι πιο λάιτ υπάρχει στο μενού, χωρίς συνοδευτικά και κυρίως γλυκά, αφού μονίμως είμαστε σε δίαιτα, αν και την παραβιάζουμε συστηματικά, αλλά στο καπάκι γκρινιάζουμε για το σώμα μας.
ΤΙ ΛΕΝΕ: Αφού εξαντληθούν οι συζητήσεις περί μόδας και shopping, μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό: « Άντρες γιοκ», «Μα πού πήγαν οι άντρες;», «Όλοι ίδιοι είναι». Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Είναι οι συζητήσεις που απασχολούν τις περισσότερες single του πλανήτη. Αφού λοιπόν θέσουμε όλα αυτά τα θέματα, αρχίζει η κάθε μία να διηγείται τις δικές της πρόσφατες ιστορίες με τους άντρες. Και οι πλείστες περιπτώσεις έχουν πάνω- κάτω παρόμοια χαρακτηριστικά. Κάποιος εξαφανίστηκε στην πρώτη εβδομάδα γνωριμίας, κάποιος άλλος χώρισε με sms, κ.λπ. Άντρες προς εξαφάνιση γενικώς αλλά και οι singles έχουν ψυχή... και ανάγκη για σεξ, έστω και αν αυτό μεταφράζεται σε one night stand. Γι' αυτό και όσα λέγονται μεταξύ singles, έχουν μία δόση τρέλας και μυστηρίου που συνήθως παραμένουν άκρως απόρρητα μεταξύ τους. Και αφού άντρες γιοκ και σεξ υπό όρους, η καριέρα είναι το επόμενο μεγάλο μας θέμα. «Τι έγινε χθες στο γραφείο, τι θα κάνω με την καριέρα μου, ποιο θα είναι το επόμενό μου βήμα, τι θα γίνει με την οικονομική κρίση και τι επιφυλάσσει το μέλλον»...  Οι συμβουλές πάνε σύννεφο και τα προβλήματα προς επίλυση επίσης. Πάραυτα όμως μία single είναι πολύ δυνατή για να «πεθάνει» ή για να παραδώσει τα όπλα. Γι' αυτό λίγο πριν τις τελευταίες γουλιές του καφέ, θα διευθετήσουμε την επόμενη έξοδο, θα ασχοληθούμε με τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης, θα σχολιάσουμε τις καλύτερες κοσμικές εμφανίσεις στο ΟΚ, θα αναλύσουμε την κοσμική ζωή της Κύπρου και δεν θα παραλείψουμε να ασχοληθούμε με την showbiz και τα συναφή. Και φυσικά, επειδή τα σαράντα δεν αργούν και το botox δεν είναι πλέον ταμπού, δεν θα παραλείψουμε να ανταλλάξουμε πληροφορίες για τις νέες θεραπείες που διαβάσαμε στη Madame Figaro, αλλά και για τις αντιρυτιδικές που κάνουν θαύματα. Είμαστε που είμαστε singles ας παραμείνουμε τουλάχιστον fabulous.

Πηγή: Madame Figaro

Tags καφές, γυναικες, γυναίκες, καφέ, καφε, καφες, κουβέντες, κουβεντες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 4.2471 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3296 s // Total time: 4.5767 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X