Περπατώντας στη Λευκωσία!


Περπατώντας στη Λευκωσία!

Ο πιο εύκολος τρόπος εκγύμνασης, το περπάτημα, προστατεύει από χίλιες δυο παθήσεις! Εσύ ακόμα κάθεσαι;  

Η ταχύτητα… δε βλάπτει
Για να κάψεις (πολλές) θερμίδες, πρέπει καταρχήν να περπατάς γρήγορα! Είναι ωραίo να κάνεις βόλτα κουβεντιάζοντας με φίλες, αλλά το βάδισμά σας πρέπει να έχει ρυθμό. Μάθε πως με μια ώρα γρήγορου περπατήματος μπορείς να κάψεις μέχρι και 600 θερμίδες!

Χέρι-χέρι
Δώσε σημασία στον τρόπο που θα κινούνται τα χέρια σου: πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα, σφιγμένα σε γροθιές και να μη ξεπερνούν το ύψος του σαγονιού σου.

Με το μαλακό
Έχεις εντυπωσιαστεί από τα ευεργετικά αποτελέσματα του γρήγορου περπατήματος; Τέλεια! Δεν πρέπει όμως να κάνεις απότομες κινήσεις: ξεκίνησε σταδιακά και κάθε φορά αύξανε ακόμη λίγο τη συχνότητα και την ταχύτητά σου. Αν είσαι υπέρβαρη ή αν αντιμετωπίζεις καρδιακά ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, καλό θα ήταν πριν δέσεις τα κορδόνια, να μιλήσεις με το γιατρό σου.

Κάτι τρέχει στη Λευκωσία
Κάνε ένα γρήγορο αλλά όμορφο περίπατο στην Παλιά Λευκωσία. Επισκέψου επίσης το Γραμμικό Πάρκο στο Καϊμακλί, στο χώρο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, το οποίο είναι πλάτους  20-35 μέτρων και μήκους πέραν του ενός χιλιομέτρου. Αν βρίσκεσαι στην άλλη πλευρά της πόλης, ο πεζόδρομος της Λακατάμιας μήκους 6 χιλιομέτρων που βρίσκεται παράλληλα του Πεδιαίου ποταμού είναι ιδανικός. Ξεκινάει από το γεφύρι του Αγίου Γεωργίου στη Λακατάμια και καταλήγει στο γήπεδο της ΠΑΕΚ στην Έγκωμη.  Τέλος, μη ξεχνάς και το Δημόσιο Κήπο Λευκωσίας ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και τις καθημερινές είναι πολύ ήσυχος. Να θυμάσαι πως σε όποιο μέρος της Λευκωσίας κι αν ζεις, υπάρχει πάντα σε μικρή απόσταση ένας οργανωμένος χώρος για περπάτημα ή τρέξιμο.

Tags περπάτημα, περπατημα, Λευκωσια, γυμναστική, γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8178 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3107 s // Total time: 2.1285 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X