Άννα Φάκα: "Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τη μεγάλη ανταπόκριση που έχουν οι δημιουργίες μου"


Άννα Φάκα: "Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τη μεγάλη ανταπόκριση που έχουν οι δημιουργίες μου"

Τι λέει για το fashion brand Anice

Παρουσίασε τη δική της σειρά ρούχων το καλοκαίρι του 2014. Μέσα σε αυτό το σύντοµο χρονικό διάστηµα, το brand της Anice, κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπηµένα των εγχώριων fashionistas και ιδιαίτερα δηµοφιλές στους κοσµικούς κύκλους του νησιού. Η Άννα Χατζηγρηγορίου-Φάκα είναι χωρίς αµφιβολία, το next big thing στο χώρο της κυπριακής µόδας! Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στον Κλεάνθη Κλεάνθους στη Madame Figaro Κύπρου.

Η Diane Von Furstenberg είχε πει κάποτε: "Φορέστε φόρεµα. Νιώστε 'γυναίκα' µε ένα φόρεµα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθάνεστε θηλυκή, σέξι και δυναµική". Ίσως αυτό να ήταν και το κλειδί της επιτυχίας της Άννας Χατζηγρηγορίου-Φάκα. Η λογική... back to basics. Τα απόλυτα θηλυκά, κοµψά και ροµαντικά φορέµατά της, ιδανικά τόσο για cocktail καθηµερινές εµφανίσεις, όσο και για πιο λαµπερές βραδινές εξόδους, σε µια εποχή όπου οι ξένοι σχεδιαστές µόδας προσπαθούν να επιβάλουν ένα πιο αυστηρό androgynous look στις γυναίκες. Με την Άννα δεν είχαµε συναντηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, όµως από τις πρώτες κουβέντες µας στο τηλέφωνο, κατάλαβα ότι είχα να κάνω µε µια πολύ εξωστρεφή προσωπικότητα. Μητέρα δύο αγοριών και σύζυγος του γνωστού επιχειρηµατία Νεκτάριου Φάκα, παρά το δύσκολο καθηµερινό της πρόγραµµα, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της και να δοκιµάσει τις δυνάµεις της στο χώρο του fashion design. "Από µικρή αγαπούσα το χώρο της µόδας, µου άρεσε να ξεφυλλίζω τα περιοδικά και να ενηµερώνοµαι για τις νέες τάσεις της εποχής» µου είπε, όταν συναντηθήκαµε από κοντά. Στην αρχή ήταν κάπως "κουµπωµένη". ∆εν είναι συνηθισµένη άλλωστε να έχει τα φώτα στραµµένα επάνω της και να περιτριγυρίζεται από κάµερες, κοµµωτές, make up artists, φωτογράφους και στυλίστες. Πολύ σύντοµα αφέθηκε στο φακό και αποκάλυψε στη Madame Figaro την ιστορία του brand Anice, την καθηµερινότητά της µε την οικογένειά της και τη σχέση της µε τη δίδυµη της αδελφή Ιφιγένεια Χουλιώτη.

Αλήθεια, πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς µε το χώρο της µόδας;
∆εν ήταν κάτι που αποφάσισα, ήρθε από µόνο του! Τα τελευταία χρόνια δηµιουργούσα µόνη µου τα ρούχα που φορούσα και πάντοτε έπαιρνα θετικά σχόλια από τους γύρω µου, ενώ κάποιες από τις φίλες µου µε παρότρυναν να δηµιουργήσω τη δική µου σειρά. Μετά από πολλή σκέψη το Νοέµβριο του 2013 είπα να το τολµήσω...
Πώς έκανες την αρχή;
Πήρα δέκα διαφορετικά σχέδιά µου στην Glam Boutique -γνωρίζω χρόνια την ιδιοκτήτρια- και της τα έδειξα. Εκείνη ενθουσιάστηκε και τα κράτησε… Την ίδια βδοµάδα µε πήρε τηλέφωνο και µου είπε ότι πουλήθηκαν όλα! Ήταν από τις ελάχιστες φορές της ζωής µου που δάκρυσα από χαρά. Μου ζήτησε συνεργασία και εγώ έπρεπε να βρω τρόπο να µειώσω το κόστος, για να είναι τα ρούχα σε πιο προσιτές τιµές. Ενάµιση µήνα αργότερα πήγα στην Αθήνα για το bachelorette party της αδελφής µου και εκεί που όλες έκαναν βόλτες, εγώ άρχισα να ψάχνω καταστήµατα µε υφάσµατα και εργοστάσια στα τυφλά. To brand Anice έκανε το ντεµπούτο του στην αγορά το καλοκαίρι του 2014.
Γιατί επέλεξες την ονοµασία Anice;
∆εν ήθελα τα ρούχα µου να έχουν το δικό µου όνοµα και έτσι µετά από πολλές συζητήσεις καταλήξαµε στο Anice, από το Άννα και τη λέξη "nice".
Έχεις βλέψεις και για την αγορά του εξωτερικού;
Τα ρούχα µου αυτή τη στιγµή φιλοξενούνται σε µία µπουτίκ στη Ρόδο, ενώ για το καλοκαίρι του 2016 έχω δύο ακόµη προτάσεις από ελληνικά νησιά και µία από την Ιταλία. Ωστόσο δεν θέλω να κάνω βεβιασµένες κινήσεις, γιατί στο χώρο µας δεν επιτρέπονται τα λάθη. Θέλω να έχω τον έλεγχο ακόµη και να περνούν όλα από τα χέρια µου, να οργανώνοµαι και να επεκτείνοµαι προσεκτικά. Τίποτε δεν χτίζεται εύκολα από τη µία µέρα στην άλλη.
Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα ρούχα σου;
Ο ροµαντισµός, η κοµψότητα και το γεγονός ότι είναι κοµµάτια που µπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ηµέρας.
Πέραν των συλλογών σου κάνεις και custom made κοµµάτια;
Ναι, ήταν κάτι που ξεκίνησε µετά από τη συµµετοχή µου στο MAD Walk τον περασµένο Μάιο, όπου εκεί παρουσίασα βραδινές δηµιουργίες και η ανταπόκριση ήταν µεγάλη.
Περίµενες όλη αυτή τη θετική ανταπόκριση από τον κόσµο, σε τόσο σύντοµο χρονικό διάστηµα;
Για να είµαι ειλικρινής όχι και η αλήθεια είναι πως ακόµη δεν το έχω συνειδητοποιήσει.
Βλέπουµε πολύ συχνά επώνυµες Κύπριες να επιλέγουν δηµιουργίες σου για τις βραδινές εξόδους τους. Πώς το πέτυχες αυτό;
∆ύσκολη ερώτηση… Θεωρώ πως είναι θέµα χαρακτήρα και το πώς επικοινωνείς µε τον άλλο που έχεις απέναντί σου. Το µεγαλύτερο προτέρηµά µου είναι η υποµονή µου, προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλει η γυναίκα που επέλεξε να φορέσει µια δηµιουργία µου και µε τη σειρά µου να την εξυπηρετήσω µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προπαντός να την κάνω να νιώσει άνετα µαζί µου. ∆εν θέλω να αφήσω καµία παραπονεµένη!
Ο χώρος που κινείσαι είναι αρκετά ανταγωνιστικός, µια που βλέπουµε πολλούς Κύπριους σχεδιαστές τα τελευταία χρόνια να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχεις ακούσει και αρνητικά σχόλια για τη δουλειά σου;
Τα αρνητικά σχόλια είναι καλοδεχούµενα, γιατί έτσι βελτιώνοµαι.
Για το φετινό χειµώνα τι µας προτείνει η Anice;
∆αντέλα, κρόσσια, σουέντ, λάστιχα, µπροκάρ και δέρµα είναι µερικά από τα υφάσµατα/υλικά που κυριαρχούν στη νέα µου συλλογή σε φορέµατα, παντελόνια, γιλέκα και φούστες.


Εσύ πώς ντύνεσαι γενικότερα; Ποια κοµµάτια δεν λείπουν ποτέ από την γκαρνταρόµπα σου;
Προτιµώ το casual look στην καθηµερινότητά µου, γι' αυτό από την γκαρνταρόµπα µου δεν λείπουν ποτέ τα τζιν και τα αθλητικά παπούτσια.
Και τι είναι αυτό που αποφεύγεις στο ντύσιµό σου;
Το υπερβολικό και βαρυφορτωµένο ντύσιµο.
Ποιο είναι το φετίχ σου;
Τα παπούτσια φυσικά.
Ποια είναι κατά τη γνώµη σου τα βασικά κοµµάτια, που πρέπει να έχει πάντοτε µια γυναίκα στην ντουλάπα της;
Φορέµατα από δαντέλα, biker boots και δερµάτινα τζάκετ.
Ποιο είναι το πιο σύνηθες λάθος που κάνουν οι Κύπριες γυναίκες στο ντύσιµό τους;
Το στυλ των Κύπριων γυναικών έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ ενηµερωµένες πλέον σε ό,τι αφορά στις τάσεις και τις προτάσεις κάθε σεζόν. Αυτό που ίσως θα πρέπει να βελτιώσουν είναι να προσπαθούν να ακολουθούν τις τάσεις που ταιριάζουν περισσότερο στις ίδιες και να τις προσαρµόζουν ανάλογα µε το σωµατότυπο και την προσωπικότητά τους.
Με την αδελφή σου, Ιφιγένεια Χουλιώτη, βρίσκεστε συχνά στις στήλες µε τις πιο καλοντυµένες Κύπριες. Πώς θα περιέγραφες τη σχέση σας;
Θα µπορούσα να σου µιλώ µε τις ώρες για την Ιφιγένεια… Η αδελφή µου είναι το άλλο µου µισό και είµαστε πολύ συνδεδεµένες. Είναι το µεγαλύτερο δώρο που µου έκαναν οι γονείς µου. Είναι πάντα δίπλα µου, είναι ο καλύτερος κριτής, η καλύτερη φίλη, το στήριγµά µου.
Αληθεύει αυτό που λένε ότι τα δίδυµα αδέλφια έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιµο, µια ξεχωριστή διαίσθηση το ένα για το άλλο, µια επικοινωνία συγκοινωνούντων δοχείων;
Στη δική µας περίπτωση ναι! Έχουµε τους δικούς µας κώδικες επικοινωνίας και έτσι δεν χρειάζεται να µιλήσουµε για να καταλάβει η µία την άλλη.
Έχει τύχει να σας µπερδέψουν στο δρόµο;
Πολλές φορές.
Με το Νεκτάριο Φάκα, πώς γνωριστήκατε;
Με τον Νεκτάριο είµαστε 8 χρόνια µαζί και γνωριστήκαµε µέσω ενός κοινού µας φίλου.
Ήταν έρωτας από την πρώτη µατιά;
∆εν ήταν έρωτας από την πρώτη µατιά, αλλά από την πρώτη στιγµή µου έκανε αυτό που λέµε «κλικ».
Ο σύζυγός σου είναι ένας γνωστός επιχειρηµατίας και φαντάζοµαι ιδιαίτερα πολυάσχολος. Βρίσκετε ουσιαστικό χρόνο µαζί ως ζευγάρι;
Προσπαθούµε τα Σαββατοκύριακα να περνάµε ποιοτικό χρόνο µε τα παιδιά µας αλλά και µαζί.
Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο επάνω του;
Την καλοσύνη του και την... ιδιοτροπία του (Γελάει).
Μαζί έχετε αποκτήσει δύο γιους, τον Ιωάννη και τον Ανδρέα. Πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι στο ξεκίνηµα, στο χτίσιµο της καριέρας σου, ούσα µια νεαρή µαµά;
Είναι πολύ δύσκολο. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και απαιτητικές όµως στο τέλος της ηµέρας νιώθω τόσο γεµάτη που η κούραση αξίζει τον κόπο. Αν και τα παιδιά µου είναι πάνω απ' όλα, η δηµιουργία και η χαρά που παίρνω µέσα από τη δουλειά µου συµπληρώνει το παζλ της ζωής µου.


Ποιο είναι το πιο όµορφο πράγµα που σου έχουν πει µέχρι τώρα;
Αυτό που µου λένε συνέχεια και νιώθω υπέροχα είναι: "Μανούλα µου είσαι η πιο καλή του κόσµου". Το τελευταίο πράγµα, όµως, που µου είπε ο µεγαλύτερος γιος µου ένα βράδυ και µε συγκίνησε είναι: "Μαµά θέλω να ξαναπαντρευτείς" και όταν τον ρώτησα γιατί µου είπε: "Για να παντρευτείς εµένα".
Θα ήθελες και άλλα παιδιά;
Στο µέλλον ναι, θέλω και ένα κοριτσάκι.
Φροντίζεις την εξωτερική σου εικόνα; Γυµνάζεσαι; Προσέχεις τι τρως;
Προσπαθώ! Γυµναζόµουν για πολλά χρόνια αλλά το τελευταίο χρόνο λόγω βαρυφορτωµένου προγράµµατος απέχω. Όσο για τη διατροφή µου δεν την προσέχω, απλά κάποιες φορές τρώω πολύ και κάποιες πολύ λίγο, έτσι βρίσκω τις ισορροπίες µου.
Ποιο είναι το µυστικό της οµορφιάς σου;
∆εν υπάρχει µυστικό, θεωρώ ότι εάν είσαι καλά µέσα σου τότε αυτό βγαίνει και προς τα έξω.
Είσαι από τις γυναίκες που φοβούνται το πέρασµα του χρόνου;
Απλά δεν το σκέφτοµαι.
Θα έκανες µπότοξ ή κάποια αισθητική επέµβαση για να προλάβεις τα σηµάδια του;
Όταν θα το χρειαστώ πραγµατικά, φυσικά και θα το έκανα.
Τι να περιµένουµε από εσένα στο προσεχές µέλλον;
Ετοιµάζω το δικό µου ατελιέ µε τις custom made δηµιουργίες µου, όπου εκεί θα έχω την ευκαιρία να έρχοµαι σε επαφή µε όσες επιθυµούν να φορέσουν µια δηµιουργία µου.

Πηγή: περιοδικό "Madame Figaro"

Tags Αννα Φακα, anice, μόδα, δημιουργίες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1570 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3272 s // Total time: 3.4841 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X