Βέρα Λυσιώτη: “Σύντομα θα έχουμε και την κολεξιόν ρούχων του οίκου Chanel”


Βέρα Λυσιώτη: “Σύντομα θα έχουμε και την κολεξιόν ρούχων του οίκου Chanel”

Διαβάστε αναλυτικά

Παρασκευή απόγευμα, με τη θάλασσα απέναντί μας να αποτελεί το ιδανικό σκηνικό, περιτριγυρισμένοι από υπέροχες δημιουργίες, καθίσαμε στον αναπαυτικό καναπέ στο βάθος της Tiffany boutique στη Λεμεσό, ένα χώρο απαράμιλλης κομψότητας τοποθετημένο στο ισόγειο του Olympic Residence, πίνοντας ένα ποτήρι παγωμένη σαμπάνια. Η Βέρα Λυσιώτη είναι μια γυναίκα που θα μπορούσα να μιλώ μαζί της για ώρες. Μια εκλεπτυσμένη προσωπικότητα που τα ενδιαφέροντα της δεν σταματούν μόνο στις δημιουργίες υψηλής αισθητικής, αλλά επεκτείνονται στις τέχνες, την κοινωνία, την επικαιρότητα. Λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα (μια πολύ αγαπημένη της περίοδο), η αντιπρόσωπος των αξεσουάρ του οίκου Chanel στην Κύπρο και πολλών άλλων επώνυμων brands, ξεδιπλώνει το κουβάρι των αναμνήσεών της αποκλειστικά στο ΟΚ! και μας μιλά για τη δική της διαδρομή στο χώρο της μόδας.

Η οικονομική κρίση φαίνεται να μην στάθηκε τροχοπέδη στα επαγγελματικά σας σχέδια, αφού μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της Tiffany boutique στη Λευκωσία, ανοίξατε ακόμα μια μπουτίκ Tiffany στη Λεμεσό. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;
Νομίζω ότι ήταν καιρός η Tiffany να προχωρήσει. Είχαμε κάνει μια μακρόχρονη στρατηγική και είχαμε ψάξει πολύ τόσο για το χώρο όπου θα ανοίγαμε, όσο και για το είδος της μπουτίκ. Θελήσαμε να φέρουμε καινούργιες αντιπροσωπείες για να προσφέρουμε στη Λεμεσό κάτι ισάξιο με τη Λευκωσία, αλλά που να ταίριαζε περισσότερο με την κουλτούρα της πόλης.

Είναι δύσκολο να μοιράζετε το χρόνο σας μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού;
Στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά στην πορεία συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο δεν είναι δύσκολο, αλλά μου είναι και ευχάριστο. Η Λεμεσός είναι μια χαρούμενη νότα στη ζωή μου.

Αλήθεια, πώς ξεκίνησε αυτό το «ταξίδι» σας στο χώρο της μόδας…
Νομίζω ότι είναι γνωστό πως το «ταξίδι» αυτό ξεκίνησε μέσω της μητέρας μου, της Μύριαμ Λυσιώτη. Είναι μια γυναίκα με όραμα, μια γυναίκα με απίστευτο ταλέντο και ικανότητες, με ευστροφία και οξυδέρκεια μυαλού, μια γυναίκα με δυναμική προσωπικότητα που σε εμπνέει και που αγαπάς να είσαι δίπλα της.

Είναι μία γυναίκα πρότυπο δηλαδή...
Όλα αυτά τα αναγνώριζα πάντα στη μητέρα μου, αλλά τα εκτίμησα ακόμα περισσότερο, όταν εγώ συνέχισα την πορεία της και είδα πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν για την ίδια, ειδικά τις δεκαετίες του '70 και '80, που δούλεψε για να χτίσει και να κατακτήσει τις αντιπροσωπείες σε Μιλάνο και Παρίσι. Ουσιαστικά ξεκίνησε από το τίποτα, έκανε το όραμά της πραγματικότητα και να 'μαστε τώρα εδώ. Η μητέρα μου εξακολουθεί να είναι ο βράχος μου, η μέντοράς μου, η μπάμπουσκά μου!  Άρα για μένα, όλο αυτό ήταν ένα «ταξίδι» μέσα στο οποίο γεννήθηκα και που μετά επέλεξα να το συνεχίσω.

Άρα δεν μπήκατε σε αυτό το χώρο μόνο λόγω της οικογενειακής επιχείρησης...
Όχι. Σπούδασα νομικά και διατηρώ ακόμα δικηγορικό γραφείο. Εντούτοις, τον περισσότερό μου χρόνο τον αφιερώνω στην οργάνωση και στη διοίκηση των boutiques, γιατί η μόδα είναι το πάθος μου.
Φιλοξενείτε πολλά και επώνυμα brands στα καταστήματά σας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Έχετε κάποιο αγαπημένο οίκο;
Νομίζω ότι έχω πολλούς αγαπημένους! (γελά). Σίγουρα δεν επιλέγω ρούχα ανάλογα με το τι μου αρέσει εμένα προσωπικά, επιλέγω με βάση του τι θα αρέσει στο κοινό. Νομίζω ότι ήταν πολύ επιτυχημένη φέτος η είσοδος του Karl Lagerfeld, όπως επίσης πολύ επιτυχημένες ήταν και όλες οι νέες είσοδοι σχεδιαστών, όπως πρόσφατα οι συλλογές Versus Versace, τα Armani Jeans και τα Raul, τα οποία αγαπήθηκαν πολύ.

Το όνομα της Tiffany boutique είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στην Κύπρο με αυτό του οίκου Chanel. Κρατά χρόνια αυτή η συνεργασία...
Η συνεργασία μας ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 και φέτος εκτός από τα αξεσουάρ, θα έχουμε σύντομα και τη συλλογή των ready to wear του οίκου Chanel, θα είναι μια μικρή είσοδος μόνο στη Λεμεσό. Αυτό που έκανε τους υπεύθυνους του οίκου να μας ξεχωρίσουν στην Κύπρο νομίζω, ήταν η επαγγελματικότητα της μπουτίκ, το καλό όνομα που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια, η εντιμότητά μας, η σταθερότητά μας και το πόσο πιστοί ήμασταν στα  brands που αντιπροσωπεύουμε.

Και έπεται συνέχεια...
Να τονίσω εδώ πως τον επόμενο μήνα ο πάνω όροφος της μπουτίκ στη Λεμεσό θα ανακαινιστεί με βάσει τις προδιαγραφές του οίκου Chanel, ώστε να φιλοξενήσει το επίσημο ομώνυμο corner με όλα τα πολυπόθητα προϊόντα τους.

Πλέον διανύουμε την εποχή των social media. Εσείς χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των brands σας;
Είναι και το αγαπημένο μου μέσο για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι είναι ένας πιο προσιτός και άμεσος τρόπος για να δείξεις τα προϊόντα και τη φιλοσοφία τους. Η Tiffany ήταν η πρώτη μπουτίκ στην Κύπρο που έφερε ξένους σχεδιαστές τη δεκαετία του '70, άρα τα ρούχα ήταν πιο ακριβά από τα κυπριακά ρούχα και ίσως είχε επικρατήσει η άποψη ότι η Tiffany είναι μόνο για τα ακριβά. Τώρα, με τα social media βλέπει, ο κόσμος ότι η Tiffany είναι μια προσιτή μπουτίκ, στην οποία μπορείς να βρεις τα πάντα και σε καλές τιμές.

Ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό λόγω δουλειάς και έχετε έρθει σε επαφή με μεγάλα ονόματα του χώρου της μόδας. Πρέπει να έχετε ζήσει σημαντικές εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια.
Βρίσκομαι στο τιμόνι της Tiffany boutique τα τελευταία εφτά χρόνια. Επειδή έχω μία δίψα για τη ζωή και γενικά μια περιέργεια, μου αρέσει να γνωρίζω νέους, ταλαντούχους, δημιουργικούς ανθρώπους. Αυτός ίσως να ήταν και ένας από τους λόγους που επέλεξα τη διαδρομή της μόδας. Ο κόσμος της μόδας είναι ωραίος. Νομίζω έχω γνωρίσει όλους τους σχεδιαστές που αντιπροσωπεύει η μπουτίκ, ξεχωρίζω όμως τον Giorgio Armani και τον Karl Lagerfeld που, είναι κατά τη γνώμη μου οι πιο μεγάλοι εν ζωή σχεδιαστές και παράλληλα τόσο δημιουργικοί και θαυμαστές προσωπικότητες. Είναι ζωντανοί μύθοι!

Fashion Weeks, πασαρέλες, διάσημα ονόματα, haute couture δημιουργίες... Ο κόσμος της μόδας είναι τόσο λαμπερός, όσο φαίνεται;
Σίγουρα υπάρχει ένας μύθος γύρω από τον κόσμο της μόδας. Οι άνθρωποι της μόδας ωστόσο δεν παύουν να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, που έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν ίσως σε λίγο πιο εντυπωσιακά και φανταχτερά πάρτι. Μιλάμε σίγουρα για έναν κόσμο όμορφο και πολύ καλοντυμένο. Το πιο σημαντικό τους χαρακτηριστικό όμως είναι η μόρφωση και οι ικανότητές τους.

Λόγω δουλειάς και της στενής σας συνεργασίας με τον οίκο Chanel, έχετε επισκεφτεί το Παρίσι αμέτρητες φορές. Το Παρίσι έχει πληγεί μετά τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που έχει δεχτεί μέσα στο 2015. Πιστεύετε τα τραγικά συμβάντα που συνέβησαν θα επηρεάσουν και το χώρο της μόδας;
Κλαίει η ψυχή μου γι' αυτά που συνέβησαν στο Παρίσι. Ζούσα πίσω από το Bataclan και περπάτησα την Avenue Voltaire άπειρες φορές. Αγαπώ την περιοχή Le Marais, είναι μια περιοχή που σφύζει από ζωή, κόσμο, κουλτούρα, τέχνη, από μικρά μαγαζάκια σχεδιαστών. Αυτό που έγινε με έχει επηρεάσει τόσο πολύ, λες και έγινε στο ίδιό μου το σπίτι. Νιώθω τόσο κοντά το Παρίσι στην καρδιά μου. Σίγουρα όμως δεν θα επηρεάσει το χώρο της μόδας. Σίγουρα δεν σταματά η ζωή, το Παρίσι παραμένει λαμπερό και φωτεινό, η πόλη του έρωτα, της ελευθερίας, της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης. Δεν μπορεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων να αλλάξει αυτό που τόσα χρόνια έχτισαν οι Γάλλοι.

Η Coco Chanel είχε πει ότι «Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η πολυτέλεια είναι το αντίθετο της φτώχιας. Δεν είναι. Είναι το αντίθετο της κακογουστιάς». Για εσάς, τι σημαίνει πολυτέλεια;
Νομίζω πολυτέλεια είναι να καθόμαστε εδώ, σε ένα υπέροχο περιβάλλον να βλέπουμε τη θάλασσα και να πίνουμε ένα ποτήρι σαμπάνια. Είναι μια έκφραση ομορφιάς. Θυμάμαι ότι ο παππούς μου, ο ποιητής, έτρωγε κάθε μεσημέρι πολύ λιτά, αλλά έτρωγε πάντα με ασημένια μαχαιροπήρουνα. Άρα ,συμφωνώ με την Coco Chanel. Την πολυτέλεια μπορείς να τη βρεις σε πολλά μικρά πράγματα. Ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή στο τι καθορίζει την πολυτέλεια.

Ποιο είναι το πιο «πολύτιμο» κομμάτι που έχετε στη συλλογή σας;
Είναι μια τσάντα Chanel που έχω πάρει από τη μητέρα μου, η οποία χρονολογείται πάνω από 30 χρόνια, αλλά μοιάζει σαν να φτιάχτηκε σήμερα. 

Αλήθεια, ποια είναι η Βέρα Λυσιώτη ως άνθρωπος και όχι ως επαγγελματίας;
Είμαι ένας πολύ απλός άνθρωπος, έξω καρδιά, με πολύ φιλική και προσιτή διάθεση. Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από την οικογένειά μου και τους φίλους μου και δεν ασχολούμαι με τους γύρω μου, με την αρνητική έννοια. Μου αρέσει να προσφέρω και να βοηθώ όποτε μπορώ. Δεν με αφορούν τα κοινωνικά «πρέπει». Είμαι πάντα ο εαυτός μου και είμαι βέρα... αληθινή.

Τα Χριστούγεννα είναι μία αγαπημένη σας γιορτή ή λόγω δουλειάς είστε ιδιαίτερα πιεσμένη;
Απολαμβάνω τα Χριστούγεννα, γίνομαι μικρό παιδί. Χαίρομαι πολύ να παίρνω δώρα και χαίρομαι πολύ να δίνω δώρα. Νομίζω όλη η διαδικασία του εθίμου, της παράδοσης, του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με ξετρελαίνει και ζω την κάθε στιγμή έντονα αυτής της περιόδου. Μου αρέσει να διοργανώνω πάρτι, να μοιράζομαι αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Με τόσα υπέροχα επώνυμα brands γύρω της, η ιδιοκτήτρια των Tiffany boutiques, τι δώρο μπορεί να εύχεται άραγε να αποκτήσει;
Νομίζω ένα καλό βιβλίο θα ήταν πάντα μια πολύ καλή ιδέα. Μου αρέσει πολύ η λογοτεχνία.

Κάνοντας έναν απολογισμό, θα λέγατε ότι το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για εσάς;
Ναι, ήταν μια καλή χρονιά.

Ποια δικιά σας στιγμή από το 2015 κρατάτε με περισσότερη αγάπη και ποια θα θέλατε να διαγράψετε;
Όμορφες στιγμές και κάποιες άσχημες στιγμές έχουν συμβεί το 2015, όμως δεν θα ήθελα να διαγράψω καμία απ' αυτές, γιατί τα άσχημα πάντα μας μαθαίνουν κάτι. «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», λένε. Έτσι και εγώ προχωρώ πάντα με χαμόγελο.

Να περιμένουμε κάποια καινούργια brands μέσα στο 2016;
Έχουμε ήδη δημιουργήσει το χώρο των Armani Jeans στη Λεμεσό, που προσθέσαμε στις συλλογές μας το χειμώνα 2015. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί το 2016 περιμένουμε τα Emporio Armani, που για πρώτη φορά έρχονται στην Κύπρο, επιλέγοντας τη δική μας μπουτίκ, έτσι θα έχουμε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Λευκωσία για να τα υποδεχτεί. Όπως κάθε σεζόν, εντάσσουμε ακόμα τρεις διάσημους οίκους που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στυλ γυναικών, Red Valentino, Cacharel και Amen, τα οποία είναι εξίσου δημοφιλή και με πολύ πετυχημένη πορεία μέχρι σήμερα.

Τα New Year Resolutions σας, ποια είναι;
Πάντα στην πρώτη θέση των resolutions μου έρχεται η επιθυμία να αδυνατίσω (γελά). Φέτος θα την αντικαταστήσω με το να διατηρήσω τον εαυτό μου υγιή και σε καλή φόρμα. Πέρα όμως από τα αστεία, κάθε χρόνο ανεβάζω πιο ψηλά τον πήχη τόσο για την αυτοβελτίωσή μου όσο και των επαγγελματικών μου εγχειρημάτων. Έτσι και το 2016, εύχομαι να πάω ένα βήμα πιο πέρα.  

 

Tags ΒΕΡΑ ΛΥΣΙΩΤΗ, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0092 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0389 s // Total time: 0.0482 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X