Και το καλοκαίρι θέλει άσκηση…


Και το καλοκαίρι θέλει άσκηση…

Μην ψάχνεις δικαιολογίες για να τεμπελιάσεις. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για outdoor εκγύμναση, κοντά στη φύση και μάλιστα σε συνδυασμό με διασκέδαση.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να είσαι fit. Αν έχεις όρεξη και θέληση να σηκωθείς από τον καναπέ και να βάλεις την τακτική άσκηση στο πρόγραμμά σου, είναι πολύ απλό το ζήτημα:
1. Συχνό κολύμπι. Είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα, είναι μια από τις καλύτερες μορφές γυμναστικής. Το κολύμπι ασκεί όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός μας και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνονται οι αρθρώσεις.
2. Εκτός από το κολύμπι δοκίμασε και το τραχάδιν μέσα στη θάλασσα. Όταν είσαι σε σημείο που το νερό φτάνει τα γόνατά σου άρχισε να τρέχεις σηκώνοντας τα γόνατα ψηλά και κουνώντας παράλληλα στο σώμα σου τα χέρια. Η άσκηση αυτή βοηθά του μύες των ποδιών και την αντοχή σου.
3. Μάθε beach volley. Δεν χρειάζεται να κάνεις πρωταθλητισμό. Πολλές παραλίες έχουν καταλληλους χώρους και φιλοξενούν παρέες που σίγουρα δεν θα σου αρνηθούν να γίνεις συμπαίκτης. Γυμνάζει τα πόδια, τους μύες της πλάτης, των χεριών και των ώμων.
4. Δοκίμασες ρακέτες; Αν όχι, ε τότε είναι καιρός. Γυμνάζουν χέρια και πόδια, βοηθούν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και συμβάλλουν στην καύση αρκετών θερμίδων.
5. Μπορείς να συνεχίσεις και την ποδηλασία φτάνει να επιλέγεις τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας. Είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσεις την αντοχή σου και να καις θερμίδες βέβαια. 
6. Μην αποφεύγεις τα water sports. Μια από τις καλύτερες επιλογές είναι να πάρεις ένα κανό και να το ρίξεις στην κωπηλασία. Μέσα σε μισή ώρα μπορείς να χάσεις 300 θερμίδες.
7. Συνέχισε το περπάτημα. Είναι εύκολο, δωρεάν και μπορείς να κάνεις οπουδήποτε φτάνει να αποφεύγεις τις ώρες που ο ήλιος καίει. Βέβαια το ιδανικότερο είναι να κάνεις βόλτες σε παραλία δίπλα στο κύμα… με καλή παρεά!

Tags γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7597 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2501 s // Total time: 3.0097 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X