Oι ειδήσεις με τα περισσότερα κλικς το 2015


Oι ειδήσεις με τα περισσότερα κλικς το 2015

Έγκλημα, φοροδιαφυγή, τρομοκρατία κυριαρχούν στη θεματολογία των δημοφιλέστερων ειδήσεων του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Analytics.

1 Φονικό με τρεις νεκρούς στην οδό ανεξαρτησίας της Λεμεσού

Στις 24 Νοεμβρίου, συγκλονισμένη η κοινή γνώμη, μαθαίνει για το θάνατο τριών νεαρών ηλικίας 19,21, και 24 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από το μαχαίρι 31χρονου, ο οποίος μετά από λογομαχία, σε εστιατόριο, τους καταδίωξε και τους τραυμάτισε θανάσιμα. Τα δύο θύματα ήταν αδέλφια και το τρίτο φιλικό τους πρόσωπο. Όλα αυτά διαδραματίστηκαν στην καρδιά της Λεμεσού, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά. Ο δράστης αλλά και τα θύματα ήταν γνωστοί στην Αστυνομία για σειρά υποθέσεων.

2 Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε το γιο του στη Λεμεσό

Μια οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε το Παγκύπριο βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στις 14 Οκτωβρίου, 67χρονος πατέρας, πυροβόλησε και σκότωσε τον 19χρονο γιο του, ο οποίος ήταν εθνοφρουρός, μετά από διαφωνία για το αυτοκίνητο. Ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους, πυροβόλησε τον γιο του στην κοιλιακή χώρα τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Εν τέλει και ο ίδιος κατέληξε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

3 Εξασφαλίσαμε τη λίστα Γιωρκάτζη με τα δάνεια 29 βουλευτών

Στις 12 Μαρτίου, το SigmaLive, εξασφάλισε την περιβόητη λίστα Γιωρκάτζη, την οποία χρησιμοποίησε προηγουμένως στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και η οποία περιελάμβανε 29 Βουλευτές με «καθυστερημένα δάνεια» στην Τράπεζα Κύπρου. Στη λίστα φιγούραραν ονόματα κυρίως από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, με το υψηλότερο δάνειο να αγγίζει τα 28,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 27,3 ήταν μη εξυπηρετούμενα. Η λίστα δόθηκε από την ιστοσελίδα μας στη δημοσιότητα, όμως αμφισβητήθηκε έντονα από βουλευτές.

4 Ιδού η λίστα των 50 μεγαλύτερων φοροοφειλετών

Τον Φεβρουάριο του 2015, το SigmaLive, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους 50 μεγαλύτερους φοροοφειλέτες στην Κύπρο, η οποία προηγουμένως είχα παραδοθεί από τον Υπουργό Οικονομικών στον Πρόεδρο της Βουλής. Οι 50, χρωστούσαν πέραν των 164 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονταν οργανισμοί, εταιρείες, ποδοσφαιρικά σωματεία και φυσικά πρόσωπα. Μεγάλη συζήτηση είχε γίνει για το αν τα ονόματα αυτά θα έπρεπε να δίνονται στη δημοσιότητα με τη λογική του «name and shame».

5 Ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας;

Στην Πέμπτη θέση συναντάμε το βιογραφικό του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο δημοσιεύτηκε με αφορμή τη νίκη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις πρόωρες εκλογές που είχε προκηρύξει η Νέα Δημοκρατία, όταν υπήρξε αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τις εκλογές και στη συνέχεια σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό και τη δημοφιλία της κυβέρνησης Τσίπρα, εν τέλει οδήγησε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο. 

6 Γκανγκστερικό χτύπημα με ρουκέτα στο Στρόβολο με ένα νεκρό

Στις 17 Φεβρουαρίου, ένα χτύπημα με ρουκέτα, που είχε ως στόχο τον 35χρονο Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστό ως Αλεξούι, στοίχισε τη ζωή στον 27χρονο Στέφανο Παπαδόπουλο από τη Λευκωσία. Από τη ρουκέτα του αντιαρματικού τύπου Law, πλήγηκε αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο 27χρονος στενός φίλος και μέλος της προσωπικής φρουράς του Μαυρομιχάλη. Σημειώνεται ότι της ρουκέτας είχε προηγηθεί ρίψη πυροβολισμών, από όπλο τύπου καλάσνικοφ.

7 CY337: Η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών

Μετά από 69 χρόνια ιστορίας, η ανικανότητα των κυβερνήσεων αλλά και των διαχειριστών οδηγεί τον κρατικό αερομεταφορέα, τις Κυπριακές Αερογραμμές, στο κλείσιμο. Στις 9 Ιανουαρίου η πτήση CY337, πάρκαρε για τελευταία φορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Με δάκρυα συγκίνησης, τόσο ο πιλότος όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα, μιλούν με δυσκολία για τα συναισθήματα τους.

8 Αφορίστηκε ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

Μετά από μια κόντρα που αφορούσε την ερμηνεία επιμέρους θεμάτων της χριστιανικής πίστης, οι δρόμοι της Εκκλησίας της Κύπρου και του Θεολόγου Ανδρέα Πιτσιλλίδη χωρίζουν. Και χωρίζουν όταν η Συνοδική Επιτροπή που συνήλθε στις 2 Οκτωβρίου, εξέτασε τις θέσεις του Ανδρέα Πιτσιλλίδη και αποφάσισε όπως τον αφορίσει.

9 Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό

Στην 9η θέση συναντούμε μια είδηση η οποία υπήρξε η αφορμή για να ξυπνήσει η φαντασία μερικών οι οποίοι επικαλούμενοι διαφόρων ειδών «προφητείες» πίστεψαν πως η κάθοδος του «ξανθού γένους» αυτή τη φορά δεν θα μπορούσε με τίποτα να αποτραπεί. Η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε ο εναέριος της χώρος από ρωσικό μαχητικό που επιχειρούσε στη Συρία, αποφάσισε όπως το καταρρίψει. Παρά την έντονη λεκτική αντίδραση των Ρώσων, και την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στις ρωσικές θέσεις, όλες οι πλευρές συνειδητοποίησαν ότι μια κρίση μεταξύ των δύο χωρών δεν θα είχε επιθυμητά αποτελέσματα. Εν τέλει, ευτυχώς, αποτράπηκαν τα χειρότερα και οι όποιες αντιδράσεις περιορίστηκαν στο επίπεδο των κυρώσεων.

10 Παγκόσμιος συγκλονισμός για το μακελειό στο Παρίσι

Η 13η Νοεμβρίου 2015, είναι μια ημερομηνία που θα καταγραφεί και θα αναλυθεί από ιστορικούς και αναλυτές. Μια σειρά από σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στην πόλη του φωτός, το Παρίσι, στέλνουν το θάνατο 130 ανθρώπους, συγκλονίζοντας το Παγκόσμιο. Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα, ξύπνησαν μνήμες από 9/11, ενώ η διεθνής κοινότητα έδειξε μεγάλη αμηχανία ενώπιον της τεράστιας πρόκλησης της τρομοκρατίας, την ίδια ώρα που η ροή των προσφύγων στην Ευρώπη, ήταν ασταμάτητη. Μέχρι και σήμερα αναζητούνται ακόμη άτομα τα οποία εμπλάκηκαν στις επιθέσεις. Την ίδια ώρα, σχηματίστηκε ο διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατίας υπό τις ΗΠΑ, ενώ βομβαρδισμούς άρχισε αργότερα και η Ρωσία.

Tags ειδησεις, 2015


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9463 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3238 s // Total time: 2.2701 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X