Ανοιξαν 350 ποινικές υποθέσεις για ανοιχτά καταστήματα


Ανοιξαν 350 ποινικές υποθέσεις για ανοιχτά καταστήματα

Περίπου 350 υποθέσεις ποινικών φακέλων έχουν ανοίξει οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα πέραν των 500 επιχειρήσεων σε όλη την Κυπρο που άνοιξαν για το κοινό.

Τα καταστήματα Λιανικού εμπορίου,  άνοιξαν στις έντεκα το πρωί, όπως προνοούν οι κανονισμοί της κυβέρνησης, τους οποίους η Βουλή απέρριψε.

Σε δηλώσεις του στις "Τομές στα Γεγονότα" ο Ανώτερος λειτουργός του Υπουργείου Εργασίας, Άντης Αποστόλου, επεσήμανε ότι οι λειτουργοί βάσει της νομοθεσίας δεν είναι οι αρμόδιοι για να εκδώσουν εξώδικα για αυτό και άνοιξαν ποινικούς φακέλους.

Όπως εξήγησε η αστυνομία είναι εκείνη που έχει την ευχέρια να εκδώσει εξώδικα αλλά οι οδηγίες που είχαν ήταν να μην προχωρήσουν με αυτά.  Συνήθως, συνέχισε η εκδίκαση των υποθέσεων ορίζεται μετά από 6 μήνες ενώ υπάρχει συνεργασία με το Γενικό Εισαγγελέα ενώ δεν αποκλείεται βάσει των δεδομένων που υπάρχουν ή και ανατροπών να κλείσουν οι ποινικές υποθέσεις.

Μιλώντας εξάλλου στις Τομές στα Γεγονότα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΛΙΕ Μάριος Αντωνίου, επεσήμανε ότι η θέση του συνδέσμου ήταν γνωστή εδώ και ημέρες ενώ εξέφρασε τη λύπη του γιατί όπως είπε, κάποιοι φρόντισαν να απορρυθμίσουν την αγορά.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 12 του μήνα στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου θα εξετάσει την προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά της απόφασης της Βουλής και στη Βάση της γνωμάτευσης του Γενικού εισαγγελέα περί συνταγματικής εκτροπής.

Tags καταστήματα, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5356 s (228 Queries.) // Parse time: 1.6143 s // Total time: 4.1500 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X