Χειμερινές αποδράσεις


Χειμερινές αποδράσεις

Ξεφάντωµα, σκι, περιπέτεια.

Γέµισε τις µπαταρίες σου µε δραστηριότητες που είναι ξεχωριστές και ζήσε όµορφες στιγµές.

ΓΙΑ ΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α - Στo Καϊµακτσαλάν και την Αράχωβα
Το όρος Βόρας ή Καϊµακτσαλάν είναι το αγαπηµένο χιονοδροµικό κέντρο των celebrities της Θεσσαλονίκης. Είναι το τρίτο µεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας µε υψόµετρο 2.524µ. Η θέα από την κορυφή, όπου βρίσκεται και ένα εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, κόβει την ανάσα. Το χιονοδροµικό κέντρο λαµβάνει σοβαρά και τα µικρά παιδιά, που µαθαίνουν χειµερινά σπορ και τους παρέχει όλες τις ευκολίες στο… size τους. Όσοι θέλουν ένα καλό après ski drink κατευθύνονται µεταξύ άλλων στο Snowbar, στην τοποθεσία Σαραντόβρυση. Για τη διαµονή σου επίλεξε ένα παραδοσιακό κατάλυµα στο χωριό του Παλιού Αγίου Αθανασίου όπως το Neve - Mountain Resort & Spa (www.neveresort.gr). Αν θέλεις να µείνεις πιο κοντά στην Αθήνα, τότε θα κάνεις ό,τι και οι Αθηναίοι λάτρεις του σκι. Κατευθύνσου προς τον Παρνασσό και την κοσµοπολίτικη Αράχωβα. Τα χιονοδροµικά κέντρα του Παρνασσού φηµίζονται για την καλή τους οργάνωση και δεν είναι µόνο το σκι που θα απολαύσεις εκεί, αλλά και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες στο χιόνι καθώς και εξορµήσεις µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως στους ∆ελφούς.

ΓΙΑ ΞΕΣΑΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ - Στη Βουδαπέστη
Η πόλη προσφέρει χίλιες εικόνες και όσο πιο κοντά στο ∆ούναβη περιφέρεται κανείς τόσο µαγεύεται. Η βραδινή θέα από το κάστρο προς τον ποταµό είναι απλώς ασυναγώνιστη. Ο προορισµός αυτός αποτελεί προτεραιότητα για όλους όσοι αποχαιρετούν την εργένικη ζωή, καθώς εδώ µπορεί να οργανωθεί ένα τρελό ξεφάντωµα. Έτσι, µελλοντικοί γαµπροί και νύφες από την Κύπρο και αλλού επιλέγουν την πόλη για να ζήσουν αξέχαστες στιγµές στα hens και τα bachelor τους, δοκιµάζοντας τις ικανότητές τους στη σκοποβολή, χαλαρώνοντας σε ένα από τα πολλά ιαµατικά λουτρά της πόλης ή παρακολουθώντας ένα πρωτοκλασάτο αισθησιακό σόου. Επιπλέον, µπορούν να παρακολουθήσουν συναυλία στο φηµισµένο πλωτό club A38, το οποίο ψηφίστηκε νούµερο ένα για το 2012 από τον κορυφαίο ταξιδιωτικό οδηγό του ηλεκτρονικού εκδότη Lonely Planet «100 Καταπληκτικά Μπαρ στον Κόσµο», και last but not least, να χορέψουν στο πιο cool club της πόλης, το Ötkert. Η ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρει η πόλη δεν σταµατά εδώ, για αυτό συµβουλεύσου τους ειδικούς της εταιρείας Eventhuse (τηλ.: 99055161, www.eventhuse.com). Μην ξεχνάς ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Βουδαπέστη άρχισε ήδη να στήνει παραδοσιακές γραφικές αγορές, διότι, όπως και να το κάνουµε, και το shopping είναι fun…

ΓΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ - Σε Kitzbuehel και Lech
Αν δεν έχεις ακόµα επισκεφθεί το ορεινό Kitzbuehel (www.kitzbuehel.com) στην Αυστρία, τότε δεν ξέρεις τι είναι µαγεία στο χιόνι. Πολλοί celebrities έχουν γίνει θαµώνες του όχι µόνο διότι διοργανώνει τον περίφηµο ετήσιο αγώνα σκι Hahnenkamm (www.hahnenkamm.com), αλλά διότι έχει όλα όσα φαντάζεται κανείς από ένα παραµυθένιο τοπίο. Άµαξες και άλογα στο χιόνι, περιποίηση σώµατος και spa, παραδοσιακά πανέµορφα σπίτια των Άλπεων, απόλυτη οργάνωση στις χιονοδροµικές πίστες, εξεζητηµένα εστιατόρια και καταστήµατα, après ski ξεφαντώµατα, σπορ όλων των ειδών, πάρκο ελαφιών σε κοντινή απόσταση, τζάκια και ζεστή ατµόσφαιρα όπου και αν πας. Εναλλακτικά επισκέψου το χιονοδροµικό κέντρο του Arlberg, το Lech. ∆ίκαια το χωριό ονοµάστηκε το οµορφότερο της Ευρώπης το 2004. Και εδώ η αυστριακή οργάνωση θα σε καταπλήξει και θα κάνει τη διαµονή σου αξέχαστη. Αναρίθµητες πίστες σκι τελειώνουν στις κύριες εισόδους των ξενοδοχείων, ενώ εξίσου αναρίθµητα είναι και τα είδη των δραστηριοτήτων που µπορείς να κάνεις. Για τους τολµηρούς υπάρχει το icefall climbing (www.lech-zuers.at), δηλαδή ανάβαση σε παγωµένους καταρράκτες…

ΓΙΑ ΣΑΦΑΡΙ ΣΕ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ - Σε St. Moritz και Zermatt
Στο St. Moritz µπορείς να δοκιµάσεις τις ικανότητές σου και το βαθµό εξοικείωσής σου µε το χιόνι. Για λάτρεις του σκι-σαφάρι υπάρχει το Hahnesee και η Morteratsch, η µόνη επίσηµη κατάβαση σε παγετώνα. Απόλαυσε και το νυχτερινό σκι στις φωτισµένες πίστες του Corvatsch και επιπλέον επιστράτευσε όλη την ενέργειά σου για να χαρείς τις πάµπολλες επιλογές που προσφέρει η περιοχή (www.stmoritz.ch). Αν είσαι έµπειρος/η στο σκι, τότε το Zermatt είναι ο κατάλληλος τόπος για σένα, αφού παίρνει τα χιονοδροµικά πρωτεία στη χώρα µε τη µακρύτερη κατάβαση που ξεκινά από το Klein Matterhorn. Στο Zermatt µπορείς να κάνεις και heli skiing (www.zermatt.ch), να µεταφερθείς δηλαδή σε ένα απόµακρο σηµείο µε ελικόπτερο για να κάνεις την κατάβασή σου. Εκτός από το γλέντι, στις χιονισµένες περιοχές υπάρχουν και πολλά µπαράκια που θα σε ζεστάνουν µε ένα νόστιµο σνακ και διασκέδαση, αλλιώς χαλάρωσε και ανανεώσου σε ένα καλοσχεδιασµένο spa. 

ΓΙΑ ΧΙΟΝΟΣΑΝΙ∆ΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ - Σε Chamonix και Val d’ Isere
Η φήµη και των δύο προορισµών είναι τεράστια. Και δικαιολογηµένα! Στο µεν Chamonix οι πίστες στο Brevent-Flegere (1.900µ.) προσφέρονται για όλα τα επίπεδα. Για τους fans της χιονοσανίδας υπάρχουν οι γνωστές half pipe και boarder cross, ενώ θα βρεις και κούρσες µε σκυλιά (www.huskydalen.com). Το χιονοδροµικό Tour/Vallorcine απλώνεται σε πλαγιές στην περιοχή Charamillon. Το δε Val d’ Isere έχει τέσσερις µεγάλες περιοχές, τις Le Fornet, Le Solaise, Bellvarde και Tignes. Η Le Fornet διαθέτει µεγάλες, ανοικτές πίστες, στη Le Solaise τα πλήθη συρρέουν στις ευκολότερες «µπλε» πίστες του, ενώ η Bellvarde συνδυάζει «πράσινες» και «µπλε» καταβάσεις µε την «κόκκινη πίστα» του παγκόσµιου κυπέλλου και την περίφηµη «µαύρη» κατάβαση Face.

ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ∆ΟΛΟΜΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - Στο Cortina d’ Ampezzo
Οι ∆ολοµίτες έχουν τη δική τους µαγεία και µπορείς να την απολαύσεις από τον πανέµορφο οικισµό Cortina. ∆ιαθέτουν άριστες υποδοµές και είναι γνωστοί από τους χειµερινούς Ολυµπιακούς του 1956. Εδώ λειτουργούν 49 λιφτ και περίπου άλλα 460 στον ευρύτερο χώρο των ∆ολοµιτών, που είναι γνωστός ως Dolomiti Superski. Στην πανέµορφη Τofana σε περιµένουν θαυµάσιες «κόκκινες» και «µαύρες» πίστες, καθώς και καταβάσεις, όπως οι Canalone, Vertigine Bianca και Olimpia, όπου διεξάγεται ο ετήσιος αγώνας του Παγκοσµίου Κυπέλλου Γυναικών.

Tags χειμωνας, χειμερινές εξορμήσεις, travelling, Living


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3956 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2846 s // Total time: 2.6802 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X