Όλα όσα έγιναν στα βραβεία Time Out Eating Awards!


Όλα όσα έγιναν στα βραβεία Time Out Eating Awards!

Δείτε τους νικητές και τους απονεμητές της βραδιάς!

62 υποψήφια εστιατόρια, 10 κατηγορίες, 15 βραβεία! Το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που παρουσίασαν οι υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ για 8η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία στο Royal Hall στη Λευκωσία. Εκεί βραβεύτηκαν τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για το 2012. Το περιοδικό Time Out, ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης και ψυχαγωγίας, διοργάνωσε τις κορυφαίες και πιο αξιόπιστες γαστρονομικές βραβεύσεις, με στόχο τόσο την αναβάθμιση της εγχώριας γαστρονομίας όσο και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Για το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς έδειξαν έντονο ενδιαφέρον τόσο τα εστιατόρια όσο και οι αναγνώστες του Time Out, οι οποίοι στήριξαν τη διοργάνωση με τις 52,835 ψήφους τους, ένα νούμερο ρεκόρ που δείχνει την αγάπη του κόσμου για το θεσμό. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Λώρης Λοϊζίδης (σεναριογράφος/ηθοποιός) και Tonia Buxton (παρουσιάστρια του «My Cypriot Kitchen» και «My Greek Kitchen» στο Discovery Channel και Channel 5). Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν η Μιμή Ντενίση -η αγαπημένη μας Ελληνίδα ηθοποιός-, η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου καθώς και η γνωστή Κύπρια τραγουδίστρια Αλέξια Βασιλείου. Το menu της βραδιάς με βάση το χαρούπι, επιμελήθηκε αποκλειστικά για τους παρευρισκόμενους ο βραβευμένος Ελλαδίτης σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος ταξίδεψε με την ομάδα του από την Αθήνα ειδικά για τα βραβεία, σε συνεργασία με το chef του Royal Hall κ. Πάμπο Αντωνίου και την ομάδα της κουζίνας. Το menu αποτελείτο  από 5 πιάτα δημιουργικής κουζίνας και περιλάμβανε τα ακόλουθα: AMUSE - BOUCHE: ταρτάκι μουσακά με χαρούπι, χαλούμι και σταφίδες
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ: σαλάτα φακές με ταραμά ρέγκας και το χαρουπόψωμο του Μπαξεβάνη, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: λαβράκι με χόρτα, μολόχα, αβγοτάραχο και χαρούπι, ΤΡΙΤΟ ΠΙΑΤΟ: χοιρινή πανσέτα σε συνδυασμό με αρνίσιο παϊδάκι, κυδώνι, αρμπαρόριζα (κιούλι) και χαρουπόμελο
Χορτοφαγική επιλογή: μιλφέιγ μελιτζάνας με χαλούμι, ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΙΑΤΟ:  τούρτα αμυγδάλου με μαστίχα, ζελέ χαρουπιού και ταχίνι, με χαρούπι.
Προσφέρθηκαν επίσης καφές και κουμανδαρία.Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 10 κατηγορίες: Νέα Άφιξη, Ψάρι,  Διεθνής Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Ασιατική Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου, Bar/Café-Eστιατόριο, Ταβέρνα, Σουβλάκι και τέλος η κατηγορία Nice Price. Επίσης, δόθηκαν και 5 ειδικά βραβεία για το Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών, που συγκέντρωσε τις περισσότερες συνολικά ψήφους από τους αναγνώστες του TIME OUT, το εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα, το εστιατόριο με την Καλύτερη Κυπριακή Κάβα, το Καλύτερο Κυπριακό Προϊόν και το βραβείο Chef of the Year.Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν είναι τα πιο κάτω:

Καλύτερη Νέα Άφιξη
CARAFFA BASTIONE (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτης: Παντελής Παντελίδης
Chef: Χρήστος Φιλίππου
Εξειδικευμένο προσωπικό οίνου Sommelier Σωκράτης Κουτσάκος
Το βραβείο απένειμαν ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Δήμαρχος Λευκωσίας) και η Μαρία Ιωάννου (ηθοποιός). 

Καλύτερο Εστιατόριο Ξενοδοχείου
VIVALDI RISTORANTE ITALIANO - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ FOUR SEASONS (Λεμεσός)
Executive Chairman: Χρήστος Μουσκής
Executive Chef: Πανίκος Χατζηττοφής
Chef: Ανδρέας Ανδρέου
Μετρ εστιατορίου: Κυριάκος Θεοδότου
To βραβείο απένειμαν ο κ. Βάσος Ηλιάδης (Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Vassos Eliades Ltd) και η Μιμή Ντενίση (ηθοποιός).

Καλύτερη Ασιατική Κουζίνα
OSHI ASIAN RESTAURANT (Λεμεσός)
Ιδιοκτήτες: Πόλυς Πολυδεύκης, Στέλιος Πολυδεύκης, Αλέξανδρος Πολυδεύκης
Executive chef: Αλέξανδρος Πολυδεύκης
To βραβείο απένειμαν ο Φίλιππος Σοφιανός (ηθοποιός) και η Αλέξια Βασιλείου (τραγουδίστρια).

Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα
ΤΑ ΠΙΑΤΑΚΙΑ (Λεμεσός)
Ιδιοκτήτης & Chef: Ηρόδοτος Δάμαλης
To βραβείο απένειμαν οι παρουσιάστριες της εκπομπής «Μαγκαζίνο» της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Στέλλα Στυλιανού και Δήμητρα Μακρυγιάννη.

Καλύτερη Διεθνής Κουζίνα
NO RESERVATIONS (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτες: Μόνικα & Martino Speciale
Chef: Martino Speciale
To βραβείο απένειμαν ο κ. Γιώργος Θεοδότου (Διευθυντής Marketing των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ) και η Κατερίνα Λέχου (ηθοποιός).

Καλύτερο Ψάρι
ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ (Λεμεσός)
Ιδιοκτήτης & Chef: Θεόδωρος Αριστείδου
To βραβείο απένειμαν ο κ. Σταύρος Κρεμμός (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Blue Island) και η Έλια Ιωαννίδου (ηθοποιός).

Καλύτερο Bar/Café/Restaurant
DINO ART CAFE (Λεμεσός)
Ιδιοκτήτης & Chef: Ντίνος Κωστή
To βραβείο απένειμαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Super Fm Μάρκος Κωμοδρόμος και Κωνσταντίνα Ευριπίδου.

NICE PRICE
ARTISAN’S BURGERBAR (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτες: Γιώργος Γεωργίου & Μάριος Γεωργίου
Chef: Σοφία Ηρακλέους
To βραβείο απένειμαν η Νατάσα Κωνσταντινίδου (Βοηθός Διευθύντρια Marketing υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ) και ο Μαρίνος Κόνσολος (ηθοποιός).

Καλύτερη Κάβα Εστιατορίου
RISTO LA PIAZZA (Πάφος)
Ιδιοκτήτης: Αντώνης Αχιλλέως
Sommelier: Βάσος Μανώλη                                                                                                                                                                                                                 To βραβείο απένειμαν ο κ. Ηρακλής Χριστοφόρου (Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου) και ο Πέτρος Πέτρου (Διευθυντής Marketing Συγκροτήματος Δίας και τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ).

Καλύτερη Ταβέρνα                                                                                                                                                                                                                                    FETTA’S CORNER (Πάφος)                                                                                                                                                                                                           Ιδιοκτήτης: Αντώνης Φεττάς
Chef: Γρηγόρης Καλογεράκος
To βραβείο απένειμαν οι ηθοποιοί της σειρά «7 ουρανοί και σύννεφα αλήτες» της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Σοφοκλής Κασκαούνιας και Έλενα Διαμαντίδου.

Καλύτερο Σουβλάκι                                                                                                                                                                                                                              ΓΡΑΒΕΛΛΑ ΤΖΙΑΙ ΚΑΠΝΙΑ (Λευκωσία)                                                                                                                                                                                            Ιδιοκτήτες: Χάρης Χαραλάμπους & Κωνσταντίνος Κατσιάμης
Chef: Κωνσταντίνος Κατσιάμης
To βραβείο απένειμαν ο κ. Ανδρέας Λοΐζου (Γενικός Διευθυντής της Anco Catering Equipment) και ο Λούης Πατσαλίδης (stand-up comedian).

Καλύτερη Κυπριακή Κάβα
ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Κόρνος)
Ιδιοκτήτρια: Πέρη Παπαδοπούλου -Βρόντη
Υπεύθυνος Κάβας: Δημήτρης Βρόντης
Εξειδικευμένο προσωπικό: Μιχάλης Κυριακίδης, Βασίλης Καπακόπουλος
To βραβείο απένειμαν ο κ. Χαράλαμπος Παναγιώτου (Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΟ) και η Βαρβάρα Λάρμου (ηθοποιός).

Αγαπημένο των Αναγνωστών του TIME OUT (52,835 ψήφοι)
OCEAN BASKET (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτης: Βασίλης Μπίλλης
Kitchen Manager: Στέφανος Δημοσθένους
To βραβείο απένειμαν η Σύλια Ιωαννίδου (Αρχισυντάκτρια του TIME OUT CYPRUS) και ο κ. Λεύκος Φυλακτίδης (Διευθυντής Τουρισμού ΚΟΤ - Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας).


Chef of the Year
ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗΣ
To βραβείο απένειμαν ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Αλέξης
Νικολάου (Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ).


Καλύτερο Κυπριακό Προϊόν
ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ «ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ», ΑΝΩΓΥΡΑ
Ιδιοκτήτης: Χρήστος Γεωργίου
Αποκλειστικός Διανομέας: Εταιρεία «Αμαλία»
To βραβείο απένειμαν ο κ. Βάσος Σιαρλής (Υπουργός Οικονομικών) και η Μαριλένα Ιωαννίδου (Οικονομολόγος – Σύμβουλος Γαστρονομίας).

Χορηγοί της βραδιάς: KEO, Nespresso, Anco Catering Equipment, Blue Island, Χορηγός Επικοινωνιακού Υλικού: Landas Colour Ltd
Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.


 

Tags Time Out Eating Awards, βραβεια, θεσμός, γευση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0263 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3948 s // Total time: 2.4211 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X