Το 2016 ακολούθησε τα μοντέρνα χαρακτηριστικά της αγάπης


Το 2016 ακολούθησε τα μοντέρνα χαρακτηριστικά της αγάπης

\"Αγάπη είναι η θέληση του ανθρώπου να καλλιεργήσει τη διεύρυνση για τον εαυτό του, με σκοπό τη διεύρυνση του συντρόφου του.\" Μ. Σκοτ Πεκ

Η αγάπη είναι πολύ μεγάλη, πολύ βαθιά και ιδιαίτερα απροσπέλαστη ως έννοια μπροστά στην ανικανότητα των λέξεων, των σκέψεων και των συναισθημάτων. Με περισσότερη ευκολία θα μπορούσαμε ίσως να περιγράψουμε τι δεν είναι αγάπη, παρά το τι είναι.

Η αγάπη δεν ορίζεται. Είναι εκείνη που ορίζει. Ανθρώπους και σχέσεις.

Και κανένας από τους ορισμούς που έως τώρα της έχουν αποδοθεί δε φαίνεται απόλυτα ικανοποιητικός.

Αυτός που έως τώρα φαντάζει ως ο λιγότερο ατελής είναι εκείνος του φιλόσοφου Πεκ, σύμφωνα με τον οποίο: «Αγάπη είναι η θέληση του ανθρώπου να διευρύνει τον εαυτό του, με σκοπό να καλλιεργήσει τη δική του, ή ενός άλλου, πνευματική ανάπτυξη». Αυτός ο ορισμός αποτελεί και την καλύτερη αφετηρία για τον ορισμό της αγάπης και μέσα σε μια ερωτική σχέση.

Θέληση
Η θέληση είναι ο πόθος της επιθυμίας να μετατραπεί σε δράση. Και η δράση είναι το καλύτερο συστατικό για τη δημιουργικότητα και τη θετική ενέργεια.

Διεύρυνση
Υπερβαίνουμε, αλλάζουμε τα όριά μας μόνο μέσα από την προσωπική μας προσπάθεια. Και η αγάπη και η καλλιέργειά της απαιτούν τιτάνια προσπάθεια διαρκείας. Συνειδητοποιούμε, όμως, ότι παράλληλα με αυτό θα έχουμε καταφέρει να διευρύνουμε τη συνολική μας προσωπικότητα και να είμαστε συνολικά ένας καλύτερος άνθρωπος.

Δύο αγάπες
Σε κάθε περίπτωση, περιλαμβάνει και συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα την αγάπη που αισθανόμαστε για τον εαυτό, καθώς και αυτήν που εκπέμπουμε προς το «άλλο μας ολόκληρο».

Κυκλική
Η αγάπη, εκτός από βαθιά εξελικτική, είναι και κυκλική. Ξεκινά από την αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό και κυκλώνει την αγάπη για τον σύντροφό μας. Στη συνέχεια αυτό, και όσο εξελίσσεται, μοιάζει με έναν ευρύτερο ομόκεντρο κύκλο, που περικλείει κάθε φορά και περισσότερη αγάπη.

Νικόλας Ουρανός είναι συγγραφέας του #1International Best Seller “Αγάπη Τώρα”, Σύμβουλου Σχέσεων, Ιδρυτής της www.acadimiasxeseon.gr.

Tags νικολας ουρανος, αγαπη τωρα, αγαπη, 2016, ΣΤΟΧΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4086 s (230 Queries.) // Parse time: 1.3938 s // Total time: 3.8025 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X