Tamta: μοντέρνα σταχτοπούτα


Tamta: μοντέρνα σταχτοπούτα

Τραγουδίστρια, μαμά, fashion icon, πρέσβειρα για τον καρκίνο του μαστού, blogger… H Τάμτα ξέρει να υποστηρίζει με πάθος τον κάθε ρόλο που αναλαμβάνει, ζώντας το δικό της παραμύθι, το οποίο ανέκαθεν ήταν γεμάτο από δράκους και καλές νεράιδες!

Αν τελικά υπάρχουν μοντέρνες Σταχτοπούτες, σίγουρα είναι μία απ' αυτές. Μόνο που η Τάμτα, δεν βρήκε στην Ελλάδα τον πρίγκιπα της, αλλά τον προορισμό της και το δρόμο της για το τραγούδι. Το κορίτσι από τη Γεωργία που έγινε γνωστό από ένα talent show, έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το 2006 και σχεδόν αμέσως εξελίχθηκε σε pop idol, ξεχωρίζοντας όχι μόνο για το ταλέντο της, αλλά και για το στυλ της. Οι στυλιστικές της επιλογές γίνονται κάθε φορά talk of the town, καθιερώνοντάς την ως ένα από τα style icons της ελληνικής δισκογραφίας. Η Τάμτα δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι μαμά (η κόρη της είναι σχεδόν δεκαεπτά), πρέσβειρα της Avon για τον καρκίνο του μαστού, ένα από τα πρόσωπα της καμπάνιας που ενημερώνει τα κορίτσια για την αντισύλληψη και blogger. Σε ό,τι αφορά στα επαγγελματικά της αυτή τη στιγμή περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της συναυλίες ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο της τραγούδι. Η Τάμτα αποδεικνύει πως μία γυναίκα όλα τα μπορεί, φτάνει βέβαια να ξέρει τι θέλει…

Με τόσους ρόλους πώς καταφέρνεις να βρεις την άκρη;
Κάνω πολλά πράγματα και άλλα τόσα που δεν γνωρίζει ο κόσμος, αλλά δεν με ενοχλεί. Το απολαμβάνω. Θεωρώ πως είμαι ακόμη πολύ νέα για να παραπονιέμαι. Μακάρι να υπάρχουν πάντα καινούργια πράγματα και εγώ είμαι πάντα διαθέσιμη.
Ο αγαπημένος σου ρόλος ποιος είναι;
Αν και μου είναι πολύ δύσκολο να απομονώσω κάποιον, δεν γίνεται να μην ξεχωρίσω τη μητρότητα. Είναι ο πιο σημαντικός ρόλος. Μετά έρχονται όλα τα άλλα.
Τον Μάρτιο εμφανίστηκες στα βραβεία της Madame Figaro, πόσο σημαντικό είναι πιστεύεις, να τιμάται η σύγχρονη γυναίκα, η οποία καλείται να διαχειριστεί πολλά διαφορετικά πράγματα;
Εγώ είμαι πάντα δίπλα στις γυναίκες και οι εκδηλώσεις που τις επιβραβεύουν, όπως τα Bραβεία Madame Figaro - Γυναίκες της Χρονιάς, είναι οι αγαπημένες μου. Γι' αυτό χάρηκα πάρα πολύ την παρουσία μου, στα βραβεία και πέρασα καταπληκτικά.
Στα βραβεία παρουσίασες το τραγούδι, Νιώσε την Καρδιά, μία μελωδική μπαλάντα. Αυτό σηματοδοτεί στροφή στην καριέρα σου;
Επειδή είμαι ποπ τραγουδίστρια δεν σημαίνει ότι λέω μόνο χορευτικά κομμάτια. Υπάρχουν και πάρα πολύ όμορφες ποπ μπαλάντες. Στροφή δεν σκοπεύω ακόμη να κάνω. Η μόνη στροφή είναι η εξέλιξη, κατά τη γνώμη μου. Μεγαλώνω, οπότε είναι πολύ λογικό, έστω και στιχουργικά να είμαι λίγο πιο ώριμη. Άλλωστε αυτό επιθυμώ και εγώ η ίδια. Θέλω να λέω πράγματα που με εκφράζουν.
Το ντύσιμο, είναι για σένα τρόπος έκφρασης;
Πολλοί λένε πως ντύνονται ανάλογα με τη διάθεσή τους. Εγώ πολλές φορές ντύνομαι για να φτιαχτεί η διάθεσή μου. Γενικώς μου αρέσει πάρα πολύ να πειραματίζομαι στιλιστικά, όχι μόνο στη σκηνή.
Αγαπούσες από μικρή τη μόδα;
Την περίοδο που ζούσαμε στη Γεωργία δεν είχα πολύ αυτή τη δυνατότητα. Επειδή όμως η μαμά μου έραβε, θυμάμαι ότι είχαμε πάντα στο σπίτι το Burda, το οποίο φυλλομετρούσα. Πλέον θα μπορούσα να πω, πως η μόδα είναι το δεύτερο καλλιτεχνικό μου κομμάτι. Μου αρέσει πολύ, την αγαπώ και την ακολουθώ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ό,τι φοράω πάντα ότι είναι στη μόδα. Πρέπει να φοράμε ό,τι μας ταιριάζει και μας κολακεύει.
Πέραν από την εμφάνισή σου, φροντίζεις πολύ και τη δημόσια εικόνα σου, οι συνεντεύξεις σου είναι επιλεκτικές…
Ξέρεις, όταν ξεκίνησα με το τραγούδι, ήταν απαραίτητο να βγω και να μιλήσω, ώστε να με μάθει ο κόσμος. Τώρα πια, εάν δεν έχω κάτι καινούργιο να πω για τη δουλειά μου, δεν θα το κάνω. Για την προσωπική μου ζωή, έχω μιλήσει τόσες φορές (από πού προέρχομαι και γιατί μπήκα στο Super Idol) σε σημείο που φοβάμαι πως γίνομαι βαρετή στον κόσμο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνουμε τα χιλιοειπωμένα, ή να μιλάμε για τα προσωπικά μας, απλά για να υπάρχουμε.
Είσαι από τις λίγες τραγουδίστριες που «χρησιμοποίησαν» την αναγνωρισιμότητά τους, υπέρ της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Μίλησέ μου γι' αυτή την προσπάθεια…
Είναι μία εκστρατεία που ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια με την Avon, όπου μαζεύτηκαν χρήματα και αγοράστηκε ένας κινητός μαστογράφος, ο οποίος περιοδεύει στην Ελλάδα και κάνει δωρεάν μαστογραφίες. Είναι από τις ελάχιστες φορές που μου αρέσει να χρησιμοποιώ γενικώς το όνομά μου, γιατί πραγματικά είναι μία εκστρατεία που σώζει ζωές. Η σωστή ενημέρωση, από μικρή ηλικία είναι καθοριστική.
Ο πιο σημαντικός ρόλος της ζωής σου, είναι όπως μου είπες αυτός της μητέρας. Πώς είναι η σχέση σας με την Άννυ;
Πρώτα απ' όλα η σχέση μας είναι μαμάς-κόρης. Προσπαθώ να είμαι αυστηρή μαζί της, αλλά δεν μου βγαίνει πάρα πολύ.
Τι σας αρέσει να κάνετε μαζί;
Τώρα τελευταία, προτιμά τις φίλες της, παρά τη δική μου παρέα και είναι λογικό. Καμιά φορά της αρέσει να πηγαίνουμε μαζί για ψώνια, παλαιότερα πηγαίναμε και σινεμά, αλλά τώρα με έχει παρατήσει λίγο. (γέλια)
Το τραγούδι, σου στέρησε στιγμές μαζί της;
Σαφέστατα, απλώς όταν ξεκίνησα το τραγούδι ήταν ήδη μεγάλο κορίτσι, οπότε αυτό μας βοήθησε, όπως βέβαια και η στήριξη που είχα από τη μαμά μου.
Σε ό,τι αφορά στην προσωπική σου ζωή … νιώθεις τη δική σου καρδιά, όπως λέει και το τραγούδι σου;
Η δική μου η καρδιά είναι πάρα πολύ χαλαρή και δεν έχει να κάνει καθόλου με τον έρωτα. Περνώ πολύ ήρεμα. Δεν χρειάζεται μόνο ο έρωτας για να νιώθεις την καρδιά σου. Υπάρχουν τόσα πράγματα και τόσοι άνθρωποι γύρω μας. Η αγάπη είναι γενική έννοια για μένα αυτή τη στιγμή.
Τι είναι αυτό που σε κερδίζει σε έναν άντρα;
Το έχω ψάξει, το έχω μελετήσει… αλλά δεν υπάρχουν κανόνες. Πρέπει να τον βρω, να τον γνωρίσω και βλέπουμε. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία, όπως η αγάπη και ο σεβασμός. Δεν θα σου πω, ότι τον θέλω ψηλό, με γαλανά μάτια. Δεν έχει να κάνει καθόλου με την εμφάνιση. (γέλια)
Έχεις πληγωθεί από έρωτα;
Όχι ιδιαίτερα. Με πληγώνει γενικά ο χωρισμός, γιατί έχω υπάρξει σε μακροχρόνιες σχέσεις και όπως και να το κάνουμε είναι δύσκολο όταν χωρίζεις. Αλλά γι' απογοήτευση δεν θα μιλούσα, γιατί ήταν και δική μου απόφαση, οπότε…
Tην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα, πώς τη βιώνεις;
Καθόλου ευχάριστα και με πολλή ανασφάλεια. Ωστόσο, επειδή έχω περάσει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις στη Γεωργία και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δω κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, γι' αυτό είμαι αισιόδοξη.
Μεγάλωσες σε μία χώρα με αρκετά προβλήματα, είναι στιγμές σήμερα στην Αθήνα που βλέπεις να ζωντανεύουν εικόνες από τα παιδικά σου χρόνια;
Ναι. Αν και πίστευα ότι είχα θάψει αυτές τις μνήμες, τώρα ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια. Ωστόσο δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει, παρόλα αυτά όμως αρνούμαι να τα ξαναπεράσω όλα αυτά.
Ως παιδί στη χώρα σου, έχεις ζήσει περιόδους φτώχειας;
Αυτό που ζήσαμε εμείς στη Γεωργία, εύχομαι να μην το ζήσει ποτέ Έλληνας. Όχι ότι δεν υπάρχουν και εδώ άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…
Στο πλαίσιο του γενικότερου κλίματος, άλλαξες τις καθημερινές συνήθειές σου;
Φυσικά, ξοδεύω σίγουρα λιγότερα. Δεν γίνεται αλλιώς, έτσι πρέπει. Περιόρισα πολύ τα ψώνια, αλλά και τα ταξίδια.
Με αυτό το σκηνικό κατήφειας, έχεις διάθεση να βγεις το βράδυ να τραγουδήσεις;
Το τραγούδι είναι η δουλειά μου. Από αυτό ζω εγώ και η οικογένειά μου, δεν μπορώ να κοιτάζω τη διάθεσή μου. Έχω δεν έχω, τη βρίσκω. Αλλά σίγουρα με επηρεάζει όλη αυτή η κατάσταση και η διάθεση του κόσμου.
Η δημοσιότητα σε έχει επηρεάσει;
Δεν είμαι από αυτές που τις κυνηγάνε οι παπαράτσι. Εντάξει πλέον προσέχω και καμιά φορά ντρέπομαι όταν με κοιτούν πολλά βλέμματα. Θέλω να κρυφτώ. Άλλοι μπορεί να είναι χαρούμενοι όταν τους ζητούν αυτόγραφο, εγώ από ντροπή δεν θα το κάνω. Θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί και πολλές φορές οι άλλοι το εκλαμβάνουν αρνητικά. Θα μου πεις τώρα, γιατί δεν αισθάνομαι και στη σκηνή έτσι. Άλλο η σκηνή και άλλο ο δρόμος…
Τι άλλο δεν ξέρει ο κόσμος για σένα;
Δεν ξέρει πολλά, αλλά ταυτόχρονα ξέρει αρκετά.
Τι σε κάνει να χαμογελάς και τι να δακρύζεις;
Δεν έχω πολύ χιούμορ και δεν γελάω εύκολα, αλλά το χαμόγελο το έχω. Αυτό μου με κάνει να δακρύζω είναι τα θέματα που αφορούν την υγεία των δικών μου ανθρώπων.
Κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα σου, αισθάνεσαι ικανοποιημένη με όσα κατάφερες;
Είμαι χαρούμενη εδώ που έχω φτάσει και θα ήμουν αχάριστη, αν έλεγα πως δεν έχω καταφέρει κάτι. Πιστεύω όμως, ότι έχω ακόμη πολύ δρόμο καλλιτεχνικά και πολλά πράγματα να δώσω.
Για το μέλλον τι ονειρεύεσαι;
Όλα τα μεγάλα όνειρα αφορούν πρώτα την κόρη μου και ύστερα το καλλιτεχνικό και το προσωπικό μου μέλλον. Θέλω να είναι η Άννυ καλά και να γίνει καλός άνθρωπος. Αυτό είναι το όνειρό μου!

Photo: Παντελής Χατζημηνάς / Styling: Αλεξάνδρα Κατσαΐτη / Fashion Editor: Νικόλας Κυριάκου / Μακιγιάζ/Μαλλιά: Άντζελα Περδικομάτη / Βοηθός stylist: Αλεξία Μεγαλέμου

Πηγή: Madame Figaro

Tags τάμτα, Συνεντευξη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0072 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0446 s // Total time: 0.0518 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X