Παγετός στα ορεινά - Αναμένονται βροχές και χιόνια


Παγετός στα ορεινά - Αναμένονται βροχές και χιόνια

Χιονόπτωση αναμένεται κυρίως στα ψηλότερα ορεινά σήμερα, ενώ θα επικρατεί παγετός. Παράλληλα, αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς ασθενής σχετικά χαμηλή πίεση με κέντρο δυτικά της Κύπρου, επηρεάζει την περιοχή.

Λόγω παγετού, οι δρόμοι Προδρόμου - Τροόδους, Καρβουνά - Τροόδους και Πλατρών - Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης, σε αρκετές ορεινές περιοχές λόγω παγετού το οδόστρωμα είναι ολισθηρό.

Καλούνται οι οδηγοί όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα (εφόσον χρειάζεται).

Επίσης, καλείται το κοινό για αποφυγή δικής του ταλαιπωρίας, πριν από τη μετάβασή του στους πιο πάνω προορισμούς (κυρίως ορεινές περιοχές) να ενημερώνεται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Για άμεση ενημέρωση όσο αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

Ασθενής, σχετικά χαμηλή πίεση, με κέντρο δυτικά της Κύπρου, επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων και σε άλλες περιοχές. Στα ψηλότερα, κυρίως, ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά ως νότιοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να επικρατεί παγετός.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια και στα ορεινά, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα, κυρίως, ορεινά πιθανό να σημειωθεί παροδική ασθενής χιονόπτωση. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα νότια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στον πλην 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως συννεφιασμένο καιρό αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, κατά διαστήματα, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται χιόνια και σε άλλες ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μικρή πτώση το Σάββατο.

Την Κυριακή αναμένονται διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, ενώ το πρωί αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα, με τον καιρό να βελτιώνεται σταδιακά. Το πρωί αναμένεται να πέσουν χιόνια, τοπικά στα ορεινά, αλλά ενδεχομένως και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Tags ΧΙΟΝΑ, ορεινα, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1119 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2595 s // Total time: 3.3714 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X