5 μυστικά για να καθαρίσεις τέλεια το μπάνιο σου


5 μυστικά για να καθαρίσεις τέλεια το μπάνιο σου

Κάνε το καθαρισμό του μπάνιου παιχνιδάκι 

1. Είναι η καμπίνα σας κλειστή; Αν η ντουζιέρα σας διαθέτει καμπίνα κλειστού τύπου, μην ξεχνάτε να την αερίζετε μετά από κάθε μπάνιο! Για ποιο λόγο; Η μούχλα και οι μύκητες λατρεύουν τα υγρά περιβάλλοντα. Και μη νομίζετε ότι αν η ντουζιέρα σας είναι ανοιχτού τύπου, δεν κινδυνεύει από το «πράσινο τέρας»: αφήστε την ανοιχτή για να πετύχετε καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.

2. Κάντε τα πλακάκια... με τα πλακάκια! Κι αυτό γιατί πολύ συχνά στην επιφάνειά τους μένουν σημάδια και πιτσιλιές από το νερό. Ρίξτε, λοιπόν, λίγο νερό στην ντουζιέρα σας και καθαρίστε ελαφρά τα πλακάκια σας με μια πετσέτα. Αν μάλιστα το κάνετε μετά από κάθε χρήση, θα γλιτώσετε χρόνο από τον καθαρισμό της ντουζιέρας. Οι πιτσιλιές και τα σημάδια επιμένουν; Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό απολυμαντικό προϊόν, περάστε με αυτό τα πλακάκια σας και στη συνέχεια, καθαρίστε το με ένα μαλακό πανάκι. Μερικές φορές ακόμα και οι λάτρεις της καθαριότητας ξεχνούν να πιάσουν το ξεσκονόπανο! Δείτε εδώ πότε και πού συμβαίνει!

Για πιο βαθύ καθαρισμό, αφήστε λίγο ζεστό νερό να τρέξει ώστε να δημιουργηθεί ατμός εντός της καμπίνας της ντουζιέρας. Στη συνέχεια, διαλύστε 1/2 φλ. ξίδι, 1 φλ. αμμωνία, 1/4 φλ. μαγειρική σόδα σε ένα λίτρο νερό. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε αυτό και τρίψτε καλά τους τοίχους της ντουζιέρας. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με νερό. Σας εγγυώμαστε ένα αστραφτερό αποτέλεσμα. Τέλος, ψεκάστε τα πλακάκια της με λίγο βερνίκι επίπλων για να τα προστατεύσετε από τα σημάδια και τα άλατα.

3. Ρίξτε ξίδι. Ήρθε η ώρα να πιάσετε δουλειά στην ντουζιέρα! Για να την καθαρίστε αποτελεσματικά, διαλύστε 1 φλ. λευκό ξίδι σε 1 φλ. νερό. Το λευκό ξίδι απολυμαίνει, καθαρίζει και γυαλίζει τις επιφάνειες που αγγίζει και παράλληλα προστατεύει το μπάνιο σας από τη μούχλα. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε αυτό το διάλυμα και καθαρίστε με αυτό τόσο στο εσωτερικό της ντουζιέρας σας όσο και στις γυάλινες πόρτες της και θα την δείτε να αστράφτει! Κι αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού, δεν έχετε παρά να ρίξετε 2-3 μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή να βάλετε μερικά κλωναράκια λεβάντας στο καθαριστικό σας. Δείτε εδώ πώς θα καθαρίσετε την κεφαλή της ντουζιέρας σας εύκολα και οικολογικά!

4. Κόλλησε... σαπούνι. Αν το σαπούνι επιμένει να παραμένει στην πόρτα της ντουζιέρας σας, δεν έχετε παρά να αναμίξετε 1/2 φλ. μαλακτικό ρούχων σε 2 φλ. νερό και να το καθαρίσετε με αυτό το μείγμα.

5. Πιτσιλιά στο μέταλλο; Για να εξαφανίσετε αποτελεσματικά τα σημάδια του νερού από τα μεταλλικα πλαίσια της καμπίνας μπάνιου, η λύση είναι στο νόστιμο... λαδολέμονο. Περάστε με αυτό τις μεταλλικές επιφάνειες και, στη συνέχεια, καθαρίστε τις με μια πετσέτα κάνοντας απαλές κινήσεις. 

Tags μπανιο, καθαρισμός, σαπουνι, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΟ, ντους


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3396 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3691 s // Total time: 2.7087 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X