Τι κάνουμε όταν το παιδί μας πιάσει να κάνουμε σεξ;


Τι κάνουμε όταν το παιδί μας πιάσει να κάνουμε σεξ;

Σύμφωνα με την δόκτωρ Gilboa, ένα παιδί που κάποια στιγμή έγινε θεατής μίας σεξουαλικής σκηνής ανάμεσα στους γονείς του, δεν κινδυνεύει να εμφανίσει κάποια ψυχολογική ή σεξουαλική δυσκολία στο μέλλον, περισσότερο από κάποιο άλλο παιδί. 

Τι πρέπει να κάνουμε
Το πρώτο που κάνουμε, είναι να του ζητήσουμε ευγενικά, χωρίς πανικό και ενοχές να βγει έξω από το δωμάτιο ώστε να μπορέσετε να ντυθείτε. Στη συνέχεια λοιπόν, έρχονται οι εξηγήσεις...

-Αν το παιδί είναι κάτω από 6 ετών, η αποστολή σας δεν είναι και τόσο δύσκολη, μιας και η συγκεκριμένη ηλικία δεν είναι ιδιαιτέρως υποψιασμένη σχετικά με τη σεξουαλική πράξη. Μπορείτε απλά να του ζητήσετε να χτυπάει την πόρτα όταν τη βλέπει κλειστή και οι εξηγήσεις μάλλον τελειώνουν εδώ μιας και το ίδιο δεν θα θελήσει να μάθει περισσότερα.

-Αν το παιδί σας είναι γύρω στα 10, που είναι σίγουρα περισσότερο υποψιασμένο περί του θέματος, τότε θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι ακόμα και οι γονείς έχουν τις προσωπικές τους στιγμές και πως αυτό που είδε είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Ίσως πιο εύκολη να είναι η αποστολή σας αν το παιδί είναι στην εφηβεία, που ίσως αδιαφορήσει και δεν χρειαστεί να δώσετε περαιτέρω εξηγήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δεν είναι τραυματική εμπειρία για ένα παιδί, αρκεί φυσικά να υπάρξει σωστός χειρισμός και όχι υστερίες, ενώ καλό θα ήταν οι γονείς από τη στιγμή που το παιδί αρχίσει και καταλαβαίνει, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν γυμνοί μέσα στο σπίτι. Εκτός του ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσουν οι συγκρίσεις, δίνετε και το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν όρια, κάτι που σίγουρα δεν θα ωφελήσει στην μετέπειτα ανατροφή του. 

Tags παιδι, γονεις, σεξ, ΔΩΜΑΤΙΟ, κρεβατι, ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΕΞΗΓΗΣΗ, ψυχραιμία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1850 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2896 s // Total time: 2.4746 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X