Εκστρατεία ενημέρωσης για τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων της LDL "κακής" χοληστερόλης


Εκστρατεία ενημέρωσης για τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων της LDL "κακής" χοληστερόλης

Με τη στήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας MSD

Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της LDL "κακής" χοληστερόλης που αποτελεί τον κύριο στόχο πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης και ο Σύνδεσμος Κλινικών Εργαστηρίων Κύπρου, με τη στήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας MSD, πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης μέχρι τις 10 Μαρτίου με τίτλο "Για την καρδιά σου αξίζει να πέσεις πολύ χαμηλά". 

Όπως τονίζει το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας: "Όσο πιο χαμηλή η 'κακή' χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιά σου". Τα υψηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης, γνωστή και ως 'κακή' χοληστερόλη, αυξάνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Η LDL γίνεται 'κακή' όταν ξεπερνά την ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Ως επακόλουθο, 'στενεύουν' τα αγγεία και προκαλείται αθηροσκλήρωση. Τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, είναι η εκδήλωση καρδιαγγειακών επεισοδίων με πιο χαρακτηριστικά το έμφραγμα μυοκαρδίου και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, το όριο της LDL χοληστερόλης, ειδικότερα σε ασθενείς με συνοδές παθήσεις διαφέρει ανά κατηγορία ασθενούς. Για τη μείωση της LDL χοληστερόλης χρειάζεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα πάντοτε με τη συμβουλή του ειδικού ιατρού προκειμένου να επιτευχθεί ο εξατομικευμένος στόχος LDL χοληστερόλης. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, μέχρι τις 10 Μαρτίου, οι εξετάσεις λιπιδίων στα κλινικά εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στην ειδική τιμή των €25.

Χορηγός επικοινωνίας της εκστρατείας είναι το συγκρότημα ΔΙΑΣ και η τηλεόραση SIGMA.

Tags LDL, χοληστερόλη, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3911 s (231 Queries.) // Parse time: 2.1406 s // Total time: 4.5317 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X