Κρίσιμη σύσκεψη για την Υγεία στο ΥΠΟΙΚ


Κρίσιμη σύσκεψη για την Υγεία στο ΥΠΟΙΚ

Κρίσιμη σύσκεψη για την υγεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στον απόηχο των κινητοποιήσεων της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών και της σφοδρής επίθεσης, που εξαπέλυσε κατά της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ).

Η ΠΑΣΥΝΟ, σε μια προσπάθεια να μη ρίξει νέο λάδι στη φωτιά, αποφεύγει τη σύγκρουση με την ΠΑΣΥΔΥ, θεωρώντας πως αυτή την ώρα το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να παραμείνει ενωμένο.

Οι λειτουργοί της δημόσιας Υγείας θα συναντηθούν στο ΥΠΟΙΚ. Για πρώτη φορά Συντεχνίες ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού θα ενημερωθούν για τη συμφωνία της ΠΑΣΥΔΥ με το ΥΠΟΙΚ, που επιτεύχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πραγματοποιηθεί ενιαία σύσκεψη, αλλά κάθε Συντεχνία θα ενημερωθεί ξεχωριστά κι ακολούθως θα συγκαλέσει τα όργανά της για μελέτη και συζήτηση, προκειμένου ν’ αποφασίσει αν θα την αποδεχτεί ή όχι.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία προνοεί:

1. Το άμεσο ξεπάγωμα των 185 θέσεων Νοσηλευτικού Λειτουργού.

2. Όλες οι νέες συμβάσεις εργασίας, που θα συνάπτονται από το Υπουργείο Υγείας για την απασχόληση έκτακτου προσωπικού, είναι 6μηνης διάρκειας και όσοι από τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους συμπληρώνουν 30μηνη υπηρεσία να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.

3. Μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας 15νθήμερης ή 6μηνης ή άλλης διάρκειας και που ήδη ικανοποιούν τις προϋποθέσεις της σχετικής εναρμονιστικής νομοθεσίας (30μηνη υπηρεσία), και

4. Να προωθηθεί η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, όλες οι πιο πάνω συμβάσεις εργασίας να μεταφερθούν στον νέο οργανισμό και στο πλαίσιο του επικείμενου διαλόγου που θα γίνει στη Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού, να συζητηθούν όλα τα υπόλοιπα εργασιακά θέματα που προκύπτουν.

Tags υγεια, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3485 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2851 s // Total time: 2.6336 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X