10 τρόποι για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου


10 τρόποι για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου

Δούλεψε την αυτοπεποίθησή σου 

1. Όταν νιώθεις ανασφαλής, κάνε διαλογισμό.
Η ανασφάλεια μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς και περίεργους τρόπους. Συνήθως όταν δε είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε σε κάτι. Για να το ξεπεράσεις, απομονώσου και σκέψου τι σε εμποδίζει από το να πετύχεις. Πάρε βαθιές ανάσες και ψιθύρισε στον εαυτό σου: «Θα τα καταφέρω».

2. Μην αμφιβάλλεις στιγμή για την όποια επιλογή σας.
Ποτέ δεν είμαστε σίγουρη ότι έχουμε επιλέξει το σωστό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως σε κάθε αναποδιά πρέπει να το βάζουμε κάτω. Να έχεις πάντα έτοιμα επιχειρήματα και για κάθε σου επιλογή και να την στηρίζεις, όπως θα υποστήριζες τον αδελφό ή τον κολλητό σου.

3. Να μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα
Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ακούνε την γνώμη των πάντων, ακόμη και αν δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά. Πάντα έχουν κάτι να πάρουν ( αλλά και κάτι να δώσουν). Να είσαι κοινωνικός, λοιπόν, είναι ένας καλός τρόπος για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

4. Βγες έξω από το καβούκι σου
Κάθε φορά που βλέπεις πως δεν μπορείς να φέρεις κάτι εις πέρας και το αφήνεις να το αναλάβει κάποιος άλλος, ταυτόχρονα αμφισβητείς τις δυνατότητές σου. Πάρε υπό την ευθύνη σου πράγματα που θεωρείς πως είναι πάνω από τις δυνάμεις σου. Στην αρχή μπορεί να αποτύχεις, αλλά μετά από μερικές προσπάθειες θα μάθεις το μυστικό της επιτυχίας.

5. Αποδέξου πως δεν μπορείς να είσαι τέλειος
Ο όρος τελειότητα δεν υπάρχει. Θα κάνεις λάθη, θα απογοητευτείς, θα ντραπείς, θα νευριάσεις, αλλά μόνο έτσι θα μάθεις. Άλλωστε το να μαθαίνεις από τα λάθη σου είναι ένας τρόπος για σου τονωθεί η αυτοπεποίθηση σου. Μόνο μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει το ίδιο λάθος, παραπάνω από μία φορά.

6. Να μιλάς
Ότι σε ενοχλεί, να το λες στον άλλον, ακόμη και αν είναι το αφεντικό σου, ο προϊστάμενός σου, η κολλητή σου και το ταίρι σου. Το μυστικό είναι να λες τα πάντα που σε βαραίνουν με τον σωστό τρόπο.

7. Βρες τι σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση σωματικά.
Κι όμως κάνοντας τη γυμναστική που σου αρέσει, νιώθεις περισσότερο αυτοπεποίθηση. Με την γυμναστική αποβάλλεις το άγχος της ημέρας, διατηρείς τη φόρμα σου και διώχνεις όλα τα αρνητικά vibes.

8.Επικεντρώσου στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων
Το να είσαι αισιόδοξος σε κάνει περισσότερο δημιουργικό και σε βοηθάει να βρίσκεις λύσεις παντού.

9. Γίνε περίεργος
Απευθύνσου σε ανθρώπους που είναι πιο έμπειροι από σένα και «ρούφηξε» σαν σφουγγάρι τις γνώσεις, τα μυστικά και τις εμπειρίες που μοιράζονται μαζί σου.

10. Αναγνώρισε τους φόβους σου.
Το να φοβάσαι μερικές φορές είναι φυσιολογικό. Το κλειδί είναι να μην αφήνεις το άγχος να σε εξουθενώνει. Είναι καλύτερο να αναγνωρίσεις και να αντιμετωπίσεις τους φόβους, παρά να κάνεις πως δεν τους βλέπεις.

 

 

Tags αυτοπεποίθηση, εαυτος, ψυχολογια, διαθεση, χαρακτηρας


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1536 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3768 s // Total time: 2.5304 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X