Τι ξέρουμε ως τώρα από την επίθεση στις Βρυξέλλες


Τι ξέρουμε ως τώρα από την επίθεση στις Βρυξέλλες

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες: δύο στο αεροδρόμιο Zaventem και μία σε βαγόνι τραίνου η οποία πυροδοτήθηκε στο σταθμό Maalbeek του μετρό, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι η επίθεση στο αεροδρόμιο έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας. Το επίπεδο ασφαλείας της χώρας ανέβηκε στο μέγιστο.

Το βελγικό κράτος έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής 26 θανάτους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ωστόσο, το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF ανέφερε ότι μερικοί από τους τραυματισμένους στο αεροδρόμιο, ενδέχεται να βρίσκονται αναίσθητοι εντός του τερματικού, στο αεροδρόμιο, ενώ σε 34 ανερχονται οι νεκρού σύμφωνα με βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα ενώ οι τραυματίες αγγίζουν τους 170.


Από τις εκρήξεις φαίνεται ότι έχουν τραυματιστεί δύο Κύπριοι πολίτες.

Παράλληλα, η Ολλανδία έκλεισε τα σύνορά της, αύξησε τους ελέγχους συμβούλευσε τους πολίτες της να μην πηγαίνουν στο Βέλγιο. 

Η Maggie De Block, Υπουργός Υγείας της χώρας, είπε ότι η επιθέσεις στο αεροδρόμιο σκότωσαν 11 και τραυμάτισαν 81 άτομα, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς και 55 τραυματίες στην επίθεση του μετρό.

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν ακυρωθεί μέχρι και την Τετάρτη η ώρα 18:00.

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου στο σύντομο διάγγελμά του συμβούλευσε τους πολίτες να μένουν στο σπίτι ή στη δουλειά, καθώς οι επιθέσεις ενδέχεται να συνεχιστούν.

Αυτή την ώρα η Βελγική Αστυνομία επιχειρεί σε σπίτια για τα οποία έχει πληροφορίες

Ο 26χρονος Salah Abdeslam, ο βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, συνελήφθη άμεσα, μαζί με άλλους δύο υπόπτους σε διαμέρισμα στα προάστια των Βρυξελλών.

Ο Abdeslam τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς οι βαριά οπλισμένες Αρχές Ασφαλείας εισήλθαν σε σπίτι στο προάστιο Molenbeek, όπου αρκετοί από τους τρομοκράτες είχαν κάποτε διαμείνει.

Εν τω μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων, όπως μετέδωσε το Αιγυπτιακό Amak News Agency.

 

Tags ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8986 s (231 Queries.) // Parse time: 1.5875 s // Total time: 4.4861 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X