Πως επηρεάζει ο αυτισμός τη ζωή ενός παιδιού


Πως επηρεάζει ο αυτισμός τη ζωή ενός παιδιού

Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ\' όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό. 

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι.

Δυστυχώς είναι μία διαταραχή που δεν θεραπεύεται. Η θεραπεία που συνιστάται σε τέτοιες περιπτώσεις έχει μοναδικό σκοπό στο να βοηθήσει στη μείωση των αυτιστικών συμπεριφορών και στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη κοινωνία. Η αιτία του αυτισμού εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Κάποιες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς υποδεικνύουν ένα νευρολογικό πρόβλημα, που επηρεάζει εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου, τα οποία επεξεργάζονται τη γλώσσα και τις πληροφορίες, που δίνουν οι αισθήσεις. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί, ότι δεν υπάρχει αιτιολογική σύνδεση ανάμεσα στις στάσεις και στις ενέργειες των γονιών και στην ανάπτυξη μιας διαταραχής του φάσματος του αυτισμού.

Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα του Αυτισμού, που ήταν στις 2 Απριλίου, κυκλοφόρησε ένα βίντεο και απεικονίζει πως αντιλαμβάνεται ένα αυτιστικό παιδί το κόσμο γύρω του.


 

Tags αυτισμός, παιδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5578 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4845 s // Total time: 3.0423 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X