Πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας


Πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των ΥΠΕΞ, με στόχο να προετοιμάσει την πρώτη συνάντηση των τριών κρατών, σε πολιτικό επίπεδο. 

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος και
ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, Πρέσβης Mohammad Tayseer Bani Yasin .

Κατά την τριμερή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η προσφυγική κρίση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στις 11.00, πριν την έναρξη της τριμερούς συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.

Με το πέρας της τριμερούς θα υιοθετηθεί κείμενο κοινής διακήρυξης.

Η συνάντηση είναι απόρροια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιορδανία τον περασμένο Νοέμβριο και της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο ΥΠΕΞ, που έγινε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο.

KE: Ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με Ιορδανία

Η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου της ενίσχυσης των σχέσεων μας με τα γειτονικά κράτη μέσα από τέτοιου είδους σχηματισμούς δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο. Είναι, είπε, η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών, η οποία θα θέσει τα θεμέλια και τη βάση για συνάντηση σε επίπεδο ΥΠΕΞ και ακολούθως αρχηγών κρατών, ενδεχομένως το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία με την Ιορδανία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στη διάρκεια του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου συζητείτο το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ε.Ε., η Κυπριακή Δημοκρατία έθεσε ξεκάθαρα θέμα οικονομικής ενίσχυσης και της Ιορδανίας και του Λιβάνου, δύο χώρες, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας εξέφρασε, είπε, θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της δημοκρατίας για την ενέργεια αυτή.

Tags ΤΡΙΜΕΡΗΣ, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0004 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0242 s // Total time: 0.0247 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X