O ήλιος είναι φίλος!


O ήλιος είναι φίλος!

Ο καιρός είναι σχεδόν καλοκαιρινός και εσύ πρέπει να προστατεύεις σωστά το δερματάκι του παιδιού σου και να μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ηλιακή ακτινοβολία.

Η ηλιακή ακτινοβολία αθροίζεται και δημιουργούνται αυξημένες πιθανότητες να δημιουργηθεί μελάνωμα ύστερα από μερικά χρόνια. Μην τρομοκρατείσαι, αν προσέξεις την έκθεση στον ήλιο μπορείς όλα να τα προλάβεις.

Το δέρμα του παιδιού είναι σε συνεχή ανάπτυξη και μια πολύ μικρή δόση υπεριώδους ακτινοβολίας από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στα μελανοκύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματός του.

6 συν 1 μυστικά για μαμάδες και παιδιά

1. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να πηγαίνουμε τα παιδιά στη θάλασσα πριν τις 11 και μετά τις 5.30.

2. Έως 6 μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο

3. Ακόμη κι αν βρίσκονται στην πόλη ή σε βουνό εφόσον υπάρχει ήλιος θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον πάνω από 20.

4. Φόρεσέ τους τον αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και ανανέωσέ το κάθε φορά που βγαίνει το παιδί από τη θάλασσα ή την πισίνα.

5. Απαραίτητο είναι και το καπέλο με γείσο ώστε να προστατεύεται κι ο αυχένας.

6. Εάν είναι δυνατόν όσο αφορά στο ντύσιμο έως 2 ετών θα πρέπει να φοράνε λευκά ρούχα, φαρδιά, με μακριά μανίκια και μακριά μπατζάκια.

7. Ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα χρειάζεται σε περιοχές όπως η μύτη, τα αυτιά, τα χείλη, το πιγούνι, οι ώμοι και τα πέλματα.


Ποιο δείκτη προστασίας να επιλέξω;
Για παιδιά από 6 μηνών έως 2 ετών συνιστώνται αντηλιακά με φυσικά φίλτρα και με δείκτη SPF 30. Επειδή τα παιδιά χρειάζονται τη βιταμίνη D, που συντίθεται με τη βοήθεια του ήλιου, δεν χρησιμοποιούμε φίλτρα με δείκτη πάνω από 30. Σε μεγαλύτερη ηλικία, μπορούμε να επιλέγουμε αντηλιακά με συνδυασμό χημικών και φυσικών φίλτρων (τα πρώτα απορροφούν, ενώ τα δεύτερα αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου). Όπως το Baby Sun Care SPF 25 της Frezyderm ένα αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος, ανθεκτικό στο νερό. Περιέχει μόνο ανόργανα φίλτρα και είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά, καθώς και για άτομα με ατοπική προδιάθεση ή/και δυσανεκτικά στα οργανικά φίλτρα. Εμπλουτισμένο με Βιταμίνη Ε και πανθενόλη, ενώ έχει δείκτη SPF προσεκτικά επιλεγμένο, ώστε να μην παρεμποδίζει τη σύνθεση της βιταμίνης D, απαραίτητη συνθήκη για την απορρόφηση και αποθήκευση ασβεστίου. Παράλληλα, θωρακίζει το DNA και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Απλά απλώνεις το αντηλιακό ομοιόμορφα σε στεγνό δέρμα 20 - 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και το ανανεώνεις ανά 1 ώρα.

Tags Frezyderm, παιδι, ηλιος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5639 s (231 Queries.) // Parse time: 1.8012 s // Total time: 4.3651 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X