Επιστολή-Φωτιά για την κούκλα της Εντατικής


Επιστολή-Φωτιά για την κούκλα της Εντατικής

Σάλο προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Σημερινής», που έφερε στο φως της δημοσιότητας νέα διερευνώμενα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας.

Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και σωρεία αντιδράσεων, προκάλεσε η διερευνώμενη καταγγελία εναντίον εντατικολόγου ότι προέβαινε σε ψευδείς αναφορές σε σχέση με την πληρότητα Εντατικής Μονάδας κρατικού νοσοκομείου, για να αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.

Η καταγγελία προσθέτει ότι γίνονταν παραπομπές ασθενών σε συγκεκριμένο κέντρο, που φέρεται να προμηθευόταν προϊόντα από φαρμακείο ιδιοκτησίας της συζύγου του εντατικολόγου.

Επιπρόσθετα, όπως αποκάλυψε η «Σ», κατόπιν επιτόπιου ελέγχου του Υπουργείου Υγείας, παρόλο που υπήρχε, υποτίθεται, πρόβλημα πληρότητας, διαπιστώθηκε πως σε ένα από τα 17 κρεβάτια της Εντατικής ξάπλωνε μια κούκλα, η οποία, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, τελικά απομακρύνθηκε, και το κρεβάτι επιστρατεύτηκε για τις ανάγκες της Μονάδας.

Απορρίπτει τις κατηγορίες ο Δ/ντης ΜΕΘ

«Παντελώς ψευδές και ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Θεόδωρος Κυπριανού.

Ο Δρ Κυπριανού ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του ότι «ποτέ δεν έγινε ψευδής δήλωση για την πληρότητα της Εντατικής από κανέναν εντατικολόγο» Σε σχέση με την αναφορά για ύπαρξη κούκλας σε δωμάτιο της Εντατικής, ο κ. Κυπριανού κάνει λόγο για «τερατώδες ψέμα».

Διεξαγωγή έρευνας

Ωστόσο, στην επιστολή, που δημοσιεύει η εφημερίδα, την οποία υπογράφει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης και απευθύνεται προς τον Διευθυντή της ΜΕΘ, επιβεβαιώνεται η διεξαγωγή έρευνας για ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την Εντατική Μονάδα και επιλεκτική παραπομπή σε συγκεκριμένα ιδιωτικά κέντρα

Εξηγεί ότι δεν πρόκειται για ψεύτικη κούκλα, αλλά για «ειδικό ιατρικό πρόπλασμα».

Tags Κούκλα, εντατική


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4595 s (228 Queries.) // Parse time: 1.3499 s // Total time: 3.8094 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X