Μελίνα Διονυσίου: Μιλάει πρώτη για την εγκυμοσύνή της και τις εξωσωματικές προσπάθειες


Μελίνα Διονυσίου: Μιλάει πρώτη για την εγκυμοσύνή της και τις εξωσωματικές προσπάθειες

\"\'Hταν η τελευταία προσπάθεια και θα ποχωρούσαμ σε αίτηση υιοθεσίας\"

Βρισκόµαστε ακριβώς δύο βδοµάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές και ο Άθως Αντωνιάδης βρίσκεται σε ένα συνεχές τρέξιµο, µια που για πρώτη φορά διεκδικεί µια θέση στο κοινοβούλιο, στο ψηφοδέλτιο του ∆ΗΚΟ, στην επαρχία Λεµεσού. Στήριγµά του σε όλη αυτή τη διαδροµή, η σύζυγός του, η γνωστή δικηγόρος Μελίνα ∆ιονυσίου, η οποία διανύει µια από τις οµορφότερες φάσεις της ζωής της, αφού, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στο ΟΚ!, µετά από πολλές προσπάθειες, απογοητεύσεις και θυσίες, βρίσκεται πλέον στο δεύτερο τρίµηνο της εγκυµοσύνης της. Αν και οι δύο έχουν ένα ιδιαίτερα πιεσµένο πρόγραµµα, καταφέραν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο και να συναντηθούν με τον Κλεάνθη Κλεάνθους στο Amathus Beach Hotel στη Λεµεσό για λογαριασμό του περιοδικού "ΟΚ!". Μεταξύ άλλων, µιλήσαµε για το όραµα και τους στόχους του Άθου Αντωνιάδη ως ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή του τόπου, τη µεταξύ τους σχέση και φυσικά για το νέο µέλος τους οικογένειάς τους που έρχεται να ολοκληρώσει την ευτυχία τους.

Μελίνα διανύεις τους πρώτους µήνες της εγκυµοσύνης σου. Γνωρίζω, από προηγούµενές µας συνεντεύξεις, ότι αυτό είναι κάτι που επιθυµούσες πολύ. Ήταν δύσκολο για σένα να µείνεις έγκυος;
Είναι αλήθεια ότι είµαι στο δεύτερο τρίµηνο της εγκυµοσύνης µου. To παιδί ήταν κάτι που το θέλαµε πολύ και οι δύο από την αρχή της σχέσης µας. Ναι, ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτό και προχωρήσαµε µε εξωσωµατική γονιµοποίηση. Πολλές προσπάθειες, απογοητεύσεις και θυσίες. Εκεί που είχαµε αποφασίσει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία προσπάθειά µας και θα προχωρούσαµε σε αίτηση υιοθεσίας, το οποίο επίσης θεωρούµε ευλογία, ήρθε η εγκυµοσύνη.

Τι µήνυµα θα ήθελες να στείλεις σε όλες τις γυναίκες που δυσκολεύονται να κυοφορήσουν ένα παιδί;
Να µην απογοητεύονται. Χρειάζεται επιµονή και υποµονή. Πίστη στον Θεό και εµπιστοσύνη στον γιατρό σου και φυσικά το ζευγάρι πρέπει να στηρίζεται ο ένας στον άλλο µετά από µία πιθανή απογοήτευση.

Πόσο σηµαντικό είναι για µια γυναίκα να έχει θετική ψυχολογία σε όλη αυτή τη διαδροµή;
Νοµίζω είναι το πιο σηµαντικό. Χωρίς θετική σκέψη και ήρεµη ψυχολογία είναι ελάχιστες οι πιθανότητες επιτυχίας. Είναι πιο σηµαντικό ακόµα και από τα αποτελέσµατα εξετάσεων και τη φαρµακευτική αγωγή. Εάν µια γυναίκα έχει κακή ψυχολογία και το άγχος της «τελευταίας φοράς» λόγω κόστους, πολύ δύσκολα θα πετύχει.

Είχες χάσει κάποια στιγµή την ελπίδα σου; Είχες ψυχολογικά σκαµπανεβάσµατα;
Έχασα πολλές φορές την ελπίδα µου. Κάθε φορά που είχαµε αρνητικό αποτέλεσµα έλεγα δεν θα υπάρξει άλλη φορά. ∆εν µπορούσα να σκεφτώ να υποβάλω ξανά τον εαυτό µου στην ίδια σωµατική και ψυχική ταλαιπωρία. Η λαχτάρα µου όµως για ένα παιδί µε έκανε µετά από λίγο καιρό να δοκιµάζω και πάλι.

Αυτό το µωρό έρχεται να συµπληρώσει το κενό που έλειπε από έναν ευτυχισµένο γάµο;
Αυτό το µωρό δεν συµπληρώνει κάποιο κενό, απλά ολοκληρώνει τη σχέση µας και την ευτυχία µας. Πρώτα ο Θεός να γεννηθεί µε το καλό και να είναι υγιές. Αυτή είναι η µεγάλη µου έγνοια.

Άθω πόσο σε επηρέασε εσένα αυτή η διαδικασία;
Σίγουρα έχω γίνει πιο υποµονετικός και πιο ήρεµος. Έχω πλέον άποψη για ένα ζήτηµα που επηρεάζει τις ζωές πολλών συνανθρώπων µας. Έχω διαµορφώσει µια πρόταση που αφορά την κρατική χορηγία σε ζευγάρια για σκοπούς εξωσωµατικής γονιµοποίησης. Η αρχή µου είναι ότι κανένα ζευγάρι δεν πρέπει να στερείται του δικαιώµατος να αποκτήσει παιδί λόγω έλλειψης χρηµάτων. Αυτό διασφαλίζει η πρόταση την οποία έχω καταθέσει.

Τι προτείνεις ακριβώς;
Προτείνω αύξηση του ορίου ηλικίας της γυναίκας του ζευγαριού που λαµβάνει χορηγία. Άτεκνα ζευγάρια να δικαιούνται χορηγία για µέχρι 5 προσπάθειες εξωσωµατικής γονιµοποίησης χωρίς να χρειάζεται έγκριση Ιατρικού Συµβουλίου. Το ύψος της χορηγίας να ανέρχεται στο 50% κόστους της κάθε προσπάθειας και στο 100% σε ζευγάρια λήπτες Ελάχιστου Εγγυηµένου Εισοδήµατος και η επιλογή του Ιατρικού Κέντρου να εναπόκειται αποκλειστικά στα ζευγάρια. Το πιο ακραίο σενάριο θα σήµαινε κόστος 3.5 εκατοµµύρια ευρώ.

Μελίνα, πώς είναι ο Άθως στην καθηµερινότητά του;
Ο Άθως στην καθηµερινότητά του είναι ήρεµη δύναµη. Φροντίζει ό,τι ελεύθερη ώρα του αποµένει να την αφιερώνει σε εµένα, σε εµάς.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι σύζυγος πολιτικού;
∆εν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, απλά χρειάζεται σωστός προγραµµατισµός και καλή θέληση για να διατηρούνται οι ισορροπίες. Εκτιµάς τα πολύ απλά, τα καθηµερινά και την κάθε στιγµή που περνάς µαζί όταν ο χρόνος είναι περιορισµένος. Από την άλλη µαθαίνεις να αγνοείς τη λάσπη και την ανηθικότητα που πολλές φορές αντιµετωπίζει ένας πολιτικός.

Αν εκλεγεί βουλευτής, δεν σε ανησυχεί το γεγονός ότι θα λείπει αρκετά από το σπίτι, µια που τώρα βρίσκεσαι σε ενδιαφέρουσα κατάσταση;
Όταν ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα τον Άθω, ήξερα πού «έµπλεκα» (γελάει). Εννοώ το πάθος του για την Κύπρο, το δίκαιο, τους ανθρώπους, το ∆ΗΚΟ. Σίγουρα θα ήθελα να µπορούσε, και τώρα και µετά, να είναι περισσότερο στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο το δύσκολο πρόγραµµά του µε βοηθά και µε στηρίζει. Προσπαθεί και θέλει να είναι µέρος της εγκυµοσύνης. ∆εν νιώθω ότι το περνώ µόνη µου σε καµία περίπτωση.

Άθω, η Μελίνα είναι µια δυναµική γυναίκα και µία επιτυχηµένη επαγγελµατίας. Να υποθέσω ότι εκτός από την προφανή ωραία εξωτερική της εµφάνιση, αυτό που σε κέρδισε επάνω της, ήταν το κύρος και ο χαρακτήρας της;
Η Μελίνα είναι σπάνιος άνθρωπος, ένα ιδανικό κράµα δύναµης, ηρεµίας, λογικής και ευαισθησίας. Ο τρόπος που σκέφτεται και ενεργεί η Μελίνα µε συναρπάζουν. Θαυµάζω τη γυναίκα µου για την ηρεµία, το µυαλό της και την ευαισθησία της.

Θα θέλατε µελλοντικά να µεγαλώσετε περαιτέρω την οικογένειά σας;
Να γεννηθεί µε το καλό το πρώτο µας παιδί και έχει ο Θεός. Μακάρι να µπορέσουµε να αποκτήσουµε και άλλα παιδιά. Όπως αναφέραµε και πριν, και η υιοθεσία είναι µια ευλογηµένη πράξη. 

Ποια λέξη χαρακτηρίζει τη ζωή σας αυτή την περίοδο;
Ευτυχία.

Άθω, διεκδικείς για πρώτη φορά το αξίωµα του βουλευτή. Πόσο δύσκολη είναι αυτή η εκλογική αναµέτρηση;
Η κάθε εκλογική αναµέτρηση είναι δύσκολη. Το γεγονός ότι διεκδικώ στην πόλη µου για µένα είναι απόλαυση και όχι άγχος. Η καθηµερινή επαφή µε ψηφοφόρους και φίλους, είναι για µένα τρόπος ζωής. ∆εν θεωρώ δυσκολότερη την αναµέτρηση στην επαρχία Λεµεσού από άλλες πόλεις. ∆εν µε φοβίζουν τα δύσκολα φτάνει να είναι σωστά. Όπως έγραψε και ο Καζαντζάκης στην Ασκητική «ο σωστός ο δρόµος είναι ο ανήφορος». Ο Καζαντζάκης µε έχει επηρεάσει αφάνταστα στον τρόπο που ζω και περπατώ.

Αν και έχεις γεννηθεί στη Λευκωσία, διεκδικείς έδρα µε το ∆ΗΚΟ στη Λεµεσό. Πώς πήρες αυτή την απόφαση; 
Ζω στη Λεµεσό τα τελευταία δέκα χρόνια, από τότε δηλαδή που επέστρεψα από την Αµερική. Η Λεµεσός είναι η πόλη µου, το σπίτι µου. Ο τόπος που ζει και µεγαλώνει η οικογένειά µου. Είναι αυτονόητο ότι θα διεκδικούσα εδώ. Βέβαια εγώ δεν διεκδικώ απλά στη Λεµεσό. ∆ιεκδικώ για τη Λεµεσό. Τη Λεµεσό την ερωτεύτηκα πριν ερωτευτώ τη Λεµεσιανή που ερωτεύτηκα...

Αλήθεια, γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Άθω Αντωνιάδη;
Η πολιτική πρέπει να γίνει διαφορετική. Είναι καιρός να φωνάξουµε. Φτάνει στη διαπλοκή, στις ψεύτικες υποσχέσεις και σε νοοτροπίες που µας προσβάλλουν. Φτάνει στο λαϊκισµό και στην αδιαφορία αυτών που εκλέγουµε για να µας αντιπροσωπεύουν. Τώρα πρέπει να αναδείξουµε εκείνους που λειτουργούν στην πολιτική διαφορετικά, που διεκδικούν, που παίρνουν θέση. Έτσι έµαθα να λειτουργώ.  Να µιλώ καθαρά. Να είµαι χρήσιµος για τους πολίτες.

Αν όλα εξελιχθούν θετικά για σένα στις εκλογές, ποια θα είναι η πρώτη σου κίνηση ως µέλος του κοινοβουλίου;
Σίγουρα θα ήθελα να συµµετάσχω στις επιτροπές Ελέγχου και Θεσµών για να ανοίξουµε όλα τα σκάνδαλα που οδήγησαν στην καταστροφή. Θα διεκδικώ δικαιοσύνη και τιµωρία των ενόχων όσο δυνατοί και αν νοµίζουν ότι είναι, όποιες πλάτες και αν νοµίζουν ότι έχουν. Μέχρι τέλους. ∆εν τους φοβάµαι, δεν µε έχουν σε κανένα τσεπάκι.

Είσαι ένας νέος πολιτικός. Μίζες, σκάνδαλα, υπεροπτικές συµπεριφορές. Προσωπικά, δεν σε ανησυχεί αυτή η «σάπια» κατάσταση που παρατηρείται τελευταία στο όλο πολιτικό σύστηµα της χώρας;
Σαφέστατα µε ανησυχεί. Είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που διεκδικώ. Το παλιό δεν αλλάζει µε παλιό. ∆ιεκδικώ για να µπορέσουµε να παλέψουµε µε συναίνεση και σύνεση να αλλάξουµε αυτό που ονοµάζεται «σάπιο σύστηµα». Το θηρίο µπορεί να νικηθεί. Είµαι σίγουρος γι’ αυτό. Φτάνει να εµπιστευτούµε ανθρώπους νέους και καθαρούς που δεν εξαρτούνται από συµφέροντα. 

Η αποχή µοιάζει να είναι ο µεγάλος νικητής στις επερχόµενες βουλευτικές εκλογές. Τι θα έλεγες στους ψηφοφόρους, ειδικά τους νέους, που δεν προτίθενται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωµα;
Οι πολίτες έχουν κάθε δίκαιο να νιώθουν απογοητευµένοι. Κατανοώ την απογοήτευση, αλλά την παραίτηση δεν τη συγχωρώ. Είναι στο χέρι των πολιτών να επιλέξουν νέους, ικανούς και καθαρούς πολιτικούς και να ξεφορτωθούν αυτούς που πρέπει. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και κουρασµένων και κορεσµένων προσώπων. Μόνο µε την ψήφο τους µπορούν να το πετύχουν αυτό. Αποχή είναι η αποδοχή τού να αποφασίζουν άλλοι για σένα.

Η Μελίνα είναι δίπλα σου σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα;
Η Μελίνα είναι η δύναµή µου. Το στήριγµά µου, αλλά και ο πιο αυστηρός κριτής µου. Είναι δίπλα µου και µε στηρίζει. Σίγουρα λόγω της εγκυµοσύνης, κάτι που ανακοινώνουµε για πρώτη φορά, υπάρχουν πράγµατα που ούτε µπορεί, αλλά ούτε και θέλω να κάνει. Και για να είµαι ειλικρινής, η πιο µεγάλη και ευχάριστη αγωνία για µένα αυτή την περίοδο, είναι για την εγκυµοσύνη της Μελίνας και τη γέννηση του πρώτου µας µωρού. Με τη βοήθεια του Θεού. Αυτή είναι η πραγµατική αγωνία.              

Tags μελινα διονυσιου, αθως αντωνιαδης, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8845 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2932 s // Total time: 3.1777 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X