Δημήτριος Γαβαλάς: "Είμαι αρνητικός στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια"


Δημήτριος Γαβαλάς: "Είμαι αρνητικός στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια"

\"Δέχτηκα bullying στην εφηβεία μου λογω της διαφορετικότητας μου\"

Από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της επαρχίας Λάρνακας ανοίγει την καρδιά του και μας μιλά στο περιοδικό "ΟΚ!" για όλα τα δύσκολα παιδικά χρόνια το bullying που δέχθηκε εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, τους φόβους του, τα όνειρά του καθώς και για την επιτυχία που ήρθε στη ζωή του χάριν στην αδερφή του Αναστασία. 

Aπό τους πλέον αναγνωρίσιµους επιχειρηµατίες της Λάρνακας. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
Στο γεγονός ότι ποτέ δεν ένιωσα ότι κάνω µια δουλειά για βιοποριστικούς λόγους, αλλά από αγάπη και µεράκι. Κάπου διάβασα ότι επιτυχία δεν είναι το κλειδί της ευτυχίας, αλλά η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Και επειδή µέσα από αυτό που κάνω νιώθω ευτυχισµένος, η επιτυχία είναι ακόµη ένα δώρο για µένα. Ό,τι κατάφερα να κάνω στη ζωή µου, οφείλεται στην αδελφή µου, Αναστασία, η οποία µου στάθηκε περισσότερο ως µητέρα, αφού η µητέρα µας έφυγε πριν από 20 χρόνια.

Θεωρείτε ότι έπαιξε ρόλο και το επώνυµό σας;
Καµία συγγένεια µε τον Λάκη Γαβαλά, οπόταν θεωρώ ότι αυτή η συνωνυµία δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησής µου. Έµαθα να κοιτάζω µε σεβασµό και αγάπη τον πελάτη µου και αυτό µε τα χρόνια αναγνωρίστηκε και µεγάλωσε τον όγκο εργασιών του καταστήµατός µου.

Μιλήστε µας λίγο για τις επιχειρήσεις σας. Για ποιο λόγο κάποιος να σας προτιµήσει;
Γιατί ενηµερώνοµαι για τις τάσεις της διακόσµησης από νωρίς, γιατί σέβοµαι τους πελάτες µου, γιατί στο κατάστηµά µου θα βρουν ότι βλέπουν στα περιοδικά σπιτιού του εξωτερικού σε προσιτές τιµές. Έχω µια σχέση ζωής µε τους πελάτες µου, είναι όλοι φίλοι µου και γι' αυτό, το µικρό κατάστηµα που άνοιξα πριν από 20 χρόνια έχει µεγαλώσει και έχει καλύψει σε προϊόντα όλα τα γούστα των πελατών µου.

Όσοι σας γνωρίζουν λένε πως είστε ένας άνθρωπος µε έντονο το στοιχείο του χιούµορ και του αυτοσαρκασµού. Λένε, πως άνθρωποι µε τέτοιου είδους στοιχεία είναι αυτοί που έχουν πληγωθεί πολύ στη ζωή τους. Ισχύει το ίδιο και στην περίπτωσή σας;
Η αγάπη και το γέλιο είναι το εµβόλιο για όλα τα κακά.Το χιούµορ και ο αυτοσαρκασµός είναι η άµυνά µου. Όλοι µας έχουµε πληγωθεί στη ζωή µας. Μπορεί να δείχνω κάποιες φορές σκληρός, αλλά είµαι πολύ ευαίσθητος και αυτή η ευαισθησία µου έχει κοστίσει, πολύ περισσότερο από δάκρυα.

Ποια η άποψή σας για τη διαφορετικότητα;
Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι. Ποιος είµαι άλλωστε εγώ που θα κρίνω τον οιοδήποτε για τις αποφάσεις, τα θέλω και τις πράξεις του; Σέβοµαι τη διαφορετικότητα αρκεί ο καθένας να µην επηρεάζει µε τη ζωή του τον διπλανό του.

Έχετε δεχθεί κάποιο είδος bullying στη ζωή σας;
Πέρασα δύσκολη εφηβεία. Είχα δεχθεί bullying γιατί ήµουν διαφορετικός, πολύ ευαίσθητος και πολύ πιο µπροστά από την εποχή µου. Δυστυχώς έχω δεχθεί ψυχική βία. Είναι βαρύ φορτίο όλο αυτό και έχω καταφέρει να το σηκώσω χάρη στην αγάπη της αδελφής µου και των πολύ κοντινών µου ανθρώπων.

Πώς βλέπετε το ενδεχόµενο υιοθεσίας παιδιών από οµοφυλόφιλα ζευγάρια;
Δεν ξέρω εάν η κοινωνία µπορεί να δεχθεί σήµερα αυτό το µοντέλο της οικογένειας, αλλά γιατί η αγάπη που έχεις να δώσεις σε ένα µωρό να επηρεάζεται από σεξουαλικές προτιµήσεις; Τα παιδιά ζητούν αγάπη και δεν κρίνουν από πού προέρχεται. Δε συµφωνώ µε αυτούς που υποστηρίζουν πως το παιδί θα πάρει λάθος πρότυπα. Είµαι σίγουρος ότι πολλά οµοφυλόφιλα ζευγάρια θα είναι πολύ καλύτερα στην ανατροφή ενός παιδιού από ετερόφυλα ζευγάρια που χτυπούν τα παιδιά τους ή τα εγκαταλείπουν.

Εσείς θα το προσπαθούσατε;
Είµαι αρνητικός, όχι επειδή δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει αυτό το µοντέλο οικογένειας, αλλά επειδή η κοινωνία πιστεύω ότι δεν είναι σε θέση ακόµη να αγκαλιάσει κάτι τέτοιο και ίσως το παιδάκι να στιγµατιστεί και να περιθωριοποιηθεί και όλο αυτό να έχει αρνητική επίδραση στη ψυχοσύνθεσή του.

Ποιο ρόλο παίζει η φιλία στη ζωή σας;
Νιώθω ευλογηµένος που έχω πολύ καλούς φίλους στη ζωή µου. Είµαι δοτικός και πιστεύω όσα δίνεις στη ζωή σου επιστρέφονται µε τόκους. Μπορεί να πέρασα δύσκολα εφηβικά χρόνια αλλά η ζωή στην πορεία µου φέρθηκε πολύ καλά, γιατί έφερε κοντά µου ανθρώπους που µε αγαπούν.

Έχετε χάσει φίλους από τη ζωή σας;
Έχω χάσει αυτούς που δεν άξιζαν να µείνουν στη ζωή µου.

Ποιο είναι το µεγαλύτερο όνειρό σας;
Σταµάτησα να ονειρεύοµαι και ζω τις στιγµές.

Ποιος ο µεγαλύτερός σας φόβος;
Φοβάµαι µη χάσω αγαπηµένα µου πρόσωπα. Φοβάµαι τη µοναξιά και τα συνεπακόλουθά της. Φοβάµαι µη χάσω το χιούµορ µου (Γελάει).

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κλάψατε;
Έκλαψα πρόσφατα όταν έµαθα ότι ένας πολύ καλός µου φίλος είναι άρρωστος. Είναι δυνατός και είµαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του.

Ποια τα µελλοντικά σας όνειρα και στόχοι;
Κάπου διάβασα ότι όταν κάνουµε όνειρα ο Θεός γελά… όπως είπα και πιο πάνω, θέλω να ζω το σήµερα µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο µε την ευχή όλα όσα θα έρθουν αύριο να είναι καλοδεχούµενα.


 

Tags δημητριος γαβαλας, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, Συνεντευξη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2826 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2432 s // Total time: 2.5258 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X