Το "τσάι κανναουρκού" τον έστειλε πέντε μήνες φυλακή


Το "τσάι κανναουρκού" τον έστειλε πέντε μήνες φυλακή

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 36χρονο για κατοχή 66 γραμμαρίων κάνναβης. 

Ο 36χρονος Φώτης Ανδρέου, γεωργός από το Αυγόρου, πάσχει από τη νόσο εντέρων Crohn. Ίαση της ασθένειας σύμφωνα με την υπεράσπισή του είναι η χρήση κάνναβης.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι η κάνναβη ήταν βιομηχανική και πως κατεχόταν για θεραπευτικούς σκοπούς.

Χαρακτηρίζοντας την κάνναβη βιομηχανική, κάλεσε το δικαστήριο να λάβει υπόψη το σχετικό νόμο που είναι ο Περί Παραγωγής και Εμπορίας της Βιομηχανικής Κάνναβης Νόμος του 2016.

Τους ίδιους περίπου ισχυρισμούς είχε προβάλει και ο κατηγορούμενος κατά τη σύλληψη του, όταν είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος είχε εισάγει την κάνναβη από την Ολλανδία ως “τσάι κανναουρκού”.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε τους , κρίνοντας τον κατηγορούμενο ένοχο για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια και παρασκευή πράσινης συμπαγούς ουσίας από φυτική ύλη κάνναβης.

Ο Φώτης Ανδρέου  είχε συλληφθεί το Μάιο του 2015 σε χωράφι να περιποιείται 1690 φυτά κάνναβης μαζί με δύο άλλα πρόσωπα Και οι τρεις απαλλάχθηκαν για τη φυτεία, αλλά εναντίον του Ανδρέου συνεχίστηκε η ποινική δίωξη για την κατοχή 66 γραμμαρίων κάνναβης.
 

Tags τσαι, φυλακη, ναρκωτικά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8312 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3475 s // Total time: 2.1787 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X