Γιώργος Θεοδότου: Μιλάει για όλα!


Γιώργος Θεοδότου: Μιλάει για όλα!

Ακόμα και για τη σχέση του με τον Παντελίδη...

Ο Γιώργος Θεοδότου μίλησε στο περιοδικό Capita Today του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και την Έμιλυ Μιντή για το πως είναι ένα 24ωρο του...

"Δεν είμαι άνθρωπος του καναπέ. Δεν θα κάτσω να δω τηλεόραση. Είμαι αρκετά ανήσυχος καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, οπότε αυτό που με χαλαρώνει και με ξεκουράζει, είναι τα αθλήματά μου».

Πρωινό ξύπνημα: Στη θάλασσα για κολύμπι και wakeboard
Πρόγευμα: Μπάρες δημητριακών και φρούτα
Η μέρα στο γραφείο: Μετά την καλημέρα, ξεκινά η δουλειά Τηλέφωνα, συναντήσεις, συσκέψεις
Μεσημεριανό: Στο σπίτι του παππού του
Το απόγευμα: Γυμναστήριο, τροχάδην, βόλτα με τον Baxter
Το βράδυ: Συναντήσεις με φίλους
Διασκεδάζει: Στη Λεμεσό
Αγαπημένο βιβλίο: Management in 10 words του Terry Leahy
Το φετινό καλοκαίρι: Θα είναι για πρώτη φορά κουμπάρος

Η προσωπική και επαγγελματική ζωή του προκαλούν το ενδιαφέρον των media και των social media. Είναι νέος, γεμάτος ζωντάνια και όρεξη για δουλειά και βρίσκεται συνεχώς σε δράση. Από τη μια, οι καθημερινές προκλήσεις και απαιτήσεις στο εργασιακό περιβάλλον και από την άλλη, το προσωπικό του πρόγραμμα. Στον επαγγελματικό του χώρο, οι συνεργάτες του τον χαρακτηρίζουν "η ανερχόμενη δύναμη". Ο ίδιος δηλώνει τυχερός για τους ανθρώπους που έχει γύρω του και ιδιαίτερα για το πρότυπό του, τον παππού του.

Ποια είναι όμως η καθημερινότητά του και πώς ο ίδιος εξισορροπεί την προσωπική και επαγγελματική του ζωή; Σας παρουσιάζουμε τον marketing manager των υπεραγορών ΆλφαMεγα, Γιώργο Θεοδότου. Και το Capital Today, καταγράφει ένα 24ωρο στη ζωή του νεαρού επιχειρηματία.

Πάθος με τη θάλασσα
Το πρόγραμμα του Γιώργου Θεοδότου έχει συνεχή ροή. Στις 6:00 το πρωί βρίσκεται στη θάλασσα, όπου απολαμβάνει το κολύμπι και το αγαπημένο του σπορ, το wakeboard. "Έχω πάθος με τη θάλασσα. Το wakeboard μου δίνει τρομερή ενέργεια, είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσω τη μέρα μου" μας λέει.

Με την επιστροφή του σπίτι και μετά από ένα γρήγορο μπάνιο, ο δρόμος από τη Λεμεσό, τον οδηγεί στη Λευκωσία. Η άφιξή του στο γραφείο, σηματοδοτεί την έναρξη ενός έντονου προγράμματος, κάτι που το διαπιστώνουμε από τα πρώτα λεπτά που βρισκόμαστε στον χώρο του. Το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα, ενώ εκκρεμεί πάντα μια συνάντηση.

Συνήθειά του, να καλημερίζει και να χαιρετά προσωπικά τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί του, κατά την άφιξη και αναχώρησή του από το γραφείο. Δείχνει ιδιαίτερα οικείος με το προσωπικό, ενώ διαπιστώνουμε πως πρόκειται για ένα πολύ οργανωτικό άνθρωπο. Η εβδομάδα ξεκινά με τη συνάντηση του Τμήματος Marketing, για ανασκόπηση της προηγούμενης και ανασύνταξη της νέας εβδομάδας. "Μου αρέσει να αναμιγνύομαι στα καθημερινά θέματα του Τμήματος, θέλω να είμαι ενήμερος ανά πάσα στιγμή" αναφέρει.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βασικό στοιχείο είναι η ενημέρωση γύρω από την επικαιρότητα. Σε ειδησεογραφικό επίπεδο, επιλέγει να ενημερώνεται για την επικαιρότητα και τους τομείς των ενδιαφερόντων του ηλεκτρονικά (online) από το κινητό του. "Μπορώ να πω ότι έχω κάποιο εθισμό, καθώς αρκετές φορές τη μέρα επισκέπτομαι διάφορα site για να ενημερωθώ αν προέκυψε κάτι νέο" σημειώνει.

Instagram και facebook
Το check-in στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια στιγμή χαλάρωσης. Του αρέσει να χρησιμοποιεί το facebook κυρίως για ενημέρωση και επικοινωνία με τους φίλους του, ενώ αναρτά σε τακτική βάση στο instagram προσωπικές του στιγμές. Εκτιμά ότι "τα νέα μέσα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας".

Διαμορφώνοντάς την άποψή του για τα νέα μέσα επισημαίνει ότι είναι εξίσου χρήσιμα στον επαγγελματικό τομέα. Η ΆλφαΜεγα, όπως μας αναφέρει, είναι από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κύπρο. Διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό followers στο facebook, που ξεπερνούν τις 50.000! Υπάρχουν επίσης αρκετοί που παρακολουθούν το instagram και το Twitter.

"Δεν είμαι άνθρωπος του καναπέ"
Ένα 24ωρο για τον Γιώργο Θεοδότου δεν φαίνεται αρκετό! Οι ρυθμοί του - ακόμα και μετά το τέλος μιας εργάσιμης μέρας - είναι αμείωτοι. Επιπλέον, στο πλαίσιο των εργασιακών του καθηκόντων, πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στις υπεραγορές. Στην περιήγηση που είχαμε μαζί του παρατηρήσαμε τις χειραψίες και τις συνομιλίες, με εργαζόμενους και επισκέπτες.

Η αναχώρηση από το γραφείο και η διαδρομή προς τη Λεμεσό τον οδηγούν στο γυμναστήριο. Γεμίζει τον χρόνο του κάνοντας τροχάδην και πηγαίνοντας περπάτημα με τον σκύλο του. Στην ερώτηση πότε ξεκουράζεται, η απάντηση είναι άμεση: "Δεν είμαι άνθρωπος του καναπέ. Δεν θα κάτσω να δω τηλεόραση. Είμαι αρκετά ανήσυχος καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, οπότε αυτό που με χαλαρώνει και με ξεκουράζει, είναι τα αθλήματά μου".

"Βρήκα την ισορροπία μου…"
Το βράδυ αποτελεί μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί με φίλους. Ερωτηθείς πώς καταφέρνει να ικανοποιεί τόσες πολλές πτυχές της καθημερινότητάς του, μας απαντά με ευθύτητα: "Βρήκα μια ισορροπία στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος του προγράμματος, οπόταν έχω χρονοδιαγράμματα και γενικά λειτουργώ πολύ με το ρολόι".

Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στους δικούς του ανθρώπους. Το μόνο που παραμένει σταθερό, είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμό για τον οποίο δεν κάνει… "εκπτώσεις".

Κουμπάρος για πρώτη φορά
Οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές για τον Γιώργο Θεοδότου θα συνδεθούν με σημαντικές προσωπικές του στιγμές. Λέει πως δεν έχει βγάλει συγκεκριμένο πρόγραμμα διακοπών καθώς, όπως μας αναφέρει, φέτος θα είναι για πρώτη φορά κουμπάρος σε γάμο στη Σίφνο και αυτό τον γεμίζει χαρά. Ενώ άλλες υποχρεώσεις, με αρκετούς γάμους, εντός και εκτός Κύπρου, θα διαμορφώσουν  ανάλογα το πρόγραμμά του.
Μια προδιαγεγραμμένη πορεία…

Οι σπουδές στη Αγγλία, οδήγησαν σε μια πορεία που ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη. "Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου σε αυτόν τον χώρο», μας αναφέρει. Μιλά με θαυμασμό και σεβασμό για τον παππού του, ο οποίος είναι το πρότυπό του. Μιλώντας για τις δυσκολίες που συναντά ένας νέος επιχειρηματίας, εκφράζει τη θέση ότι πάντα υπάρχουν, αλλά σημειώνει ότι έχει ανθρώπους δίπλα του που τον στηρίζουν, "Ο παππούς μου, ο οποίος ηγείται της εταιρείας είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα, οπόταν οι όποιες δυσκολίες ξεπερνιούνται".

Η αγάπη για την επιχείρηση και το όραμα να πάει ακόμα πιο ψηλά, αποτελούν αμετάθετο στόχο. Διερωτόμαστε, ποια συναισθήματα προκαλεί σε έναν νέο επιχειρηματία η επίτευξη μιας συμφωνίας. Με άλλα λόγια, πώς το γιορτάζει; "Το αίσθημα ικανοποίησης πάντα υπάρχει αλλά παραμένω προσγειωμένος" μας απαντά.

Για κάθε άνθρωπο, η σύνθεση της επιτυχίας αποτελείται από διαφορετικά συστατικά στοιχεία, για τον Γιώργο Θεοδότου «η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σωστής ανάλυσης και συμπερασμάτων τα οποία οδηγούν σε γρήγορες πράξεις και σωστές κινήσεις». Και η προσωπική ευτυχία αποτελείται από "Σεβασμό, αυτοεκτίμηση και ειλικρίνεια".

Η φιλική σχέση με τον Παντελίδη
Αναφέρεται ακόμη σε ένα αγαπημένο φίλο που χάθηκε πρόωρα, τον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. "Γενικά δεν συνδέομαι και δεν έχω προτίμηση στους καλλιτέχνες. Με τον μόνο που είχα συνδεθεί ήταν ο Παντελίδης" επισημαίνει.

Μεγαλώνει η οικογένεια της Άλφαμεγα
Η εταιρεία ΆλφαΜεγα αριθμεί σήμερα έντεκα υπεραγορές, έχει στο δυναμικό της 1280 υπαλλήλους, ενώ μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, αναμένεται να μεγαλώσει. Ο marketing manager των υπεραγορών, Γιώργος Θεοδότου, επιβεβαιώνει στο Business Today την είδηση για το άνοιγμα δυο νέων υπεραγορών στη Λακατάμεια και το Κίτι, οι οποίες τοποθετούνται χρονικά το 2017 - 2018, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η λειτουργία της υπό ανέγερσης υπεραγοράς στα Λατσιά. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδότου "το ενδιαφέρον της εταιρείας επικεντρώνεται στην εγχώρια αγορά και παρόλο που είναι η πρώτη υπεραγορά σε μερίδιο, θέλει να δυναμώσει και άλλο τη θέση της". Προσθέτει ακόμα ότι "η εταιρεία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς κάποιου εμπορικού κέντρου, ούτε έχει στους στόχους της το εξωτερικό".

Σε ό,τι αφορά το πελατολόγιο των ΆλφαΜεγα μάς αναφέρει ότι "η εταιρεία μελετά την αγορά και τις απόψεις των καταναλωτών για να αντιληφθεί τις ανάγκες τους και να ανταποκριθεί σε αυτές". Ποια είναι τα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπεραγορών ΆλφαΜεγα; "Ποιότητα, εξυπηρέτηση και σεβασμός στον πελάτη".

Tags ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΤΟΥΜ, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0578 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2655 s // Total time: 2.3233 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X