Πως θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα που προκαλεί το αλάτι;


Πως θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα που προκαλεί το αλάτι;

Διαβάστε αναλυτικά

Κάνει κατακράτηση υγρών, ανεβάζει την πίεση, το αλατάκι μπορεί να νοστιμεύει το φαγητό σου αλλά δεν είναι και τόσο αθώο όσο φαίνεται. Μπορεί μάλιστα να σε εθίσει στο να το καταναλώνεις ξανά και ξανά.

"Μα, δεν βάζω πολύ αλάτι στο φαγητό" θα πεις εάν έχεις αρχίσει να...αποτοξινώνεσαι από την υπερβολική κατανάλωση νατρίου. Και πολύ καλά πράττεις. Μόνο που το αλάτι είναι πονηρό και βρίσκεται κρυμμένο εκεί που δεν το περιμένεις.

Πού μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο το αλάτι;

Στο ψωμί, στα αλλαντικά, στα τυριά, στα δημητριακά, στα φρούτα, στα λαχανικά, ακόμη και στα γλυκά.

"Δεν με νοιάζει, δεν έχω πίεση" μπορεί κάποια να πει. Οι ειδικοί είναι κάθετοι σε αυτό: κόψτε το αλάτι γιατί προκαλεί υπέρταση η οποία οδηγεί αργά και ύπουλα σε σοβαρότερα προβλήματα όπως το εγκεφαλικό. Και εάν ακόμα είσαι νέα και υγιής, το φρόνιμο είναι να προλαμβάνεις τα θέματα υγείας και όχι να περιμένεις να έρθουν να σε βρουν πρώτα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ακόμα ότι μπορεί κάποιος να εθιστεί στο αλάτι όπως εθίζεται στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά. Το βρίσκεις υπερβολικό; Κι όμως δεν είναι.

Πόσο αλάτι μπορώ να τρώω;

Η ποσότητα αλατιού που επιτρέπεται να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση είναι μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή περίπου 6 γραμμάρια. Φυσικά και οι περισσότερες από μας τρώμε πολλά κουταλάκια παραπάνω.

Τι να κάνω;

Περιόρισέ το! Εκτός από το αλάτι στο μαγείρεμα που μπορείς να αντικαταστήσεις με μυρωδικά, έχε το νου σου στις ετικέτες των τροφίμων για τις λέξεις αλάτι, νάτριο, sodium.

Και στο κάτω-κάτω, εάν δεν σε απασχολεί από τώρα το θέμα της αυξημένης πίεσης, σίγουρα θα σε απασχολεί το καυτό θέμα της κυτταρίτιδας, την οποία προκαλεί η αυξημένη κατανάλωση αλατιού. Περιόρισέ το τουλάχιστον για λόγους ωραίας εμφάνισης!

Περιορίζοντας το αλάτι στο φαγητό σου, πίνοντας παράλληλα τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, θα δεις αυτόματα αλλαγές και στη σιλουέτα σου. Τα δαχτυλίδια σου θα είναι πιο φαρδιά στα δάχτυλά σου, η κοιλιά σου θα είναι πιο flat, ενώ μετά από τον πρώτο κιόλας μήνα που θα ελαττώσεις το αλάτι στη διατροφή σου η ενοχλητική υφή φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια και την περιφέρεια θα μειωθεί αισθητά -ειδικά αν συνδυάζεις την πιο σωστή διατροφή με κάποιο είδος αερόβιας άσκησης 3 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: faysbook.gr

Tags αλατι, κυτταρίτιδα, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8195 s (249 Queries.) // Parse time: 0.9379 s // Total time: 2.7573 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X