Δήμος Νατάρ-Ανδρέας Γεωργίου: Fashion deal


Δήμος Νατάρ-Ανδρέας Γεωργίου: Fashion deal

Αναμφίβολα είναι από τους πιο ταλαντούχους της νέας γενιάς των Κύπριων σχεδιαστών.

 Το label τους natargeorgiou, με τις χαρακτηριστικές πλεκτές δημιουργίες, απέκτησε φανατικές θαυμάστριες τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, απασχόλησαν τον τύπο με τη δημιουργίας του sexy φορέματος της Ελευθερίας Ελευθερίου για τις ανάγκες τού διαγωνισμού της Eurovision, ενώ στο άμεσο μέλλον ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τη συλλογή τους στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο με χορηγό την ιταλική «Vogue»! Σίγουρα κάτι τρέχει εδώ και είναι μόνο η αρχή... 

Σε ποια φάση σας πετυχαίνουμε;
Δ.: Αυτή την περίοδο είμαστε σε μια δημιουργική φάση, καθώς βρισκόμαστε στην προετοιμασία της νέας μας συλλογής για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2013, την οποία θα παρουσιάσουμε στους buyers σε τρεις εβδομάδες στο showroom μας στο Λονδίνο.
Πώς ήταν η εμπειρία να ντύσετε την εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision; Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή;
Α.: Ήταν μία πρόταση που μας έγινε από τη δισκογραφική εταιρεία της Ελευθερίας, τη Universal, και την αποδεχτήκαμε με χαρά, αφού ήταν κάτι που μας άρεσε ως ιδέα και θέλαμε να το κάνουμε. Έτσι, ετοιμάσαμε τις δημιουργίες όλης της ελληνικής αποστολής που εμφανίστηκε στη σκηνή του διαγωνισμού στο Μπακού. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και πολύ διαφορετική απ’ όσα είχαμε κάνει μέχρι στιγμής.
Δ.: Αυτό που εισπράξαμε μετά την εμφάνιση της Ελευθερίας και των χορευτών ήταν πολύ ωραίο. Από την αρχή είχαμε πει ότι σε έναν τέτοιο διαγωνισμό ένα φόρεμα που θα περάσει απαρατήρητο ή που κάποιος θα πει «Α εντάξει, να ένα ακόμη Eurovision dress», για εμάς θα ήταν αποτυχία και δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική. Με την πρώτη κιόλας φωτογραφία των ρούχων που κυκλοφόρησε, από τις πρόβες, καταλάβαμε ότι πετύχαμε το στόχο μας και το φόρεμα έκανε τη διαφορά. Οι fashion bloggers έγραψαν πολύ κολακευτικά σχόλια, γι’ αυτό και το twitter είχε γεμίσει με σχόλια για το outfit της Ελληνίδας τραγουδίστριας.
Τα επόμενά σας βήματα ποια είναι; Τι προγραμματίζετε;
Α.: Τώρα προτεραιότητα έχει η νέα μας συλλογή και η παρουσίασή της στο showroom στο Λονδίνο. Αμέσως μετά θα την παρουσιάσουμε στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του altamoda. Επίσης, το Σεπτέμβρη θα κάνουμε το πρώτο μας fashion show στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας της πόλης, όπου μας έγινε πρόταση να εμφανιστούμε ως guests μαζί με πέντε άλλους σχεδιαστές, ενώ χορηγός των συγκεκριμένων shows θα είναι η «Voque» Ιταλίας!  
Τι να περιμένουμε από εσάς τον ερχόμενο χειμώνα; Ποιες τάσεις θα επικρατήσουν; Τι συλλογή ετοιμάσατε;
Δ.: Η συλλογή natargeorgiou 2012-2013 ήδη έχει παρουσιαστεί τον προηγούμενο Μάρτιο στο Μιλάνο, όπου είχαμε την τιμή να είμαστε guests στο Milano prêt a porter και στη συνέχεια στο Tranoi Montegnai στο Παρίσι. Είναι μία συλλογή εμπνευσμένη από τα βιτρό σχέδια των καθολικών ναών με συνδυασμούς χειροποίητων πλεκτών με οργάντζα και μεταξωτό σιφόν. Οι τάσεις που προτείνουμε μέσα από τη συγκεκριμένη συλλογή είναι hard couture και black & white. Χαρακτηριστικό της είναι η χειροποίητη πλεκτή δαντέλα και το πλεκτό μωσαϊκό.   
Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας στόχος;
Α.: Έχουμε πολλούς, όχι ένα συγκεκριμένο. Ένας μεγάλος μας στόχος είναι να έχουμε τα δικά μας καταστήματα στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις της μόδας, όπως στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Μιλάνο αλλά και στο Τόκυο, στη Σαγκάη και τη Νέα Υόρκη. 
Τι μάθατε μέχρι στιγμής μέσα από τη δουλειά σας;
Δ.: Ότι κάνοντας αυτό που πραγματικά μας αρέσει και με το να δημιουργούμε με βάση τις δικές μας ιδεολογίες, αυτά είναι που θα αρέσουν και στους αγοραστές και θα ξεχωρίσουν. Πρέπει να έχεις τη δική σου ταυτότητα για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους χιλιάδες σχεδιαστές, αλλά και για να μπορέσεις να έχεις διάρκεια με την πάροδο των χρόνων.
Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που σας κάνουν οι γυναίκες;
Δ.: Αν τις παχαίνει το φόρεμα. Όλα σχετίζονται γύρω από το βάρος. (γέλια).
Πώς είναι η συνεργασία σας όταν δημιουργείτε μία νέα συλλογή;
Α.: Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και ευτυχώς δεν προέκυψαν ποτέ προβλήματα στη διάρκεια της δημιουργίας των συλλογών μας. Μαζί συζητάμε και σχεδιάζουμε για να καταλήξουμε στην ιδέα της κάθε συλλογής και ο ένας συμπληρώνει τις ιδέες του άλλου. Δεν συμφωνούμε πάντοτε, αλλά μέχρι τώρα τα πιο επιτυχημένα κομμάτια μας, βγήκαν μετά τις διαφωνίες μας. 
Η μόδα με μία λέξη τι είναι για εσάς;
Είναι δύσκολο να απαντήσουμε με μία λέξη, διότι εμπεριέχει πολλές έννοιες. Για εμάς, η δουλειά μας είναι τρόπος ζωής αλλά και το πάθος μας, και έτσι μπορούμε να την υπηρετούμε. 

Photo: Μιχάλης Κυπριανού / Styling: Μαριάννα Χατζημηνά

Πηγή: Το Περιοδικό

Tags Natar, Georgiou, Ναταρ, Γεωργιου, μόδα, Συνεντευξη, σχεδιαστες, Μοδας, fashion, ελευθερια, ελευθερίου, φόρεμα, eurovision


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2110 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3484 s // Total time: 2.5594 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X