Τα πιο βασικά λάθη που κάνετε όταν τρώτε φρούτα


Τα πιο βασικά λάθη που κάνετε όταν τρώτε φρούτα

Διαβάστε αναλυτικά 

Τα φρούτα αναμφισβήτητα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και μας χαρίζουν ευεξία. Όμως, αν δεν τα καταναλώνετε με το σωστό τρόπο δεν θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη και επίσης μπορεί να πάρετε κιλά. Δείτε τα πιο βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, ώστε την επόμενη φορά να τα αποφύγετε.

1.Νομίζετε ότι όλα τα φρούτα είναι ίδια
Είναι το ίδιο ένα φλιτζάνι ανανά με ένα μπολ βατόμουρα; Η απάντηση είναι όχι, γιατί μπορεί και τα δύο να περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όμως ο ανανάς είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β6 και τα βατόμουρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Το κάθε φρούτο έχει διαφορετική ποσότητα θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών και αφομοιώνονται με διαφορετικό ρυθμό από τον οργανισμό. Τα περισσότερα φρούτα που έχουν σκούρο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν λιγότερα σάκχαρα.

2.Τρώτε απεριόριστη ποσότητα
Ορισμένες δίαιτες συστήνουν την απεριόριστη κατανάλωση φρούτων. Όμως αυτή η τακτική δεν είναι πάντα σωστή, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Επειδή τα φρούτα είναι υγιεινά, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Η σύσταση της USDA για τους υγιείς ενήλικες είναι περίπου 2 φλιτζάνια την ημέρα, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και την ηλικία.

3.Τρώτε τα φρούτα μόνα τους
Ένα φρούτο είναι φυσικά καλύτερο από ό,τι ένα κομμάτι γλυκό ή ένα σακουλάκι πατατάκια. Όμως, αν θέλετε να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνετε το φρούτο μαζί με λίγη πρωτεΐνη, όπως ένα κομμάτι τυρί. Τα φρούτα αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης και η πρωτεΐνη αυξάνει την ορμόνη γλυκαγόνη. Αυτές οι δυο ορμόνες αλληλεπιδρούν και σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

4.Δεν αγοράζετε ποτέ βιολογικά
Ναι κοστίζουν περισσότερο αλλά οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγετε βιολογικά φρούτα ή τουλάχιστον κάποιες ποικιλίες, όπως τα μήλα, τα σταφύλια και γενικά όσα έχουν υψηλό επίπεδο σε φυτοφάρμακα.

5.Δεν τρώτε τη φλούδα
Η φλούδα στα περισσότερα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα η φλούδα στα μήλα περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη Α. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων μπορεί να είναι το κλειδί για τη μείωση της παχυσαρκίας και κάποιων μορφών καρκίνου.

6.Πίνετε τα φρούτα αντί να τα τρώτε
Τα smooothies είναι της μόδας, γι αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμάνε να πίνουνε, από το να καταναλώνουν ένα ολόκληρο φρούτο. Όμως, οι χυμοί φρούτων έχουν χάσει κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά και είναι φτωχοί σε φυτικές ίνες. Η καλύτερη επιλογή είναι να καταναλώνετε τα φρούτα ωμά και ολόκληρα, ώστε να λαμβάνετε όλα τα διατροφικά τους οφέλη. Επίσης, με τους χυμούς υπάρχει ο κίνδυνος να το παρακάνετε και να πάρετε κιλά.

Πηγή: jenny.gr

Tags φρούτα, λάθοι, ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, βιταμίνες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1151 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6923 s // Total time: 2.8075 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X