10 απλοί και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από την ακμή


10 απλοί και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από την ακμή

Διαβάστε αναλυτικά

Η ακμή και τα σπυράκια είναι δύο από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο δέρμα μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν περάσει την κατάσταση όπου μια κόκκινη κηλίδα εμφανίστηκε πριν από ένα σημαντικό γεγονός. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτές τις περιπτώσεις; Η απάντηση είναι ναι. Δοκιμάστε κάποιες από αυτές τις απλές και φυσικές θεραπείες για την εξαφάνιση τους. 

1. Ασπιρίνη

Η ασπιρίνη είναι ένα αντιφλεγμονώδη που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν πάντα μια ασπιρίνη στο σπίτι. Ο απλούστερος τρόπος να την χρησιμοποιήσετε είναι να λιώσετε μια ολόκληρη ασπιρίνη και να την κάνετε πάστα με νερό. Μόλις το μείγμα πήξει (στη μισή ώρα περίπου) θα αρχίσει να ξεφλουδίζει και αυτό θα είναι το σύνθημά σας για να σκουπίσετε την πάστα με ένα βαμβάκι προσώπου. Θα δείτε ότι το αποτέλεσμα που θα σας αφήσει θα σας κάνει να αγαπήσετε την ασπιρίνη.

2. Κάντε μια βουτιά

Εάν έχετε μια πισίνα διαθέσιμη, κάντε μια βουτιά. Το χλώριο είναι γνωστό ότι στεγνώνει το δέρμα, κάτι καλό για τα σπυράκια. Απλά φροντίστε να ενυδατώνετε σωστά το υπόλοιπο δέρμα σας και τα μαλλιά σας για να μην προκληθεί ζημιά. 

3. Aloe Vera

Η Aloe Vera έχει τριπλή χρήση. Εκτός από το να δροσίζει το δέρμα σας όπου η αίσθηση είναι μεγάλη, μειώνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα από τα σπυράκια, καθώς απομακρύνει και τη λιπαρότητα από το δέρμα σας. Δοκιμάστε το.

4. Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι μια καλή επιλογή αν έχετε μεγάλο σπυράκι και θέλετε να εξαφανιστεί γρήγορα. Είναι αποτελεσματικό επειδή περιέχει διοξείδιο του πυριτίου. Τοποθετήστε την λοιπόν στα σπυράκια πριν από τον ύπνο σας και ξεπλύνετε το πρωί με νερό.

5. Μέλι

Εκτός από το ότι το μέλι είναι νόστιμο, είναι και φυσικό αντιβιοτικό που επουλώνει και μειώνει τα σπυράκια. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα την κολλητικότητά της βοηθά στην απομάκρυνση της περιττής βρωμιάς από το δέρμα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι κάνοντας μια απλή μάσκα. Για να το κάνετε αυτό, αναμείξτε δύο κουταλιές από το χρυσό ελιξίριο με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το μείγμα να πήξει περίπου δέκα λεπτά πριν το ξέπλυμα με ζεστό νερό.

6. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι φανταστικό για την καταπολέμηση της ακμής λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για να εξαφανίσετε την ακμή. Το πρώτο είναι ένα προληπτικό μέτρο, όπου μπορείτε απλά να προσθέσετε περισσότερο σκόρδο στη διατροφή σας. Κάτι που βοηθά τη γενική υγεία σας καθώς επίσης καθαρίζει το αίμα σας. Για πιο άμεσα αποτελέσματα, ρίξτε μια φλούδα σκελίδα σκόρδο και τρίψτε το στην ταραγμένη περιοχή αρκετές φορές την ημέρα. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, δοκιμάστε να σμίξετε το σκόρδο με λίγο νερό.

7. Ατμός

Ο ατμός είναι μια χρήσιμη θεραπεία ώστε να ανοίξουν οι πόροι σας. Ο ατμός ενυδατώνει επίσης και αποτοξινώνει το δέρμα σας. 

8. Tea Tree Oil

Το Tea Tree Oil είναι γνωστό για ένα καλό δέρμα. Εκτός από αυτό, περιέχει αντί βακτηρίασης και αντί μυκητίασης ιδιότητα, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμη θεραπεία της ακμής. Στην πραγματικότητα οι μελέτες για το Tea Tree Oil δείχνουν αποτελεσματικές. Απλά εφαρμόστε το λάδι στο σπυράκι ή στην προσβεβλημένη περιοχή με ένα βαμβάκι.

9. Αγγουράκι

Το αγγουράκι λειτουργεί ως ένα αντιφλεγμονώδη, όπου είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φέτες αγγουριού για την καταπολέμηση πρησμένων ματιών. Λειτουργεί εξίσου καλά για τα σπυράκια και μειώνει την ερυθρότητα από αυτά. Μπορείτε να κάνετε μια πάστα συνδυάζοντας τριμμένο αγγούρι με δύο έως τρία κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και την εφαρμογή της στο δέρμα σας. Αφήστε το για δέκα με δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

10. Μην τα πιέζεις!

Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την παρόρμηση. Αυτό το πράγμα είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Πρώτον, ερεθίζεις περαιτέρω την περιοχή που σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξεις με ουλές. Δεύτερον, προκαλείς τα βακτήρια που ζουν στο σπυράκι να εξαπλωθούν και σε άλλους πόρους. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει και σε άλλα σπυράκια. Απλά μην το κάνετε! 

 

Tags Ομορφια, προσωπο, ακμή, ΣΠΥΡΑΚΙΑ, TIPS


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5681 s (280 Queries.) // Parse time: 0.6971 s // Total time: 3.2653 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X