5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το γάλα αμυγδάλου


5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το γάλα αμυγδάλου

Διαβάστε αναλυτικά

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια άρνηση για το αγελαδινό γάλα και μια στροφή προς τα γάλατα που είναι φτιαγμένα από άλλες πηγές τροφίμων. Ένα από αυτά είναι και το γάλα αμυγδάλου, το οποίο προτιμάται κυρίως από χορτοφάγους αλλά πλέον και από άτομα που καταναλώνουν κρέας. Πόσο όμως καλά γνωρίζετε το γάλα αμυγδάλου; Πριν πάτε να το αγοράσετε δείτε μερικά πράγματα που ίσως τα διαβάζετε για πρώτη φορά.

Δεν είναι τόσο καλή πηγή πρωτεΐνης

Είναι αλήθεια ότι οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με το γάλα αμυγδάλου. Κυρίως αυτό του εμπορίου έχει αρκετή ποσότητα νερού και λιγότερη ποσότητα αμυγδάλου. Πιο συγκεκριμένα ένα φλιτζάνι γάλα αγελάδας περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ενώ το γάλα αμυγδάλου περιέχει μόλις 1 γραμμάριο ανά φλιτζάνι. Αν αποφασίσετε να πίνετε γάλα αμυγδάλου, απλά βεβαιωθείτε ότι παίρνετε πρωτεΐνη από άλλες πηγές τροφίμων.

Η καραγενάνη δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη απειλή

Η καραγενάνη είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που παράγεται από διάφορα ερυθροφύκη και χρησιμοποιείται ως φυσικό πυκνωτικό στα τρόφιμα όπως το γιαούρτι, το παγωτό και τα γάλατα φυσικής προέλευσης. Η καραγενάνη έχει δεχθεί πυρά τα οποία τη συνδέουν  με τον ερεθισμό του εντέρου, τη φλεγμονή καθώς και για καρκίνο του παχέος εντέρου.  Ωστόσο πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το γάλα αμυγδάλου, αφού στις περισσότερες μάρκες έχει αφαιρεθεί και έχει αντικατασταθεί από το κόμμι χαρουπιών ή κόμμι γελλάνης, τα οποία είναι ασφαλή.

Χωρίς μέλισσες, δεν θα είχαμε τα αμύγδαλα.

Για να γίνει το λουλούδι αμύγδαλο, πεπόνι, αγγούρι …χρειάζονται οι μέλισσες. Αν όμως εξαφανιστούν δεν θα γίνει τίποτα.  Η γονιμοποίηση του άνθους για να γίνει καρπός, είναι το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρουν οι μέλισσες στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Χωρίς τη γονιμοποίηση, η τροφή που καταλήγει στο πιάτο μας θα ήταν πολύ λιγότερη, καθώς το 1/3 των καλλιεργειών βασίζεται σε αυτήν.  Εάν λοιπόν οι μέλισσες αφανιστούν, θα εξαφανιστούν και οι πιο σημαντικές καλλιέργειες. Κυρίως οι καρποί όπως τα μήλα και τα αμύγδαλα θα εμφανίσουν απότομη πτώση. Η μεγαλύτερη απειλή για τις μέλισσες προέρχεται από τα χημικά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις βιομηχανικές καλλιέργειες.

Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να περιέχει ζάχαρη.

Μπορεί να θεωρείτε μέρος της υγιεινής διατροφής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει ζάχαρη.  Για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες πρέπει πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων και ακόμα καλύτερα να μάθετε να φτιάχνετε δικό σας γάλα αμυγδάλου.

Να είστε δύσπιστοι όσον αφορά την περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα, αυτό του αμυγδάλου μπορεί να περιέχει πολύ λιγότερο ασβέστιο. Συνήθως το γάλα αμυγδάλου είναι εμπλουτισμένο με ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο είναι δύσκολο να απορροφήσει το σώμα μας.

Πηγή: jenny.gr

 

Tags υγεια, γάλα, γαλα αμυγδαλου, TIPS


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7719 s (228 Queries.) // Parse time: 1.7185 s // Total time: 4.4904 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X