«Ρώσος πολίτης» και με τη βούλα Πούτιν ο Ντεπαρντιέ


«Ρώσος πολίτης» και με τη βούλα Πούτιν ο Ντεπαρντιέ

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παρέλαβε το νέο του διαβατήριο.

Ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, και παρέλαβε το νέο ρωσικό διαβατήριό του, ανακοινώθηκε την Κυριακή από εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Η «σύντομη αυτή συνάντηση» πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του προέδρου στο θέρετρο Σότσι, στις όχθες του Ευξείνου Πόντου, ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «ο γάλλος ηθοποιός παρέλαβε το διαβατήριο της νέας του πατρίδας, την οποία επέλεξε για να αποφύγει την υψηλή φορολόγηση στη γενέτειρά του.»

Δεν διευκρινίστηκε πάντως αν ο γάλλος ηθοποιός πήρε το διαβατήριό του κατά τη συνάντησή του με το ρώσο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντεπαρτιέ έχει εμπλακεί σε μία δριμεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, λόγω της αντίθεσής του στη σχεδιαζόμενη επιβολή φορολογικού συντελεστή της τάξης του 75% σε όσους δηλώνουν εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτής της σύγκρουσης, ο Ντεπαρτιέ έχει αποποιηθεί τη γαλλική υπηκοότητά του. «Δεν έχουμε πλέον την ίδια χώρα, είμαι γνήσιος Ευρωπαίος, πολίτης του κόσμου, όπως πάντοτε με δίδασκε ο πατέρας μου», είχε σχολιάσει, μέσω ανοιχτής επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, ο Ντεπαρτιέ.

Tags ζεραρ ντεπαρντιε, βλαντιμιρ πουτιν, διαβατηριο, ρωσος πολιτης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3780 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3161 s // Total time: 2.6941 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X