14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Θέατρο, μουσική, τέχνη, φεστιβάλ, χορός και άλλες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβριου μας επιφυλάσσει πολλές και διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη. 

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα – Το Γάλα

Η ΕΘΑΛ παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο ‘Το Γάλα’ του Βασίλη Κατσικονούρη. Πρόκειται για ένα έργο σκληρό, βίαιο και συνάμα τρυφερό, που αφηγείται τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι μεταναστεύουν σε ξένο τόπο, χωρίς να τους γνωρίζει κανείς. Το γάλα είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης. Ερμηνεύουν: Ιωάννα Σιαφκάλη, Μάριος Κωνσταντίνου Στέλιος Ανδρονίκου, Ήβη Νικολαΐδου.
Πρεμιέρα Τρ 8 Νοε, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, αίθουσα Columbia Λεμεσός, 20.30. Παραστάσεις κάθε Τρ & Σ στις 20.30, Κ στις 18.30.

Βαγγέλης Γέττος & Γιάννης Σουλτάτος

Ο Βαγγέλης Γέττος (λαούτο) και ο Γιάννης Σουλτάτος (μαντολίνο, λαούτο) ακολουθούν την κρητική μουσική στα διάφορα ύφη της, από τα παραδοσιακά ακούσματα, στις σύγχρονες συνθέσεις. Από τους επιβλητικούς τόνους της Δ. Κρήτης ως τα ταμπαχανιώτικα και την απλότητα των τοπικών κοντυλιών, για μια υποσχόμενη βραδιά με ακούσματα και αρώματα του αιώνιου αυτού νησιού!
Τρ 8 & Παρ 11 Νοε, Τσιπουράκι Μεζεδάκι Παλιά Λευκωσία στις 21.00.

Δεσποινίς Τζούλια

Το θέατρο Λέξη ανεβάζει το έργο του σπουδαίου Σουηδού δραματουργού Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Έργο με έντονο κοινωνικοταξικό μήνυμα που, όσο κι αν άλλαξαν τα  ήθη στον 21ο αιώνα, η ανθρωποφαγική αγριότητα του σύγχρονου καπιταλισμού το καθιστά σημερινό. Το έργο που σόκαρε, υμνήθηκε και κατακρίθηκε στην εποχή του, σκιαγραφεί δεξιοτεχνικά τη σύγκρουση των δύο φύλων και τη διαπλοκή του έρωτα και της εξουσίας. Η υπόθεση έχει ως εξής: ένα βράδυ καλοκαιριού στην ξέφρενη γιορτή των υπηρετών όπου το αλκοόλ ρέει άφθονα, η κόρη του κόμη, Τζούλια, διεγείρει υπερβολικά τον βαλέ του πατέρα της, Ζαν, και τον προκαλεί ουσιαστικά να της κάνει έρωτα. Μόλις αυτό συμβεί, οι ισορροπίες διασαλεύονται και τα φύλα και οι εξουσίες αναποδογυρίζουν. Παίζουν: Χριστίνα Παυλίδου, Νιόβη Χαραλάμπους, Προκόπης Αγαθοκλέους.
Παραστάσεις κάθε Τρ μέχρι Σ στις 20.30 & Κ στις 18.00 έως 15 Νοε, Θέατρο Δέντρο. Λευκωσία. Πληρ. 70000146.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοπρασία

Πρωτότυπα έργα Κυπρίων, Ελλήνων και ξένων διεθνών καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν σε μια δημοπρασία τέχνης που οργανώθηκε από την THE COLLECTION GALLERY. Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει πάνω από 100 μοντέρνα σύγχρονα και μοναδικά έργα γνωστών καταξιωμένων καλλιτεχνών: σπάνιο έργο του Μυταρά, Στας Παράσχος, Ανδρέας Νικολάου, Χριστόφορος Σάββα, Glyn Hughes, Μεταξά , Erro, Στέλιος Βότσης, Γιαννης Παπανελοπουλος, Φασιανός και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, θα υπάρχουν σε πλειστηριασμό λιθογραφίες των διεθνών φήμης καλλιτεχνών όπως ο Πικάσο, Σαγκάλ και Νταλί.
The Collection Gallery Λεωφόρος Λεμεσού 15Α Λευκωσία στις 19.00. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags Θεατρο, μουσικη, τεχνη, φεστιβάλ, χορός, εκδηλωση, διασκεδαση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7177 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2815 s // Total time: 2.9992 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X