Μυστικά για γερό ανοσοποιητικό!


Μυστικά για γερό ανοσοποιητικό!

Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τώρα που το φθινόπωρο και ο χειμώνας επιφυλάσσουν κρυολογήματα και ιώσεις. Ένας οργανισμός με διατροφικές ελλείψεις είναι δύσκολο να καταπολεμήσει ασθένειες και λοιμώξεις, και ως αποτέλεσμα είναι πιο επιρρεπής και ευάλωτος.

Τα πιο σημαντικά διατροφικά συστατικά για να ενδυναμώσουμε λοιπόν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η βιταμίνες Α, Γ, Β6 και Ε και τα ιχνοστοιχεία σελήνιο και ψευδάργυρος. Δείτε πιο κάτω τις πιο κύριες πηγές αυτών τον στοιχείων για να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για ένα καλό και υγιή χειμώνα!

Βιταμίνη Α
Βρίσκεται στα ψάρια, το συκώτι, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά (κρόκος) και εμπλουτισμένες μαργαρίνες. Επίσης, βιταμίνη Α έχουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Βιταμίνη C
Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη Γ είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και πιο συγκεκριμένα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, τα ακτινίδια, ο ανανάς, οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι πατάτες,το μπρόκολο αλλά και τα λαχανικά με πράσινο χρώμα όπως το σπανάκι, λάχανο, μαϊντανός και αρακάς. Για τη μέγιστη πρόσληψη βιταμίνης C από φρούτα και λαχανικά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C μειώνεται με το μαγείρεμα, και καταστρέφεται με το κάπνισμα!

Βιταμίνη Β6 και Βιταμίνη Ε
Καλές πηγές Β6 είναι το κρέας, οι μπανάνες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και η μαγιά μπίρας, ενώ άφθονη βιταμίνη Ε βρίσκεται στο ελαιόλαδο, στα αμύγδαλα, στα φουντούκια, στα καρύδια και στο σπανάκι.

Καροτενοειδή
Έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με τη βιταμίνη Α και προφυλάσσουν από τις ιώσεις ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Τα πιο γνωστά καροτενοειδή περιλαμβάνουν το β-καροτένιο (προβιταμίνη Α), το λυκοπένιο και τη ζεαξανθίνη. Πολύ καλές πηγές είναι τα καρότα, η ντομάτα, το καρπούζι, τα γκρέιπφρουτ, όπως επίσης  και το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα σπαράγγια.

Σελήνιο
Πολύ καλές πηγές σεληνίου είναι τα θαλασσινά, το κρέας, τα αναποφλοίωτα δημητριακά και οι ξηροί καρποί. Είναι σημαντικό ότι η περιεκτικότητα σε σελήνιο των φυτικών τροφών, εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε σελήνιο του εδάφους που καλλιεργούνται.

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στα οστρακοειδή, ενώ άλλες καλές πηγές του είναι το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, όσπρια όπως τα φασόλια, τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα εμπλουτισμένα δημητριακά προγεύματος και προϊόντα ολικής αλέσεως.

Άσκηση
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η άσκηση επιταχύνει την αποβολή τοξινών από το σώμα μας και απομακρύνει βακτήρια και ξένα σώματα από τους πνεύμονες μέσω της αύξησης της αναπνευστικής συχνότητας. Η σύσταση λέει οτι 20 λεπτά εντατικής άσκησης, αρκούν για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, η άσκηση βοηθάει κατά πολύ στη μείωση του καθημερινού άγχους και στην αφύπνιση του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που συνεισφέρει και στη πρόληψη ασθενειών.

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος απαιτείται η σωστή λειτουργία όλων των αμυντικών μηχανισμών που σχετίζονται με την παραγωγή αντισωμάτων. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενδυναμώσουμε τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας τρώγοντας υγιεινές τροφές και εντάσσοντας την άσκηση στη καθημερινότητα μας.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα κατάστημα Holland & Barrett, όπου θα βρείτε πηγές των πιο πάνω θρεπτικών συστατικών που μπορούν να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με τα πολύτιμα τους συστατικά.

Tags Holland and Barrett, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2178 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3065 s // Total time: 2.5243 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X