Για πρώτη φορά τα κόκκινα ποτήρια της Starbucks με σχέδια φτιαγμένα από τους πελάτες της


Για πρώτη φορά τα κόκκινα ποτήρια της Starbucks με σχέδια φτιαγμένα από τους πελάτες της

Η έμπνευση πίσω από το σχεδιασμό τους

Η επιστροφή των κόκκινων ποτηριών στα Starbucks, σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Από το 1997, τα Starbucks καλωσορίζουν την εορταστική περίοδο με ένα ιδιαίτερο κόκκινο ποτήρι, κίνηση που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του πνεύματος των Χριστουγέννων. Με τα χρόνια, τα σχέδια διαμορφώνονταν αναλόγως, από μοντέρνα designs με έντονα χρώματα και ιδιαίτερη τεχνοτροπία, μέχρι νοσταλγικά παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα μοτίβα με γκι και στολίδια. Φέτος, για πρώτη φορά, τα κόκκινα ποτήρια των Starbucks  "ντύνονται" με τις μοναδικές δημιουργίες πελατών: 13 ξεχωριστά κόκκινα ποτήρια θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα Starbucks σε όλο τον κόσμο από τις 10 Νοεμβρίου 2016. 

"Πιστεύουμε ότι τα σχέδια των φετινών εορταστικών κόκκινων ποτηριών μας, εκφράζουν το πνεύμα  και τη χαρά της προσφοράς των Χριστουγέννων όπως την σκέφτηκαν και ζωγράφισαν  οι πελάτες μας" δήλωσε η Sharon Rothdstein, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Starbucks διεθνώς.

Εδώ και πολλά χρόνια  οι πελάτες των Starbucks φιλοτεχνούν τα άσπρα ποτήρια, ενώ η εταιρεία έχει διεξάγει και σχετικό διαγωνισμό στηρίζοντας τη δημιουργικότητα των πελατών της. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί πελάτες χρησιμοποιούσαν ως καμβά τα εορταστικά κόκκινα ποτήρια πέρσι τον Δεκέμβριο, η Starbucks προσκάλεσε τους πελάτες να μοιραστούν τα σχέδιά τους στο instagram.

Από το Ιλινόις μέχρι την Ινδονησία, από την Πενσυλβανία μέχρι την Κορέα, από το Ντουμπάι μέχρι το Οντάριο, η Starbucks έλαβε 1.200 σχέδια από 13 διαφορετικές χώρες. Αρκετές από τις φωτογραφίες εμφανίστηκαν σε μια ειδικά σχεδιασμένη σελίδα  online συλλογή ποτηριών.

"Πραγματικά εκπλαγήκαμε και παράλληλα εμπνευστήκαμε από τον αριθμό εκπληκτικών ζωγραφιών που λάβαμε από τους πελάτες μας. Τα σχέδια ήταν όμορφα, εκφραστικά και συναρπαστικά. Πολύ γρήγορα, αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει δυναμική στα σχέδια των πελατών μας, και ότι θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε για τα εορταστικά μας ποτήρια"  δήλωσε ο Dena Blevins, Διευθυντής Δημιουργικού, Starbucks Creative Studio.

Η Δημιουργική Ομάδα της Starbucks, εκτύπωσε κάθε ένα σχέδιο που αναρτήθηκε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και επέλεξαν τα θέματα που ξεχώριζαν  με κριτήριο τα γραφικά, την έμπνευση, την πολυπλοκότητα και τον γιορτινό χαρακτήρα.

Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια / φωτάκια
Μαρία Λόρεν: Νέα Υόρκη, Αμερική

Η Μαρία, από την Νέα Υόρκη, είναι μια καλλιτέχνης που της αρέσει να δημιουργεί  έντονα γραφικά σχέδια. "Έψαχνα μέσα στο σπίτι μου κάτι να μου δώσει έμπνευση και όταν είδα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μου, αμέσως  σκέφτηκα πόσο όμορφα είναι τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια".

Δάσος Σημύδων
Χλόη:  Plainfield, Ιλινόις, Αμερική

Η Χλόη, είναι βοηθός νοσοκόμα που μένει σε ένα προάστιο του Σικάγου, δημιούργησε ένα χειμωνιάτικο σχέδιο χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα. "Πρόκειται για ένα πραγματικά όμορφο θέαμα να βλέπεις τα γυμνά δέντρα να καλύπτονται από χιόνι. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μόλις το βλέπεις είναι το σπίτι".

Γλειφιτζούρια ζαχαροκάλαμου
Τζένιφερ: Seattle, Αμερική 

Η Τζένιφερ, είναι επαγγελματίας καλλιτέχνιδα, η οποία έχει εικονογραφήσει αρκετά βιβλία, ήθελε να δημιουργήσει ένα εορταστικό σχέδιο που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ταυτιστούν μαζί του. "Ο στόχος μου ήταν να συνδυάσω το ιδιαίτερο χαρακτήρα των γλειφιτζουριών ζαχαροκάλαμου με βοτανικά μοτίβα, ώστε να βγει ένα συμμετρικό σχέδιο που όχι μόνο θα αντανακλούσε το πνεύμα των εορτών, αλλά θα φαινόταν πολύ ωραία πάνω στο κόκκινο χρώμα. Για αυτόν το λόγο άλλωστε επέλεξα το λευκό μελάνι. Το ευχαριστήθηκα πολύ όταν το έφτιαχνα και ευχαριστώ την Starbucks που δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εργαστούν έναν τόσο υπέροχο καμβά".  

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια
Ανζ Σόζα:  Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Όταν η Ανζ Σόζα μετακόμισε από την πατρίδα της τις Φιλιππίνες στο Ντουμπάι,  απέκτησε ένα νέο χόμπι, να  σκιτσάρει πάνω σε ποτήρια Starbucks, με αποτέλεσμα να έχει μία συλλογή από 75 φιλοτεχνημένα ποτήρια. Όταν ο σύζυγος της πήγε ένα εορταστικό κόκκινο ποτήρι στο σπίτι πέρσι,  ενθουσιάστηκε και αποφάσισε να φτιάξει το πρώτο της εορταστικό σχέδιο με κρεμαστά στολίδια και φτερά που θυμίζουν ονειροπαγίδες. "Λατρεύω τα Χριστούγεννα και οι γιορτές αποτέλεσαν την έμπνευσή μου. Για μένα, το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τον εορτασμό της αγάπης και της ζωής".

Ελάφι
Σαμάνθα:  Broomall, Πενσυλβανία, Αμερική

Η Σαμάνθα, είναι κομμώτρια όταν ήταν σε άδεια μητρότητας, δημιούργησε το χειμωνιάτικό σχέδιό της, που απεικονίζει τη σιλουέτα ενός ελαφιού μέσα σε ένα καταπράσινο στεφάνι και νιφάδες χιονιού. "Όταν η Starbucks ανακοίνωσε τον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό ποτηριών, η  κόρη μου ήταν τριών εβδομάδων και σκιτσάριζα κατά τη διάρκεια που κοιμόταν". Τώρα περιμένει με ανυπομονησία  να δημιουργήσει νέες εορταστικές παραδόσεις μαζί με την κόρη της, η οποία σύντομα θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια. 

Πουλόβερ με χιονονιφάδες
Αλίσα : Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Για την Αλίσα, η έμπνευση ήρθε όταν απολάμβανε ένα Gingerbread Latte. "Η εορταστική διάθεση με έκανε να ζωγραφίσω πάνω σε ποτήρι Starbucks για πρώτη φορά" Το σχέδιό της απεικονίζει χιονονιφάδες και ταράνδους σε μοτίβα που θυμίζουν ένα άνετο και ζεστό πουλόβερ.

Δάσος με αειθαλή δέντρα
Bronwyn: Moscow, Αϊντάχο, Αμερική

Μια πεζοπορία μέσα στον Δεκέμβριο σε ένα αγαπημένο ορειβατικό μονοπάτι αποτέλεσε την έμπνευση για την Bronwyn, φοιτήτρια από τo Αϊντάχο. "Όλα ήταν ακόμη χιονισμένα. Η αντίθεση ήταν όμορφη – ήταν σχεδόν σαν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία να μας περιτριγυρίζει. Η απλότητα της θέας εύκολα μεταφέρθηκε στο χειμωνιάτικο σχέδιό μου".

Tags Starbucks, κυπρος, red cups, χριστουγεννα, καφες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6424 s (228 Queries.) // Parse time: 1.5975 s // Total time: 4.2399 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X