Αυτός είναι ο λόγος που τρώμε σοκολάτα λίγο πριν την περίοδο!


Αυτός είναι ο λόγος που τρώμε σοκολάτα λίγο πριν την περίοδο!

Δεν είναι δικαιολογία

Η λαχτάρα για σοκολάτα είναι συχνά ένα σημάδι ότι η περίοδός μας είναι στο δρόμο και μάλιστα υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό.

Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων στην Τυνησία έχουν ανακαλύψει ότι ο πόθος τροφίμων πριν από την έμμηνο ρύση προκαλείται από τις διακυμάνσεις στα επίπεδα ορμονών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες να καταναλώνουν επιπλέον 500 θερμίδες την ημέρα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Endocrinology, παρακολούθησε 30 γυναίκες και βρήκε ότι βάζουν, ένα μέσο όρο βάρους 0.3kg στις ημέρες πριν από την περίοδό τους. Θα καθοριστεί, επίσης ότι οι επιπλέον θερμίδες που οι γυναίκες ποθούν τείνουν να είναι από υδατάνθρακες, όπως το μεγάλο μπολ ζυμαρικών ή ζαχαρούχα τρόφιμα, όπως κέικ και σοκολάτα.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή στην όρεξη δεν έχει σχέση με τη γεύση. Το επίπεδο της σεροτονίνης, μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για την ισορροπία της διάθεσης, μπορεί μερικές φορές να κάνει βουτιά πριν την έμμηνο ρύση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυτές τις προ-περιόδου εναλλαγές της διάθεσης.

Tags Σοκολατα, περιοδος, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2400 s (249 Queries.) // Parse time: 1.0232 s // Total time: 3.2632 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X