5 λόγοι για να αποφύγεις τη δίαιτα


5 λόγοι για να αποφύγεις τη δίαιτα

Θες να χάσεις 5 κιλά σε μία εβδομάδα, αλλά τι γίνεται με τον οργανισμό σου; Είναι έτοιμος να δεχτεί μια τέτοια αλλαγή;

1. Οι αυστηρές δίαιτες εξαντλούν τον οργανισμό, καταπονούν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν το ρίσκο να «αρπάξεις» κάποια ίωση.

2. Οι «σκληρές» δίαιτες καταστρέφουν το μεταβολισμό. Έτσι, εκεί που άρχισες να χάνεις εύκολα κιλά, με την ίδια ευκολία τα ξαναβάζεις. Αντιθέτως, μια πιο αργή δίαιτα, ή ακόμη καλύτερα μια διατροφή, θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό σου για να συντονιστεί με τα νέα δεδομένα.

3. Κάνοντας αυστηρή και συνεχιζόμενη δίαιτα, ο οργανισμός σου έχει την αίσθηση ότι λιμοκτονείς. Ως αποτέλεσμα, στέλνει ένα σήμα κινδύνου στον εγκέφαλο, ειδοποιώντας τον ότι πρέπει να φας, ενώ παράλληλα κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει την αποβολή των θρεπτικών ουσιών από το σώμα.

4. Αν ακολουθήσεις μία αυστηρή δίαιτα χαμηλών θερμίδων, σύντομα θα αισθανθείς πως δεν έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να κάνεις βασικές καθημερινές δραστηριότητες, καθώς δεν θα παίρνεις τις αναγκαίες ημερήσιες θερμίδες.

5. Μια αυστηρή δίαιτα πιθανόν να μην σου παράσχει αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D για να διατηρήσεις δυνατά τα οστά σου. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης οστεοπόρωσης.

Αντί να στηρίζεσαι σε δίαιτες-εξπρές, απέκτησε ένα διαφορετικό lifestyle. Ενημερώσου για το ποιες θεωρούνται υγιεινές τροφές και κάνε τις επιλογές σου με βάση τις συνήθειές σου. Οι διατροφολόγοι θα σου πουν ότι πρέπει να τρως μικρά και συχνά γεύματα. Διάλεξε επίσης ένα χόμπι, όπως η ποδηλασία ή η κολύμβηση και βοήθησε το σώμα σου να χάσει κιλά μέσα από τον  συνδυασμό διατροφής και άσκησης.

Tags Δίαιτα, αυστηρή, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4981 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2120 s // Total time: 2.7101 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X